Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lawrence a Freddy sú podvodníci, ktorí žijú z bohatých žien: Dokážu vzbudiť ich pozornosť so šokujúcimi príbehmi. Obaja sa stretnú v letovisku Beaumont sur Mer, i keď Freddie sa pohybuje vo vyššej spoločnosti a - logicky - aj medzi stzaršími dámami. Freddie však pomôže svojmu kolegovi, ktorý ho prinúti, aby ho zaučil do sveta high-society, tak, aby si aj on dokázal privyrobiť na lepší život... Lenže dvaja kohúti nemôžu pracovať v takom malom meste tými istými metódami. Lawrence a Freddy sa teda dohodnú, že ten, komu sa prvému podarí vylákať od mladej ženy 50 tisíc, vyhrá a druhý bude musieť opustiť mesto. Pre Lawrenca to nie je veľmi problematická suma, pre Freddyho žiaden problematický vek... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Steve Martin a Michael Caine v úlohe súperiacich podvodníkov? To znie zaujímavo, to sa musí uznať. A ono to je viac než zaujímavé! Film som si pozrel v telke sobotu poobede a na tú chvíľu oddychu mi bol viac než postačujúcim spôsobom trávenia času. Dobre vyvážené prvky komédie a akéhosi napätia ohľadne výhry robia z tohto filmu nadpriemernú a nanajvýš pohodovú filmovú zábavku. Nič nie je prehnané, všetko dobre natočené, minimum trápnych scén a maximum tých komických. A prekvapenie na záver je skutočne nečakané :) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Uáááá, třetí film od Franka Oze co jsem viděl, a potřetí za plný počet, naprosto zaslouženě. Ještě jeden film od něj, co si zaslouží plné hodnocení a Frank popádí do topky rejžů:-) A další věc. Opět se mi líbil film o lhářích, jak zajímavé a "ironické". Prostě (mé oblíbené slůvko v komentářích) a jednoduše super filmík, ke kterému když si lehnu, tak neusnu, i kdybych byl buhvíjak unaven, jako v tomto případě. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Být záletníkem je francouzské... nechat se zatknout je americké."                    . . .                                                    Kdybych neviděl Dva záletníky z roku 1964, možná bych dokázal dát o hvězdičku víc. Už jsem se částečně přenesl přes to, že Američané si vzali na mušku nejednu úspěšnou francouzskou komedii a obdařili diváky nepříliš povedenými remaky, i uznal, že evidentně jsou tyto výtvory určeny zejména pro zámořské diváky, kteří evropskou tvorbu nesledují. V případě Špinavých prohnilých lumpů jsem ale úplně nepobral potřebu amerického remaku tehdy jen 24 let staré úspěšné americké komedie a natočit už jednou udělané takřka úplně stejným stylem. Michael Caine je zde úžasně nafoukaným seladonem, noblesní podvodník, který si nic nezadá se svým předchůdcem v roli Lawrence, Davidem Nivenem. Steve Martin mi oproti Letadlům, vlakům, automobilům tentokrát příliš neseděl a jeho výstřední komika mě zde hlavně ze začátku dost rušila, na druhé straně ale uznávám, že jistý rozdíl nejen v povaze obou hlavních aktérů byl zřejmě cílem a z Martina mám zde určitě o něco lepší dojem než ze zcela nevhodně obsazeného Marlona Branda v roce 1964. Přesto to jedinečné kouzlo původního filmu se zde nekonalo a se znalostí originálu se pro mě v případě tohoto remaku žel nejedná o víc, než o lepší průměr. 60% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Michael Caine byl ohromně šarmantní a charismatický. Jednal naprosto suverénně. Nedivím se, že dokázal okouzlit každou ženu. Jemu by se dalo strašně těžko odolávat. Kdežto Steve Martin hrál takového fráju a lehkomyslníka. Ten na to šel poněkud odlišným způsobem. Každopádně mám oba herce ráda,takže jsem si tenhle film s nimi užívala. Oba dva se výborně doplňují, i když jsou dokonalé protiklady. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, podobně vtipné, a podotýkám bez nutnosti vulgarismu, komedie se už dnes netočí a Frank Oz si tady společně s podvodníčky, Michaelem Cainem a Stevem Martinem, pohrává s vždy funkčním kontrastem hlučně všudypřítomného Amíka a distingovaného britiš Anglána. Sami si můžete tipnout, kdo je v tomto případě kdo. Nicméně, když o tom přemýšlím tak, kdyby to zkusili obráceně bylo by to už jen z principu prča. A kdyby vás pořád ještě zajímalo, jak dobrá je to komedie, tak křičím, že výborná zejména díky lehkonohému scénáři, který se nebojí nadsázky a perfektně využívá komický talent obou džentlemanů. Od Franka Oze jsem doposud viděl tři filmy a všechny stály za hřích. 85% ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno