Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Donedávna jsem věděl o Hotelu Plaza jenom to že je velmi prestižní, nemají tam bazén a Donald Trump tam pomohl Kevinovi najít recepci. Teď k tomu ještě vím že se tam odehrály tyto tři příběhy o lásce. Možná bude dobré je nejprve postupně zhodnotit: První povídka je vtipná, zábavná, plná skvělých dialogových přestřelek, ale  nakonec má i vážné působivé  vyznění. Druhá povídka je taky (hlavně ze začátku) docela vtipná a zábavná. Jenom nemá moc zajímavý děj. Postupem času začne trochu nudit a působit poměrně natahovaně.. Třetí povídka je ale neskutečná pětihvězdičková sranda dle mého gusta. Určitě se na ni podívám někdy znovu. Celkově mi ve výsledku film velmi sednul a v této  předvánoční době potěšil. O scénáristu Neilu Simonovi jsem slyšel že je to mistr na perfektní New Yorské konverzační komedie. Což se mi teď samotnému potvrdilo. A Walter Matthau tady předvedl svoji velkou one man show. Ve všech třech postavách byl úžasný a dokonale je odlišil. A neméně skvělý byl i dabing Eduarda Cupáka. Skutečně výborná podívána a na závěrečné Nevyšiluj a následné hořké konstatování  Bylo ji líp v tý koupelně jen tak nezapomenu.... Walterova skvělá předvánoční show na ČT 2  mě fakt  potěšila (:D), takže určitě dávám hodně poctivé čtyři hvězdy.❤ ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Film je složen ze tří příběhů, které spolu mají společné jen to, že se odehrávají ve stejném hotelovém pokoji a kde hlavní roli vždycky hraje Walter Matthau. První příběh je manželské drama se špičkovými hereckými výkony (*****). Druhej je asi komedie, nevim, moc mě to nebavilo, o producentovi co si chce vrznout (***) a třetí a nejlepší je komedie, kde je Waler Matthau doslova k neudržení a k neudržení je i smích divákův (*****). ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence povídek, scénář v mnoha ohledech nepovedený. Vsadit na ústřední dvojici a strukturu divadelní hry se režisérovi Arthuru Hillerovi sice povedlo, jenže scénář s kterým se tady pracuje není z nejpružnějších ani z nejvybroušenějších, což je na film, který stojí především na scénáři vcelku problém. Za první a nejlepší povídku 80% za zbylé dvě 60%, ač ta poslední s přemlouváním nevěsty je jednoznačně nejhorší, celkově 65%. ()

majky19 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to velmi známé a populární dílo, které je rovněž koncipováno jako divadelní představení, musím bohužel konstatovat, že mě příliš nezaujalo. Snímek jsem viděl poprvé a troufám si v tuto chvíli říct, že podruhé se již na něj nepodívám, protože mě to zkrátka vůbec nezaujalo. Bylo to takové zdlouhavé, nudné a s výjimkou hlavního představitele mužské role- Waltera Matthaua, který ztvárnil ústřední roli ve všech třech povídkách mě žádný další pozitivní prvek nenapadá. Zkrátka, každému se líbí něco jiného a každý má trochu jiný vkus... ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Neil Simon ma opäť nepresvedčil, podobne ako aj v Bosých nohách v Parku, ale Walter Matthau to zachraňuje, tri presvedčivé herecké vystúpenia v troch rozličných postavách. Všetky tri poviedky sú podľa mňa vyrovnané, za najlepšiu považujem prvú, za najzábavnejšiu ale tretiu. Herecký koncert nestarnúceho génia v réžii nemenej dobrého Arthura Hillera. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Divadelní představení Plaza Suite mělo premiéru v divadle Plymouth 14. února 1968 a odbylo si 1097 opakování. Maureen Stapleton a Jose Ocasio si ve filmu zopakovali své divadelní role. (HellFire)

Reklama

Reklama