Reklama

Reklama

Apartmá v hotelu Plaza

  • USA Plaza Suite
Trailer

Ach, ta láska a ti hrozní muži... Velkou příležitost předvést své herecké umění dokonce v trojroli poskytuje známému Walteru Matthauovi (Šaráda, Hello, Dolly!, Vstupte, Dej si pohov, kámoši 1 a 2) film, složený ze tří povídek. Jeho Roy Hubley je hrdinou laskavě hořké první epizody o záletném manželovi. Toho manželka pozve v den výročí jejich svatby do hotelového apartmá, kde v mládí prožili své líbánky, aby tak oživila skomírající manželský vztah. V druhém příběhu pak věčný svůdník a hollywoodský producent Jesse Kiplinger láká do postele dávnou známou, aby nějak vyplnil svůj volný čas. A v závěrečné části se stárnoucí otec Sam Nash pokouší přemluvit dceru, která propadla panice a uzavřela se před svatbou do koupelny, aby si vše rozmyslela. Všechny povídky mají společné jedno místo, apartmá číslo 719 v hotelu Plaza na Páté avenue v New Yorku. Film podle úspěšné divadelní hry Neila Simona natočil hollywoodský režisér Arthur Hiller (Love Story, Nemocnice, Muž jménem La Mancha). (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Asi to tím bude, já ho mám spíš spojeného s "frajery" jako Rock Hudson, Roy Scheider, Steve McQueen. Matthau byl ve většině své karoéry spíše komediální herec, podobný problém mám i s Cupákovým dabingem Pierra Richarda ve filmu Život plný malérů.

Zazie

Zazie (hodnocení, recenze)

Tak mně se Cupákův dabing líbil. Problém je možná v tom, že Eduard Cupák byl tak obsazovaný dabér, že jeho hlas je spíš spojován s jinými rolemi a herci. Například já v něm pořád slyším Edwarda Foxe ve Dni šakala.

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Upřímně zrovna Eduard Cupák se mi jako Matthau v těch dvou filmech, kde ho daboval (Plaza a Tajný život americké manželky), moc nelíbil.

falm

falm (hodnocení, recenze)

V české verzi je ovšem potřeba vyzdvihnout perfektní dabing Eduarda Cupáka, pro kterého to samozřejmě byla mimořádná dabingová příležitost.

Reklama

Reklama