Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leigh Whannell, Darren Lynn Bousman .. Ano, byla tam krev. Tak jako v první hře o přežití. Jenže tam nešlo jen o ní, jak si tvůrci upoutávek myslí a bohužel, tohle je pokračování a jednoduše nepřekročilo stín svého předchůdce. Film není vůbec špatný, jen je druhý. Zajímavé nástrahy, psychologie a také pointy se opět dočkáme, sice není tak šokující, ale i tak je velmi dobrá a solidně provázaná s původním filmem. 70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jednička byla dechberoucí podívaná,u které jste si pořádně nevydechly a většina zvratů byla perfektně promyšlena a všechno do sebe zapadalo. 2. díl na sebe tedy nenechal dlouho čeka a spoléhá na osvědčené metody. Ty se ale ne pokaždé vyplatily. Základní příběh je podobný prvnímu,jenom postav je o dost více a policejní pátrání dostává v tomto díle větší prostor stejně jako postava Jigsawa. Tato postava je jedna z velkých kladů filmu a je dobře,že byla rozšířena, protože v jedničce moc prostoru nedostala. Jinak je to ale to samé. Tvůrci spoléhají na klaustrofobickou atmosféru, která ovšem není zde tak intenzivn a funguje jen v některých scénáchí. Stejně tak se zhoršily již povinné dějové zvraty a ten závěrečný není vůbec tak vynikající,jako v jedničce. A herce ani rozebírat nebudu. I přes všechny mé výtky je to ale dost dobrá podívaná,která svému staršímu bratrovi ostudu neuděla. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bože, lidi, nechtějte mě rozesmát.. k 25.10.2006 68%? Přes relativně účelně vystavěný úvod se další jednání jak policistů, tak ohrožované skupinky lidí stává nelogickou záležitostí, kterou navíc silně oslabuje (jinými asi obdivovaná) vizuální stránka filmu, kdy tvůrci nešetří střihem a barevným tónováním obrazu. Na filmu je vidět, jak moc se na něm spěchalo, jak moc šlo zejména o komerční cíle. Už dialogové scény Jigsawa a ústředního detektiva jsou absolutně plytké a hloupoučké zároveň. Saw II zcela přímočaře směřuje ke krvavému thrilleru a odklání se od nervní atmosféry dílu předešlého. Neotřelý nápad prvního dílu je zde zcela zašlapán do prachu země. Navíc vrahovi tahle naplánovaná hra zrovna nevyšla (rozhodně ne tak efektně jako v jedničce). A kdože to mluví o invenci jednotlivých úmrtí? Vždyť si "naši hrdinové" sami kopou hrob!! Více krve nedělá lepší film!! 30%, víc ani kapku.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Před rokem se v amerických kinech objevil žánrově geniální film postavený na chytré zápletce, kdy vrah své oběti nezabíjí, ale dá jim na vybranou. Kolik jsou schopny obětovat za to, že budou žít? No a protože film měl poměrně dobré tržby, druhý díl byl takřka na spadnutí. Vůbec mě nepřekvapilo, že "dvojka" už hraje jinou ligu než "jednička". Z kina jsem zklamaná neodcházela, protože přesně to jsem čekala. Ale, mírně řečeno, velmi mě rozčaroval konec, kdy si tvůrci nechávají nehorázně otevřené dveře ke "trojce", o níž lze s jistotou předem říct, že už nebude ničím jiným než slabým odvarem. Dvojka má naštěstí ještě poměrně dobrou zápletku, zejména 2/3 filmu se divákovi dostane pod kůži, ale závěr je dost nechutným podrazem na diváka s okatou scénáristickou berličkou. Také epileptický střih nemá co nového nabídnout, no a mrazivé napětí, které mě v prvním díle zarazilo do sedadla, vystřídala jen přímočará akce. Navíc postavy jsou (až na úžasného skládačkového vraha Jigsaw) dost ploché. Přesto dávám 3*, v rámci hororového B žánru se film drží ještě v lehkém průměru až nadprůměru a infarktové zklamání mi také nepřivodil. Ale musel by se stát zázrak, aby "trojka" nebyla spláchnuta do odpadu. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Druhá pila je od své starší sestry odlišná. Pár minut po tom, co v coolózně sestříhané úvodní scéně sklapne maska smrti na Michaelově hlavě, totiž policie namíří své zbraně přímo do obličeje pana Skládačky. Tím je řečena nejdůležitější odlišnost od prvního dílu, protože zde máme smrtelně nemocného trýznitele téměř od začátku na očích a také jsou jasně vytyčeny dvě zásadní dějové linie. V jednom dějství sledujeme psychologickou hru, kterou rozehrává pokašlávající Jigsaw s detektivem Matthewsem, jenž bojuje o život svého nezbedného syna, a to druhé nás zavádí do důmyslnými léčkami napěchovaného domu, ze kterého se osm různých lidských trosek snaží dostat dřív, než jim nervový plyn rozežere vnitřní orgány...ale že se tedy podařilo sehnat inteligenty!...vůbec se jim nedaří zahrát pocit odsouzení a nemohoucnosti, nedodržují stanovená pravidla, lezou do pastí úplně bezmyšlenkovitě a pak se diví, že jim něco ustřelí hlavu nebo udělá z rukou krvavé pahýly...záliba scénáristů v mučení lidstva nezná mezí a chrlí jednu hroznou past za druhou(po jedné takové už možná nikdy nepůjdete na odběr krve)..zdá se, že pokud bude existence série Saw záviset na vymýšlení originálních a strastiplných cest vedoucích k přežití, dočkáme se po jedné odřízlé noze, dvou ulomených prstech a třech vytržených zubech také čtyř prasklých žeber, pěti stržených nehtů atd...to, co udělalo ze Saw úspěšný fenomén je ojedinělý vypravěčský styl, působivost lidského utrpení a bezmoci a bezpochyby diskutabilní pointa. Pakliže jste neskousnuli tu v jedničce, bude Vám tahle připadat jako nestravitelné sousto. Ona je totiž ještě umocněna na druhou. Jakoby nás chtěl Darren Lynn Bousman první pointou načít a druhou šokovat...navíc je tu příjemné propojení se Saw 1 a jistě postřehnete i Final Theme Charlieho Closera...v roli rakovinou stiženého Jigsawa alias Johna Kramera se podruhé objevil Tobin Bell a předvedl přesně to, co měl - zvráceného, brutálního, ale zároveň chladnokrevného a chytrého testovače a soudce lidského odhodlání, železné vůle a prahu bolesti. 4 milióny dolarů(rozpočet)/144 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Celý film byl natočený za 25 dnů v jedné budově. (imro)
  • Čtyři členové štábu strávili týden tím, že vyndávali jehlice z injekcí a vyměňovali je za umělé z optických vláken. Pro scénu s injekcemi se původně počítalo s 20 000 kusy, ale nakonec bylo použito 120 000 injekcí. Tento počet však nestačil, a proto bylo nutné jámu vyplnit polystyrenem a dalšími materiály, aby to vypadalo, že je v ní jehel více. (hippyman)
  • Ve scéně, kdy jede jednotka S.W.A.T. na místo, kde by měl být Jigsaw (Tobin Bell), je v odraze dodávky zásahovky vidět štáb. (Marrty3)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama