foto

Tobin Bell

  • nar. 7.8.1942 (75 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký filmový a televizní herec Tobin Bell se narodil 7. srpna 1942 v Queensu ve státě New York, ale vyrostl ve Weymouthu v Massachusetts. Jeho matka byla také herečkou. Tobin je ženatý a má dvě děti. Jako spisovatel napsal několik scénářů a divadelních her.

Pro svůj vzhled bývá nejčastěji obsazován do rolí padouchů, zločinců a sériových vrahů. V roce 1990 si zahrál ve slavné Scorseseho gangsterce MAFIÁNI, jako zabiják byl k vidění v Pollackově FIRMĚ, v televizním filmu ATENTÁT ztvárnil bombového maniaka Theodora Kaczynskiho. V roce 2004 se poprvé představil v thrilleru SAW jako bizardní sériový vrah Jigsaw, který učí oběti, jak si vážit vlastního života prostřednictvím zvrácených her. Samozřejmě nemůže chybět ani v dalších dílech - SAW II a SAW III a objeví se i ve čtvrtém pokračování této známé série.

Bell si zahrál i menší, popřípadě jen epizodní role i v několika populárních seriálech jako 24 HODIN, STARGATE SG-1, RODINA SOPRÁNŮ, ALIAS nebo s Chuckem Norrisem ve WALKER, TEXAS RANGER.

V roce 2006 byl nominován na cenu MTV Movie Award na “Best Villain" (Nejlepší padouch) a v roce 2007 opět na “Best Villain“ a také na cenu “Best Butcher" (Nejlepší sériový vrah), kterou dokonce vyhrál.

Jakub "becki_tu" Hašek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Gates of Darkness
Jigsaw
The Sandman
2016 Belzebuth
Rainbow Time
12 Feet Deep
2015 Manson Family Vacation
2014 Dark House
Panenka z pekla (TV film)
Phantom Halo
2013 Life of the Party
2010 Saw 3D
2009 Saw 6
2008 Boogeyman 3
Saw 5
2007 Boogeyman 2
Hodina duchů
Návnada 2: Svádění (TV film)
Pohřbena zaživa
Saw 4
2006 Saw 3
2005 Saw 2
2004 Saw: Hra o přežití
2003 Power Play
2002 Černá maska 2: Město masek
2001 Good Neighbor
2000 Eldorádo
1999 Čtvrté patro
1998 Brownovo Requiem
Jedné horké letní noci (TV film)
Karate tiger 8: Nejlepší z nejlepších 4 - Bez varování
Nebezpečná zásilka
1996 Atentát (TV film)
Cheyenne
Náhradní matka (TV film)
1995 Ďábelský zabiják
Rychlejší než smrt
1994 Nový ráj (TV film)
Pomsta mrtvého muže (TV film)
Smrt na počkání (TV film)
Vesmírné tajemství
1993 Bod varu
Firma
Sex, Love and Cold Hard Cash (TV film)
S nasazením života
V moci posedlosti
1992 Calendar Girl, Cop, Killer? The Bambi Bembenek Story (TV film)
Ruby
1991 Love, Lies and Murder (TV film)
Úctyhodná žena (TV film)
100 Lives of Black Jack Savage, The (TV film)
1990 Falešná identita
Mafiáni
Parťák
1989 Nevinný muž
Perfektní svědek (TV film)
1988 Hořící Mississippi

TV seriály

2017 The Flash (TV seriál)
The Once and Future Flash (S03E19)
Into the Speed Force (S03E16)
The Wrath of Savitar (S03E15)
2016 The Flash (TV seriál)
The Present (S03E09)
Killer Frost (S03E07)
Shade (S03E06)
další epizody (6)
2007 Vražedný souboj (TV seriál)
2005 Zjevení (TV seriál)
2003 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 7:00 a.m.-8:00 a.m. (S02E24)
Day 2: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S02E23)
Day 2: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S02E20)
další epizody (4)
2001 Rodina Sopránů (TV seriál)
Jednočlenná armáda (S03E13)
2000 Akta X (TV seriál)
Nová značka (S07E18)
1998 Čarodějky (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Záhada (S01E16)
1997 Brutální Nikita (TV seriál)
1996 Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
A Time to Kill (S03E07)
1994 Pohotovost (TV seriál)
První den (S01E02)

Dokumentární

2005 Hacking Away at 'Saw'

TV pořady

1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace