Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o Benovi a Cassie a jejich společné cestě napříč státy za svými sny i životem. Kalendář ukazuje 60. léta minulého století a dvanáctiletý chlapec Ben sedí sám s knížkou v motorestu svých rodičů kdesi v liduprázdné části Spojených států. Svoje rodiče už ale ztratil, nevěnují se mu a ignorují ho. Matka je až chorobně závislá na filmech, filmových hvězdách a občas na nějakému opraváři, který ji v domě rozptýlí, přičemž Benovu otci je to jedno. Jeho vášní je starost o loď, kterou staví a opečovává. Jednoho deštivého večera vstupuje do Benova života nehoda a mladá dvanáctiletá blondýnka Cassie, která právě při nehodě u motorestu přijde o celou svoji rodinu. Při návratu z nemocnice si Cassie u sebe nechávají Benovi rodiče, jen na nějakou chvíli. Mezi oběma dětmi vznikne zvláštní pouto. Ben s Cassie bez povšimnutí opouštějí domov a vydávají se do Baltimoru za Cassiinou tetou a jejím mužem. Tam, kde nachází relativní štěstí Ben, ztrácí Cassie pojem reality a její konání jí vede až do dětské psychiatrické léčebny. Ve chvíli, kdy vychází najevo, že by Cassie mohla zůstat hospitalizována i nadále, rozhodne se jí Ben pomoci. (MartinezZ)

(více)

Recenze (70)

jorgus 

všechny recenze uživatele

Užasný film..poslední dobou mám na filmy s touto tématikou stěsti..výkon obou dvou mladých hercu naprosto uveritelny, skoda jen, ze to bylo tak kratke..ale to ma každý u filmu, které ho dostanou..jedina skoda, ze opravdu o filmu vi málo lidi..bylo hodne tezke ho sehnat, ale takoveto filmy budu hledat i do budoucna klidne hodiny..:) ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Dobrý film s mnoha svobodomyslnýma názorama, na Ameriku až skoro příliš, o to víc se cenní počin režiséra Brada Issaca. K tomu všemu dobré herecké výkony obou hlavních představitelů, zkrátka rád dávám plný počet bodů. Ukázka toho, že i když máme rodiče, které by jsme si klidně vyměnili, můžeme se stát pozitivní osobností s dobrým charakterem, což ovšem nevystavuje dobré vysvědčení dospělým, jak správně řekl Ben - někdy ty dospělý nechápu. Mohlo to skončit všwelijak, ale ke své smůle měly ty děti i nutnou dávku štěstí a to je často potřeba, aby člověk přes zbytečné překážky došel k cíli. ()

Reklama

Mrs.Bailey 

všechny recenze uživatele

Důležité je přistoupit na hru poněkud zvláštní ústřední dvojice. Pak už jsem neměla problém film strávit a zamyslet se nad jeho hlavní myšlenkou. To je totiž jeden z důvodů, proč sleduju filmy. Potřebuju si z nich něco odnést, nad něčím přemýšlet, chci, aby mi ukázaly jiný pohled na život, a právě to dokázal tento snímek. Jednoduše natočený, bez famózní výpravy a spousty velkých hereckých hvězd - to mu však na kvalitě neubírá. Jo, a taky přidávám plus za Kerouacka :-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Z tý holky ještě jednou něco fakt bude. Ukecaná dívčina, skrývající za encyklopedickými myšlenkami sebe samu, a klučina, který se s ní ve dvanácti za pomoci náhodného farmáře "ožení" a chrání ji. To byla dvojka, na kterou bylo radost se dívat (byť v pěkně blbé kvalitě) - bodejť by film taky nevidělo tak málo lidí, když v podstatě neexistuje. Výborně zahrané, přiměřeně ukecané, mile romantické nezávislé drama, které si rozhodně zaslouží více diváků. Moc pěkná pohádka, výborná hudba. Škoda, že se toho tehdy neujal nějaký větší distributor, dnes o tom nikdo neví. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Když film začne osobitým vyprávěním malého kluka a obsáhne dokonce i větu: "...a nesmím zapomenout na to, jak k nám jednou přišla Audrey Hepburn, aby mámě pomohla s účetnictvím." u které jsem se skutečně pobavila pak očekáváte snad nemožné a to naprostou genialitu. Místo toho se na mě z obrazovky dívala blonďatá mladá slečna AnnaSophia Robb, která jakoby z oka vypadla neherečce Keiře Knightley a podobně taky NEhrála...pak celkem sympatický ale herecky až tolik nezajímavý Cayden Boyd a konečně taky mini rolička Vala Kilmera, který měl zrovna čerstvě vybělené zuby. Vždy, když si představím, že bych snad někdy do budoucna chtěla potomky tak by mě ani ve snu nenapadlo, že bych si našla jakýkoliv jiný koníček místo toho abych se o ně starala - teatrální hlavní zápletka, že si ani rodiče nevšimnou toho, že syn zmizel???Asi po půl hodině jsem si kladla pořád ty stejné otázky a stále mi nepřicházela odpověď a ty epizodní role typu - do jedné postavy obsadíme tři herce (myslím mláďata, dospěláci a starší) mi nejde na rozum....Pojala bych to úplně z jiného úhlu a tento se mi skutečně nezamlouval. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Mnoho herců včetně hlavní dvojice natáčelo za značně snížený plat, aby produkce filmu byla vůbec možná. (Tet.Ew)
  • Svetová premiéra bola 21. mája 2007 na filmovom festivale v Cannes vo Francúzsku, 19. októbra ho hrali na filmovom festivale v Ríme a vo februári nasledujúceho roka bol film uvedený v Brazílii len na DVD. V ostatných štátoch bol distribuovaný a propagovaný kvôli nedostatku financií iba biedne. (seko0408)

Reklama

Reklama