Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Neřízená střela

Neřízená střela (2010)

Typická britská komedie. Film je natočen s nadhledem a lehkostí. Zápletka je sice jednoduchá, ale to filmu vůbec nevadí. Vše podtrhují výkony herců v hlavních rolích: Emily Blunt jako nezávislá zlodějka, kterou nic nezastaví ani nevyděsí, Rupert Grint se svým typickým zmatkařením a panikařením a Bill Nighy s neotřelým humorem, který vnáší do svého hraní. Ovšem korunu tomu nasazuje papoušek, ten mě fakt dostal.

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Pořádně mě ani nenapadá, co bych tomuto filmu vytkla. Nádherná kamera, hudba, scénář se držel knižní předlohy... Je vidět, že Joe Wright ví, co dělá, umí pracovat s herci, kteří podali vynikající výkon, obzvláště Brenda Blethyn v roli matky Elizabeth, člověk by ji prostě za nepatřičné chování zabil, přesně jako v knížce. Takže mé hodnocení 90%.

Počátek

Počátek (2010)

Po dlouhé době zase něčím originální film. Po zhlédnutí nutí člověka k zamyšlení a nedá mu spát i na několik nocí, dokud se na něj nepodívá znovu, aby si vlastně srovnal, co byl sen a co skutečnost. Zkušený Nolan jako vždy nezklamal, a když se k tomu přidá vynikající výkon herců, obzvláště pak DiCapria, a skladatel Zimmer, nemůže vzniknout nic nekvalitního. Řekla bych, že zase jeden z průlomových filmů světové filmografie.