Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina ostře nabroušené komedie se živí jako mluvčí tabákové firmy. Je vtipný, výmluvný a odzbrojující a je schopen překroutit každý argument a otočit ho ve svůj prospěch. Když to pěkně zabalíte a naservírujete s úsměvem, je kouření vlastně celkem fajn. Časy se ale mění a všude je plno lidí, co bůhvíproč bojují proti kouření. Jak zařídit, aby cigareta byla zase "cool"? (Palace Pictures)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně zatím bezkonkurenčně nejlepší film, který jsem letos viděla. Snímek napěchovaný satirickými komentáři a vtípky, které rozhodně nejsou prvoplánové. Ani na okamžik jsem neměla pocit nudy, naopak, dokázala bych se na toho ukecaného chlápka (v podání čím dál tím lepšího Aarona Eckharta) dívat klidně celé hodiny. Tenhle snímek mě prostě dostal propracovaným scénářem, uvěřitelnými hrdiny a velmi sarkastickým, ale trefným, náhledem na současný problém kuřáctví a především protikuřáckých kampaní. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

Stylova komedie ktera by vas presvedcila i o tom ze gravitace neexistuje ;o) dialogy jsou trefne napsane, herci hraji tak jak maji...vse je zahaleno takovym pohodovym tempem. Film nikam nespecha ale pritom nenudi...kdyz chce rozesmeje vas a jindy se zamyslite...a z Camerona Brighta roste asi nova SuperStar...jen tak dal... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Nekonvenční, břítký a osvěžující snímeček blancující na hraně umírněné satirické komedie a inteligentního, ale vcelku jednoduchého dramatu. Velmi se mi líbí Reitmanův přístup k zábavnému filmu, kdy si udržuje lehkost, nadhled a dokáže i v rámci zábavy působit na úrovni, vybídnout k zamyšlení a nakonec i uctít "správnou věc" (rodinné hodnoty apod.), aniž by spadl do klišé... K zaslouženému úspěchu jeho prvotiny mu byl také výtečnou oporou Aaron Eckhart. 8/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi přesný obraz fungování naší západní ,,mediální" demokracie, euroatlantický svět řídí a ovlivňují tihle ,,obchodníci se smrtí" (ne náhodou je tu silná významová shoda se skvělým stejnojmenným americkým filmem), co za peníze řeknou a udělají cokoliv. Satirická filmová učebnice cynismu a pragmatismu...a to je, prosím, celovečerním debutem skutečně mimořádně nadaného Jasona Reitmana... Podobné filmy: Obchodník se smrtí, Vrtěti psem, Syriana, Super Size Me ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Huh, zázrak, za jeden rok dva filmy založené na inteligenci hlavní postavy (první je samozřejmě Lord of War). U některých filmů vím už od začátku, že se mi budou HODNĚ líbit. Tohle byl jeden z nich. Už jak začaly stylizované titulky podkreslené skvěle sedící písničkou, začal jsem se dostávat do skvělé nálady, která přetrvala po celou dobu filmu, který je nabitý vizuálními nápady, chytrým příběhem a skvělými dialogy. Nejlepší je ta ironizace klasické scény, kdy syn domlouvá svému otci, aby se nevzdával, a roznesl ty druhý na kopytech. To je samozřejmě podepřeno výborným Aaronem Eckhartem a dalšími herci. "Jedna novinářka, jíž já nebudu jmenovat..." - "Brad chce 10 milionů, s Catherin za 25. - Nedává se za množství sleva?" - "Skutečnými darebáky jsou ti, co kšeftují s lidským utrpením." - "Smoke, smoke, smoke that cigarette..." ()

Galerie (26)

Zajímavosti (22)

  • Jason Reitman napsal individuálně každému herci, kterého chtěl do filmu obsadit. Udělal to starou dobrou tištěnou formou, která očividně zapůsobila. (don corleone)
  • Obal DVD je vyrobený podle krabičky cigaret Lucky Strike. (imro)

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

Pintor, escultor, diseñador y cineasta

06.11.2006

Život Salvadora Dalího, světoznámého španělského surrealistického malíře, si už co nevidět vezme na mušku osobitý Andrew Niccol, autor vynikajícího dramatu Obchodník se smrtí založených, jak jinak,… (více)

Reitman a zbouchnutá školačka

Reitman a zbouchnutá školačka

27.07.2006

Ač je otěhotnění v mladém věku závažným tématem a nelehkým materiálem pro filmové zpracování, stane se ústředním motivem tragikomedie JUNO. Tu měl původně režírovat seriálový tvůrce Brad Silberling … (více)

Reklama

Reklama