Reklama

Reklama

The Last Winter

  • Island Síðasti veturinn (více)
Trailer

Obsahy(1)

Americká ropná společnost KIC Corporation, hledající nové energetické zdroje, prozkoumává oblast Northern Artic National. Po dohodě s vládou mají společně s týmem vedeným tvrdým Ed Pollackem, pracovat dva nezávislí ochránci životního prostředí, jejichž úkolem je dohlížet na společnost. Jednoho dne je nalezen jeden z členů týmu mrtvý a nahý ve sněhu mimo základnu. Jeden z ochránců životního prostředí James Hoffman má podezření, že nějaké látky (nebo virus) neznámého původu, které se ze zamrzlé země uvolňují do atmosféry způsobují halucinace a změny v chování. I přesto, že se stále více členů posádky začíná chovat podivně, velitel základny Ed Hoffmana neposlouchá a o evakuaci základny nechce ani slyšet... (Siriuss)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že sa jedná o dosť čudný film, možno ani nie tak horor, ako skôr thriller/dráma so svojou myšlienkou. Partia ľudí odrezaných od sveta za polárnou čiarou je rozhodne dobrý námet a tu je to fakt dobre využité. Síce film má pomalý rozbeh a k tomu ani nič také hrozné neukáže, ale pekne vás môže občas zamraziť. Hneď od začiatku si však musíte všimnúť profesionálnu kameru a dobrú hudbu. pKoniec je už dosť taký (sami uvidíte aký), ale mňa potešil a možno bude aj dvojka... 70%. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Psychológia postáv aj atmosféra je super, chvíľami (po návrate strateného člena posádky, ktorý "niečo videl") pripomínajúca Vec. Strašidelná 5-minútová pasáž niekde uprostred filmu jasne dokazuje, že Fessenden horror točiť vie, preto je veľká škoda, že tu tých ľakačiek nie je viac. Viac strachu a menej dobrodružnej vaty (cesta do dediny) a mohlo to byť na pekné 4 hviezdičky. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podobných hororov ako je Vec o bezvýchodnej situácii skupinky ľudí uväznených za polárnym kruhom nie je veľa. Veľkou prednosťou The Last Winter je tajomno. Nijak sa tu nevysvetľuje prečo sa deje to čo sa deje, čo tentoraz nie je na škodu, práve naopak. Divák sa teda môže ľahko stotožniť s postavami. A staré známe pravidlo, že čo nie je vidieť toho sa bojíme najviac, tu platí ukážkovo, čoho sa tvorcovia nevzdali až do samotného záveru a ten ma potešil tak, že i vzhľadom na súčasné hodnotenie s kľudným svedomím prihodím ešte jednu hviezdu, pretože takéto malé vydarené filmy majúce svoje kúzlo si zaslúžia podporiť. PS: To počasie je fakt nejaké divné! ()

Javert 

všechny recenze uživatele

No, předem bych chtěl podotknout, že na Věc to v žádném případě nemá. Tenhle film se možná snaží čerpat z její popularity, hlavně umístěním děje...Film by potřeboval lepší práci s atmosférou a hlavně lepší herce. Na některé velmi toporné výkony se pomalu ani nedá dívat. A ten konec jsem taky nějak nepobral...Rozhoduju se mezi 2-3*. Nakonec dám 2*. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Má to náznak atmosféry, která velmi těží z lokace, jež je pro hororový žánr jako stvořená. Základní premisa ve stylu: "lidi vymrdávali po staletí s přírodou, až se příroda emancipovala a nastal odvetný proces" je velmi aktuální, ale to zpracování, TO ZPRACOVÁNÍ! Debilní chování všech postav, plno nudnejch keců a téměř nulová akce. Tak třeba příště, jestli teda ještě vůbec přijde další zima... 35% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v březnu roku 2005 na Islandu, na Aljašce a v New Yorku v USA. (Lynette)
  • Ve scéně u večeře týmu na stanici si indián Lee Means (Pato Hoffmann) po usednutí ke stolu začne nabírat na horní okraj prázdného talíře nejprve kukuřici. V jednom z dalších záběrů však není po kukuřici ani stopy. V této stejné scéně je chybná posloupnost i u Joanne Shenandoah (Dawn Russell), která sedí hned vedle Meanse. Nejprve má na poloprázdném talíři jen pár brambor, po velmi krátkém několikavteřinovém záběru na další postavy je však talíř naložený salátem a mrkví, přičemž brambory chybí. (Lynette)
  • Umelec Brahm Revel ilustroval komixové spracovanie tohto filmu. (beso74)

Reklama

Reklama