Reklama

Reklama

Pod horou

(seriál)
Rodinný / Thriller / Sci-Fi
Nový Zéland, 1982, 3 h 13 min (Minutáž: 24–25 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Malé poklidné městečko uprostřed ničeho není zase až tak poklidné.......Pod horou /jak již napovídá název sám/ se skrývá tajemné cosi. Cosi jako světélkující sliz se plazí temnými útrobami a napadá vše,co mu přijde pod ruku. Není to však obyčejná hmota. Tato věc přišla z hvězd a nezaměňujme to s filmem Sliz od Chucka Russella, prosím. Co se děje pod horou vlastně nikdo neví,ale dvěma dětem Theovi a Rachel se chování lidí ve městě zdá čím dál podivnější......Pustí se do pátrání na vlastní pěst a poslézé získávájí podporu místního podivína.

Seriál plný fantaskna,tajemství a nevysvětlitelných úkazů je spíše pro mladší diváky. Kdo jej ale vídával na obrazovkách čt v 90.letech jako já, nedá na něj dopustit ani dnes. (Korbitch)

(více)

Recenze (39)

Ozo 

všechny recenze uživatele

Tak z mládí si opravdu pamatuji jen to volání "Theo - Rachel". Naštěstí tu jsou kluci komentátorský, kteří to na netu vyhrabali a tak jsem se mohl podívat znovu (kdybyste to náhodou taky chtěli najít, tak je to tady). A rozhodl jsem se, že nebudu dávat tu jednu navíc z nostalgie, protože seriál je podle mého tady na ČSFD mírně nadhodnocený. Hodnotím 3,5 *, protentokrát výjimečně zaokrouhleno směrem dolů. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Tohle byl docela psycho seriálek .. Mlhavé volání „Theo – Rachel“ si pamatuji dodnes a abych pravdu řekl, více konkrétních dojmů už za ty roky vlastně nemám. Tedy kromě zvláštní atmosféry, ta byla nezapomenutelná.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Na seriál si vzpomínám pravděpodobně stejně jako všichni: značně mlhavě. Ale na co si vzpomínám docela přesně (vedle otřesné výslovnosti hlavní hrdinky jako [Ráchel]), je to, že šlo o hodně kulisovou záležitost, která mi tehdy jakýkoli zajímavější a temnější zážitek dost kazila. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak toto rozhodne splnilo žáner rodinný sci-fi thriller. Strašne som sa pri tom bál, hlavne keď si to lesom šinuli nejaké mimozemské kôpky hnoja s nepríjemným zvukom, alebo čo to bolo. Škoda že si z toho veľa nepamätám, ale príbeh a atmosféru na vystrašenie detí to rozhodne malo dobrú. Spolu s THE PEANUT BUTTER SOLUTION je to to najstrašnejšie a najpôsobivejšie čo sa mi v detstve vrylo do pamäti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stačilo sa pozrieť do galérie a vedel som to. Proste kapacita mozgu občas vŕzga a človek zabúda, ale na tie príšerky...stačí si to len pripomenúť. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někdo psal, tohle je vedle "The peanut butter solution" další záležitost, která mi z dětství zůstala v paměti jen v útržcích jako něco strašně disturbing a až dodneška se mi to nedařilo dohledat (nutno říct, že jsem do vzpomínání zapojil snad tucet dalších lidí z nichž jen jeden to byl schopen vydolovat). Hrozně mě to bavilo a hrozně jsem se bál.. Dneska bych to už asi neocenil ale tenkrát to pro mě byla velká věc a určitě to mělo nějáký dopad na mé další filmové směřování. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Legendární nostalgická kultovka z dob dospívání, jejíž kouzlo v mým případě bohužel už značně vyprchalo. Ale do paměti se tahle krátká série zažrala hluboko a natrvalo, o tom žádná. Přeci jenom takovýchhle dětských hororů, navíc s příměsí sci-fi, bylo v době vysílání jako šafránu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Videné, bohvie po koľkých rokoch a je to geniálne. Za málo peňazí tu je veľa muziky. Myslím, že to je seriál s najprimitívnejšími trikmi a najjednoduchším dejom, vrámci "rodinných sci-fi", aký som kedy videl. Ale má to strhujúcu, strašidelnú atmosféru, silné emócie a jemný nádych "experimentálnej psychológie". ZuzanQa a M7797M, díky vám za SK titulky. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Z dětství si pamatuji, že jsem se na to díval na Magionu...nebo to byla Vega? Asi Vega. A tehdy jsem se při sledování bál - atmosféra byla skvělá, příběh taky, těšil jsem se na každý díl. Ani mi nepřišlo, že jich je jen osm. Vím, že tehdy to pro mě byla nadprůměrná záležitost, tudiž dám 4 hvězdy. A až se na to podívám znovu, možná i přidám. Novozélandské seriály by se měly podporovat, tohle je totiž jediný který znám :-) a je dobrý. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dětská kultovka. teď už by mi to asi přišlo nedotažené a určitě ne děsivé, ale tenkrát! Navíc si to dodnes pamatuju, aspoň úryvky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál som pôvodne sledoval ako decko, podobne ako väčšina recenzujúcich, ale na rozdiel od nich som nešťal od strachu. Naopak, bolo to príjemne mysteriózne sledovanie, ktoré sa na obrazovkách takmer nevyskytovali, ani vtedy, ani neskôr. Veľa som si nezapamätal - s výnimkou podmanivej atmosféry a atypicky obsadeného chlapca v jednej z hlavných úloh (a s jeho otrasným strihom vlasov). Po veľmi dlhom čase som si ho pozrel, a musím povedať, že s chuťou. Nový Zéland (podobne aj Austrália) ponúka niečo, čo v našich, aj celých v európskych či severoamerických konematografiách priam absentuje - rodinný žáner so zameraním na atmosféru, triler až horor. A takmer vždy skvelo zvládnutý. Seriál Pod horou nie je výnimka a ponúka kvalitné mysteriózne dobrodružstvo zmixované so sci-fi-hororom, ktoré smelo môžu sledovať aj tí skôr narododení. Veľké červy a sliz vytvárajúce príšery z iných planét naháňajúce 2 pozemské deti, ktoré ako inak musia zachrániť celú Zem. Na televízne spracovanie veľmi podarené, záporáci pekne hustí a atmosféra na rodinné rámcovanie pekne hutná. Aj keď záver som očakával viac rozvitý. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Toto je ďalšia srdcovka z najzapadlejších kútov labyrintu pamäte, ktorú som kedysi v dávnych časoch videl viackrát a odvtedy sa po nej zľahla zem. Nespomínam si, a vlastne som si tým asi celkom istý, že by ma odvtedy niekedy niečo vydesilo viac a zasialo do mojej duše silnejší dojem a trvalejší tieň znepokojenia, zvlášť do tej miery, že si ho pamätám dodnes. A čo viac - bol to strach nie umŕtvujúci, ako keď som prvýkrát videl kúsky zo skutočných hororov, ale vzrušujúci, do posledného miestečka ma zapĺňajúci predstavami o tajomstvách nekonečných vesmírov a záhadách bez hraníc skrytých priamo za rohom. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Jsem rád že jsem dokázal najít název tohoto filmu, protože tohle je nářez. Dětský film, anebo i pro děti, ale takhle temnou atmosféru nepamatuji ze žádného seriálu. Jasný, já jsem měl v tedy nějakých 8 nebo kolik když tohle dávali v televizi, ale tady tvory divné, ten černý vůz pravidelně (jinak pohřební), a nevím co všechno ještě, takový Twin Peaks může někam vedle toho. Člověk občas bál se na to i koukat. ()

hipis

všechny recenze uživatele

Siedma časť pod názvom Útok, uvedená na STV 17.2.1992 o 18:20 hodine , 8 čas dar zabudnutia 24.2.1992 na STV o 18:20 hodine. ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca sci-fi vec, napínavá, ako stvorená pre dospievajúcu mládež. Stále si spomínam to "prechádzanie" cez hnusný sliz... ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Toto dílo mě kdysi v tv hodně bavilo. Docela hororové, hlavně "slizouni". Rád bych se na seriál podíval ještě jednou. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím v rámci kterého pořadu pro děti byl tento seriál vysílán, snad Magion nebo Vega. Jak už jsem psal v jiném komentáři, film Dům plný strachu a seriál Pod horou jsou takové "hrůzy dětství" v tom dobrém slova smyslu. Cosi sliznatého se sune v tunelu...volání Theo, Rachel. Kolik jen nočních můr se mi zdálo, jak se na sebe dívám shora a vidím, že jdu tunelem a v dálce proti mě se sune "to něco" - není kam uhnout a zpátky to také nejde... A ještě jedna vzpomínka, je odpoledne roku 199?, na sídlišti se v jednom panelákovém okně objeví hlava a křičí na mého kamaráda: "Tak už poběž, dávají ti ten dětskej horor!". ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

U protinožců umějí natočit originální seriály pro děti. Společně s australskými Vládci kouzel je tohle další dílo, které se mi nesmazatelně vrylo do paměti. Dnes jsou děti zvyklé na leccos, ale tehdy to byl thriller se vším všudy, i to čekání na další díl. ()

Reklama

Reklama