Reklama

Reklama

Jak daleko jsme ochotni zajít, abychom ochránili sebe a svou zemi? Když extremista a bývalý jaderný expert (Michael Sheen) rozmístí ve třech různých městech nebezpečné výbušniny, protiteroristické jednotky se pouští do akce a brzy ho zatýkají. Umístění bomb však stále zůstává zahaleno tajemstvím. Čas do výbuchu se nelítostně krátí, proto agentka FBI Helen Brody (Carrie-Anne Moss) souhlasí s tím, že se do vyšetřování zapojí i tajemný vyjednávač známým pouze pod zkratkou “H” (Samuel L. Jackson), jehož kruté metody obvykle slaví úspěchy. Mezi agentkou, vyjednávačem a teroristou se rozpoutává nelítostný boj o moc. To co následuje, je neuvěřitelné – a hlavně – nepředstavitelné! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (685)

choze 

všechny recenze uživatele

"Musí věřit, že nemám limity." Nepříjemný thriller o nepříjemných věcech. Solidní scénář, kvalitní herci, silný závěr. Jak daleko lze zajít ve jménu dobré věci, kdo je ten zlý a kdo hodný a co je jen paranoia a co skutečné nebezpečí? Pro mě osobně je odpověď na otázku, zda je správné mučit jednoho, aby byly zachráněny jím ohrožované miliony, velmi jednoduchá. ()

Nikon 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem byl docela spokojený. Možná i trošku nadprůměrně ... Ale pak se to celé ve mně rozleželo. Když se nad tím celým zamyslíte do hloubky, tak je tam tolik wtf momentů, že si tenhle výtvor víc jak dvě hvědy nezaslouží ... (SPOILER !!! Jen pro příklad - hrozí smrt milionů amerických občanů a šéf vyšetřování sám rozhodne, že nebude informovat prezidenta ?, Žádný krizový štáb, jenom hrstka druhořadých agentů FBI ?, Nejzkušenější americký vyšetřovatel udělá tolik zásadních chyb, které jenom utvrdí teroristu aby nic neřekl ??? atd.atd.) WTF ?! ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Fenomenální dílo s výborně obsazenou ústřední trojicí. "Vyjednavač" Samuel L. Jackson známý svými "netradičními", poněkud brutálními metodami výslechu, a se svou chladnou krásou a nepřístupností, do tmavého kostýmku oděná Carrie-Anne Moss. Jak už se zde někdo ve svém komentáři vyznával ze sympatií k postavě Michaela Sheena, i já oplývám podobnými dojmy. Sheena jsem zatím viděla v pár filmech, ale v Odpočítávání mě jednoduše dostal. Snímek je dynamický, má grády od začátku do konce, napětí se stupňuje s každou scénou a Vy ani nemůžete tušit, kdy nastane (protože v takových filmech vždycky nastane) TEN okamžik zvratu. Kdy se situace začne hroutit a všichni jsou, slovy oblíbeného filmového výrazu, "pod velkým tlakem." Filmem se prohání všemožní agenty, vládní úředníci, členové armády, ozbrojených složek a všech těch organizací, které jsou nedílnou součástí téměř každého amerického filmu, v němž jen trochu figuruje politika, terorismus a ostří, drsní hoši s bouchačkou za pasem. Posledních zhruba 20 minut je vrcholem filmu, který mi způsobil slušný emoční nářez. A úplný závěr, kde už prostě víte, že jakmile se kamera začala posunovat směrem mimo děj, něco ještě není dokončeno. Pak se zastavila a... God Bless America... "Nemůžu mu dovolit pokračovat." - "Tak ať pokračuje bez dovolení." ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Mossová není standardní žena. Místo toho, aby se prioritně zajímala, jak nejlépe nadělat kolem očí kroužky, nanášet lůj na rty a uřezávat ochlupení z holeně, chodí po lidech a klade jim otázky zcela jiného druhu. Je jí to posláním i povoláním. Samuel není běžný Afroameričan. Nemá afro, rád pracuje a svou hravost nepromítá jen do driblování. Oba se však mírně liší ve vnímání utrpení dotazovaného subjektu, stejně jako v základních matematických dovednostech (co je víc? Jeden, nebo milion?). Z toho nám pramení jisté povyražení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pohled na otázky terorismu z jiného úhlu je fajn, dokonce moc fajn. Odborník na extrémní výslechy a agentka FBI mají zlomit zadrženého teroristu – ona používá tradiční „lidské“ postupy, on „nelidské“ mučení. Oba jsou na stejné lodi, i když jsou naprosto odlišní. A nakonec z vyšetřovacího týmu nejenom právě agentka je ochotná obětovat své zásady pro dobro většiny. Námět je skutečně zajímavý (dokáže mučení jednoho vyvážit životy milionů?), ale celkový dojem sráží několik banálních situací. Líbila se mi nevyzpytatelnost děje, jeho nejednoznačnost, ale když ze sebe Samuel L. Jackson při dopadení manželky zadrženého vyhrkne, že tohle je ta poslední šance ke zlomení atentátníka a že to nikdo nesmí posrat, tak jsem se domníval, že to následné je pouze dobře sehraná hra!! Ale když mimo jiné onu manželku podřízne jako prase na porážce nebo když jeden z hlavounů vytáhne bouchačku a nechá se o ní teroristou školácky obrat, tak můj zájem o tenhle ryze americký výlet výrazně klesá (ostatně celé jednání armádních představitelů je poměrně k smíchu). Prostě druhá polovina, ve které jsou paradoxně ty nejsilnější momenty, s nevyvratitelnými logickými lapsy vypadá jako šitá někde v poklusu.. Herecky nadprůměrné!! Velká škoda.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu nahrál The City of Prague Philharmonic Orchestra řízený Richardem Heinem. (Pepinec)
  • Existuje i rozšířená verze, ve které agenti FBI zlikvidují jednu z bomb. Jenže existuje ještě čtvrtá, která svým odpočítáváním dojede až na nulu. (Martin_W)
  • Film se nedostal do kin, byl natočen přímo pro DVD a Blu-ray přehrávače. (Martin_W)

Reklama

Reklama