Reklama

Reklama

Můj bratranec Vinny

  • USA My Cousin Vinny (více)
Trailer

Billy Gambini a Stan Rothestein (Ralph Macchio, Mitchell Whitfield) cestujú autom z New Yorku na kalifornskú univerzitu a v ospalom alabamskom mestečku sa zastavia v obchodíku pri pumpe, kde Bill ukradne konzervu. Potom ich zatkne polícia. Šerif ich obviní z vraždy predavača, u ktorého si cestou kupovali potraviny. Ich obhajoby sa ujme Billyho taliansky bratranec Vinny Gambini, ktorého na ceste do Alabamy sprevádza svojrázna snúbenica Mona Lisa Vitová (Marisa Tomeiová). Absolútne neskúsený advokát s nekonvenčnými spôsobmi, ktorý sa krátko zaoberal len úrazmi, je konfrontovaný s mašinériou právneho systému. Sudca Chamberlain Heller (Fred Gwynne) si ho pozve a dá mu preštudovať trestný poriadok Alabamy. Vinny mu tvrdí, že je v New Yorku uznávaným advokátom. Hneď pri prvom zasadnutí súdu však Vinny nielenže nedokáže reagovať na reč prokurátora Jima Trottera III. (Lane Smith), ale dopustí sa aj urážky súdu, za čo ho vezmú do väzby. Lisa musí zaplatiť kauciu, aby ho dostala von. Vinnyho neznalosť procesného jednania je taká veľká, že Stan už nechce, aby ho obhajoval, a vezme si verejného obhajcu Johna Gibbonsa (Austin Pendleton). Gibbons však trpí nezvládnuteľnou nervozitou, na súde zo seba nemôže dostať súvislú vetu. Vinny je presvedčený, že sa všetko naučí za pochodu a mladíkov obháji. Lisa sa mu snaží pomáhať zo všetkých síl. Všetci svedkovia, ktorých predvedie prokurátor, tvrdia, že videli z obchodu vychádzať a ujsť autom práve Billyho a Stana. Keď sa Vinny od Lisy dozvie, že prokurátor je povinný zoznámiť ho so svojimi spismi, požiada o ne, a Trotter III. mu ich ochotne poskytne. Pri nasledujúcom rokovaní Vinny znemožní svojimi argumentmi svedkov a prokurátorova obžaloba sa rozpadá. Trotter III. si pozve ako ďalšieho svedka experta na automobily, ktorý tvrdí, že odtlačky pneumatík, ktoré sa našli, patria autu Billyho a Stana. Zúfalý Vinny si berie za svedka Lisu, ktorá sa v automobiloch dokonale vyzná, pretože pracovala u otca v autodielni. Tá expertovo tvrdenie hravo rozbije na kúsky. Dokáže sudcovi, že stopy po prudkom rozjazde nepatria buicku mladíkov, ale automobilu značky Pontiac. Vinny žiada šerifa Deana Farleya, aby mu overil isté údaje, a potom ho predvolá ako svedka... (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Vinnyho jsem viděl několikrát a pokaždé jsem se výborně bavil. Joe Pesci je neskutečně charizmatický chlapík, který je ve společnosti sexy Marisy Tomei neodolatelný. Vinny funguje výborně jako celek a jako bonus Vám v hlavě uvízne několik nezapomenutelných scén. Pro někoho je Pesciho životní rolí ta ze Scorseseho Mafiánů, pro mě je to tady. Pokud jste Vinnyho ještě neviděli, koukejte to napravit! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od tohoto snímku nečekal, o to větší bylo moje překvapení, když jsem ho začal sledovat. Člověk by si myslel, že film ze soudní síně ho nemůže překvapit, ale když je dobře natočený, tak to dokáže. Navíc je to komedie, která vám sedne díky skvělým hercům v hlavních i vedlejších rolích. Ale hlavně Joe Pesci a Marisa Tomei film táhnou. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, u které jsem se několikrát upřímně zasmál. Má to dobrou zápletku, humor, který není trapný a hezky graduje a parádní herec, jenž film táhnou nahoru. Režisér Jonathan Lynn odvedl velmi dobrou práci a hezky pracuje s atmosférou a výborně přednesenými dialogy. Joe Pesci je zde velmi dobrý a jeho výkon se mi dost líbil. Hodně moc mě pobavil Fred Gwynne, který si svou roli užívá a je parádní. Přesto největší radost mi udělala krásná Marisa Tomei, jenž si krade scény pro sebe (svadění, výslech) a je radost na ní koukat. Můj bratranec Vinny je příjemná oddechová komedie, která mi zlepšila náladu a rozesmála mě. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THE KLAN'S HERE. THEY'RE INBRED. THEY SLEEP WITH THEIR SISTERS." ------------- Tak a už je to jasné. Keď najbližšie dostanem otázku, ktorý film mám veľmi rád, bude to bratranec Vinny! Joe Pesci v hlavnej úlohe neskúseného právnika v boji proti všetkým a všetkému svojským, nekonvenčným spôsobom. Znamenitý herecký výkon, skoro doťahujúci sa na jeho predchádzajúce úlohy v mafiánskych filmových klenotoch. My Cousin Vinny ... je tam všetko. Geniálny Pesci, podarené dialógy, Marisa, nezameniteľná južanská atmosféra amerického vidieku a pravý humor. Navyše, rok vydania 1992 znamená absolútnu absenciu toho zasraného, prízemného infantilného humoru, čo sa už bohužiaľ tak často nevidí a čo je pre kvalitnú komédiu základom. Silné 4 hviezdy a ak sa v noci dobre vyspím, bude to možno aj za päť a viacnásobný replay filmu je už teraz istý! ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ komedie jsem posledních pár dní hledal. Něco, kde nepůjde o romantiku, nic dojemnýho, žádný drama nebo něco politickýho, prostě obyčejnou komedii, při které se zasměju a zároveň nebude urážet mou inteligenci. Takže doporučuju! Z jednoduché zápletky, kdy dva kluci omylem nezaplatí v krámu za konzervu, jsou následně zatčeni a dochází k nedorozumění, se vyklube soudní případ, ve kterém bude obhájcem nezkušený právník bratranec Vinny (Joe Pesci), kterého doprovází snoubenka Marisa Tomei. Oba jsou výborní. ●●● "Ne, dneska zůstanu přes noc ve vězení. Možná se konečně trochu vyspim.""Dejte do zápisu, že obhájce má vzztyčené dva prsty." ()

Galerie (35)

Zajímavosti (16)

  • Když jde Vinnie vysvětlit soudci své pravé jméno, shodí šachovnici. To nebylo ve scénáři. (don corleone)
  • Režisér Jonathan Lynn je vystudovaný právník, trval tedy na co nejpřasnějším vykreslení soudního procesu. (don corleone)

Reklama

Reklama