Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (353)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bizarní film, který je tím bizarnější, když se vezme v potaz jeho vznik: Unuděný Jerry Seinfeld řekne na schůzce Stevenu Spielbergovi, že by chtěl natočit film, kde bude hrát včelu. Myslí to ironicky, ale Spielbergovi se okamžitě protočí oči při pomyšlení na ten merch a začne po Seinfeldovi házet balíky milionů dolarů - a protože Seinfeld chce vědět, kam až to může zajít, souhlalsí, i když netuší nic o animaci a vlastně ani netuší, o čem by ten film měl být. A výsledek tohohle procesu je Bee Movie - film pro děti, jehož většina se odehrává u soudu, plný židovské symboliky a bůh ví, jestli ne odkazů na holocaust (obzvlášť u scén plynování včel). V hlavě zbude po skončení hlavně otázka, jestli může mít žena sex se včelou a co teda s tím Karlem Marxem. Bravo. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Další z nekončící řady animáků, které se všude rodí jako houby po dešti. Veselá podívaná, v tomto případě bych řekl že více zaměřena na dětské obecenstvo, nejen příběhem, ale i do očí bijícím ponaučením. Určitě se dá vybrat lepší animák, u kterého se pobaví více celá rodina, ale pro děti je tohle asi docela dobré..... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých nápadů, ale hlavní hrdinové mi moc sympatičtí nebyli. Když připočítám hrozný konec a neustálé poukazování na souvislosti s diskriminací všech možných skupin, srovná se to na 2*. Místo aby se děti něco přiučili, dozví se hromadu hloupostí, kterými jsou Američani krmeni více než zmiňovaným medem. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Snad ne, nevěřím vlastním očím a vlastní duši. Film si mě získal! Naprotsto mě odzbrojil dětský smích, který se ozýval ze sedaček všude okolo. Po 5 minutách jsem byl v ději až po uši a nemohl jsem se z něj vyhrabat. Včelí hlody nebraly konců příběh stále gradoval, malebné přostředí z animátorských představ a do toho náš hrdina Barry B. Benson. Ničeho se nebojí a bojuje za spravedlnost. Fešák, kabrňák a hlavní postavička jak má být. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Průměrný animák s několika velmi povedenými fóry (Larry King, Sting...), jednou úžasnou scénou prvního "výletu" z úlu (fakt něco) a... A dál už s ničím extra. Nenadchne ani výtvarná stránka a kromě zjištění, že včely jsou vlastně piloti jako vystřižení z top gunu, tu chybí i pořádné nápady. Soudní zápletka mi přišla... Hmmm... Trapná. Čili, jak jsem řekl, průměr se vším všudy. Ani ten dabing se nám tentokrát moc nepovedl. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Poté, co včelka Barry Benson promuje na vysoké škole, sedí na lodičce uprostřed bazénu s medem a rodiče mu řeknou, že nemá žádný život. Tato scéná má být poctou filmu Absolvent. (HappySmile)
  • Jerry Seinfeld natočil dva filmové trailery, kde se snažil Pana včelku udělat jako hraný film. Když ten katastrofální výsledek vidět Steven Spielberg, zeptal se ho: "Proč to prostě neuděláš kreslené?" (HappySmile)
  • Do některých kin byl film poslán pod falešným názvem "Flower" (Květina), jinde zase jako "Jocks" (Žrádlo). (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama