Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dětsky spontánní a života chtivá novomanželka Corie, má najednou pocit, že nemá se svým mužem nic společného. A to je vše. K mé velké lítosti, tento film nic víc nenabízí. To, co začalo jako inteligentní divadelní konverzačka, bohužel přestalo zhruba za svou polovinou fungovat. Jediné co vydrželo celou stopáž, bylo moje přesvědčení, že bych s takovou ženskou nevydržel ani týden. Corie patří do stejné skupiny ženských, které muže přivádí k šílenství svými nemožnými požadavky, nevímcochcivostí a nespokojeností, jako třeba Holly ze Snídaně u Tiffanyho, ale tentokrát to často působilo dětinsky a plytce. Kromě nadrženosti mě nenapadá žádný benefit, jakým by žena jako Corie vykompenzovala svou rozjívenost a hysterii tak, aby po ní přesto muži toužili. Ale to by nevadilo, pokud by šlo třeba o situační komedii. Jenže tento film do takové kategorie nespadá a přesto nenabízí lepší pointu, než že se má žena o muže starat, aby si připadal důležitý a muž se má občas uvolnit, aby svou ženu nenudil. Pár opravdu dobrých momentů se našlo, herci super, ale jako celek mě tento film zklamal svou povrchností a nedotažeností. Přesto...první půle byla tak dobrá, že na slabé 4* to pořád vystačí. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Ti amíci jsou teda padavky, když se tak zadýchají chůzí do pátého patra… :-) Ale ne, byla to legrace, i když mi pár minut trvalo, než jsem se „naladil“ na nevídaně živelný elán v podání Jane Fonda. Zkrátka ženská k pomilování nebo na zabití… Svěží romantická komedie o prvních novomanželských peripetiích poněkud nesourodého páru, a jak v závěru lehce ubrala plyn Jane Fonda, tak ho pořádně sešlápl do té doby rezervovaný právník Robert Redford, který své drahé polovičce beze zbytku dokázal, že se taky umí odvázat. Návštěvy tchýně, bláznivého souseda nebo telefonního technika úsměvné soužití ústředního páru skvěle doplňují. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Než jsem se propusinkovala půlhodinovými líbánkami, tak to chvilku dalo, ale jinak mohu jen konstatovat, že vidět Roberta s Jane v konverzační komedii, kde jeden je hot a druhý čehý, je naprostá lahůdka. Ovšem mimo tyhle dvě filmové hvězdy tam perlila maminka nevěsty a tak trochu střihnutý soused Victor. Přemýšlím, kteří dva mě zaujali více? A ten byteček byl okouzlující...... koupelna a ložnice pochopitelně vedly prim a to nepíšu o takové prkotině jako je schodiště:-) ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca komédia, ktorá funguje aj dnes, po vyše 40-tich rokoch. Chcehtal som sa takmer vkuse, ale čo ma fakt rozsekalo, boli pasáže so schodami (výnimka z pravidla, že opakovaný vtip nie je vtipom) a potom druhý príchod elektrikára. Okrem toho, vynikajúci herci, medzi Refordom a Fondovou to fakt iskrí. Kiežby aj súčasné komédie boli takéto vtipné (tým netvrdím, že niektoré nie sú, len by ich mohlo byť viac). ()

zette 

všechny recenze uživatele

Komedie postavena hlavne na vynikajicich a velice vtipnych dialozich. Opravdu krasny humor. Nadprumerne jsou i herecke vykony vsech zucastnenych. Redford byl fakt stramak, Fonda a jeji krasne nohy, energii nabity Boyer a sympaticka Natwick, velice dobre rozebrane role v teto, az situacni komedii. Opravar telefonu byl take vtipny, navsteva albanske restaurace je nezapomenutelna, bydleni az absurdni, neopakovatelna atmosfera sedesatych let... vse vyborne a na plny pocet. Myslim vsak, ze zaver filmu se vymkl z rukou scenaristy, na me pusobi az dementne a cely film tim u me bohuzel klesl alespon o 15%, skoda. I tak nadprumerna vec. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Robert Redford nenávidel celý deň nosiť oblek a kravatu, čo si jeho postava vyžadovala. Počas prestávok medzi nakrúcaním mal Redford obuté westernové čižmy a čierny kovbojský klobúk. (Arsenal83)
  • Mildred Natwick (Ethel Banksová) a Herb Edelman (Harry Pepper) se objevili ve stejných rolích i v divadelní verzi Bosých nohou v parku (v letech 1963-67). (D3VIL)
  • Je to jeden z najobľúbenejších filmov Jane Fondovej. Raz na Twitteri napísala: „Škoda, že sme nikdy neprinútili Neila Simona urobiť pokračovanie... tie isté postavy o 40 rokov neskôr.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama