Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Quigley a "Valdézova puška", velmi podařený western se skvělým záporákem. Hlavní hrdina doslova vystřílí celou bandu chladnokrevného farmáře, který, jakožto řádný boháč, nemá nikdy dost a likviduje každého, kdo mu stojí v cestě. Jak si originálně a přes půl světa importovat smrt, zeptejte se Marstona.. :-)) ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a nekomplikované klišé o boji za dobrou věc; kdo hledá složitý příběh a nějaké intelektuální zápletky, bude hledat marně a nenalezne. Překvapivě dobře to ale odsýpá, je to svižné a milé, Tomu Selleckovi role sedne, Rickmanův záporák (jako skoro vždy) dobrý. Báječná oddechovka, v daném rámci a účelu rozhodně a zároveň překvapivě nadprůměr. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

"Quigley u protinožců" je australsko-americký western z období osídlování Austrálie nucenými vysídlenci, vyhnanými trestanci a desperáty z Anglie, Irska a dalších zemí. Jak už to obvykle u westernů bývá, hlavní postavou i v tomto snímku je drsný, ale spravedlivý muž, který hájí práva utlačovaných a zneužívaných domorodých obyvatel. Film zaujme výbornýmy záběry kamery, hudbou a v neposlední řadě i exteriéry australské suché krajiny. Bohužel, tvorbu tohoto snímku poznamenal vliv americké produkce, což vyznívá u některých některých pasážích snímku. Naprostá "neprůstřelnost" a nezničitelnost našeho hrdiny a ten typický americký happyend tedy připomíná během sledování, že nejde o čistokrevný autralský počin. Kdo má rád westerny a povznese se nad tím poamerikanizováním tohoto snímku, bude spokojen. ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Vydařená westernová podívaná s trochou té romantiky, se spoustou mrtvých smrdutých pistolníků a ukázka toho, jak to dopadne, když si Alan Rickman objedná chlápka na prácičku, která mu však nevoní a rozhodne se proto svého zaměstnavatele poslat rovnou na krchov. Tom Selleck, jako nájemný snajpr, cválající si to na své herce po nádherné australské buši, jenž protivníky likviduje nejraději z více než dvousetmetrové vzdálenosti… a jeho odstřelovačské schopnosti by mu záviděl nejspíš i Martin Riggs. Plus jedna šílená ženská, ukrývající nepříjemné tajemství s vtíravou hudbou, která se zaryje okamžitě do hlavy. ■ AnanAss‘s Score: 7/10 ■ ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western s Tomem SELLECKEM a neméně zajímavým Alanem RICKMANEM. To už je asi třetí film, kde Alan Rickman hraje zápornou roli. Ale musím uznat, že ji hraje bravurně.Teď si nemohu vzpomenout jak se film jmenoval, ale hned to napravím, podívám se do jeho filmografie. Ve filmu nebylo nic mimořádného, ale bylo tam vše, co se od westernu očekává - tedy včetně té ženské. Já se bavila a líbilo se mi to. Takže už jsem se koukla : Smrtonosná past, Robin Hood - král zbojníků, Rasputin. No a musím říci, že ve všech těchto filmech byl na té druhé straně. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama