Reklama

Reklama

Magnum

(seriál)
Akční / Dobrodružný / Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (1980–1988), 129 h 3 min (Minutáž: 43–90 min)

Hrají:

Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti, Jeff MacKay, Angela Lansbury, David O'Malley, Gwen Verdon, David Hemmings, Brandon Call (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(161)

Obsahy(1)

Thomas Sullivan Magnum III vyrůstal s otcem mariňákem, který umřel, když mu bylo deset. Thomas pak v 18 letech vstoupil do Námořní Akademie, již dokončil jako důstojník ve třetí generaci. Pak se stal členem speciální jednotky Navy Seal a odveleli ho do Větnamu, kde poznal Theodora "TC" Calvina a Orvilla "Ricka" Wrighta. Po válce ho přeřadili do Námořní vyšetřovací služba v Pearl Harboru. Když jeho kamarádi opustili armádu, TC si otevřel leteckou turistickou kancelář a Rick se stal ředitelem snobského klubu. Jednoho dne nedlouho po 33 narozeninách si uvědomil, že o něco přichází a tak opustil námořnictvo a odjel za přáteli na Hawai, kde se stal soukromým detektivem. Tam si jej najmul milionář Robin Masters, aby dohlížel na jeho sídlo na severu ostrova Oahu, zatímco bude Robin jezdit po světě a psát knihy. Sídlo řídí upjatý Brit Jonathan Quayle Higgins III, jenž dříve sloužil v Královské armádě jako major a pochází ze starého šlechtického rodu. Magnum žije v domku pro hosty, řídí Robinovo Ferrari, hádá se s Higginsem a řeší různé případy, jak Robinových hostů, tak starých známých i neznámých za pomoci všech přátel včetně Higginse. (monolog)

(více)

Recenze (67)

knihovna 

všechny recenze uživatele

N jo, já vím dneska už to nemá ten správný drajf, ale.....Já to viděl poprvé na ARD dávali to vždycky v pondělí ve 20.00. Tenkrát jsem tomu samozřejmě moc nerozuměl, ale byla to exotika, svoboda, všude barvy ( alespoň mi to tak připadalo, měli jsme černobílou televizi ), no prostě paráda. Navíc Tom je sympaťák, John Hillerman byl skvělý a proti našim detektivkám to byl nářez. Po revoluci jsem to viděl s dabingem a taky to nebylo špatný. No a teď už je to nostalgie a pohodička. Takže u mě za 4*. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál mám tak živé a příjemné vzpomínky, že dávám bez zaváhání plný počet. Sledoval jsem ho kdysi někdy v první půli devadesátých (tuším že na Prima TV) na své první barevné televizi a strašně mě bavil, určitě v tom taky hrálo velkou roli líbivé havajské prostředí a skoro v každém dílu nějaká pěkná baba. Zkrátka takové příjemné a oddychové vytržení z té banální české reality. Magnumovi kamarádi mě příliš nebrali, ten barmanský skrček byl trapný a T.C. byl zase většinou hrozně protivný. Ovšem naprosto geniální postava byl Higgins - už jen kvůli jeho rozhovorům s Magnumem jsem se těšil na každý díl. A Magnum sám byl tak extrémně důvěryhodný sympaťák, že byste s ním klidně pustili na dovolenou svou manželku nebo dceru, nechali ho s ní spát v jedné posteli a věřili byste bez pochybností jeho slibu, že se jí ani nedotkne. Hodně mě mrzí, že Tom Selleck nevzal roli Indiany Jonese a místo toho ji dostal nesympatický Harrison Ford. A taky mě hodně mrzí, že k tomuhle seriálu nemůžu sehnat české title, dal bych si ho rád znovu (nebo aspoň pár dílů), ale na dabingy se už spoustu let zásadně odmítám dívat. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Pro mě vcelku srdcová záležitost, jelikož jsem tohle jako puberťák v 90. letech sledoval, když to dávali v televizi každý pracovní den. A samozřejmě jako správného puberťáka mě hlavně zajímalo Ferrarri Toma Sellecka, než příběh jako takový. I když prostředí Hawaie nebylo k zahození a člověk si připadal tak trochu jako v ráji. ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Tohle já nemůžu hodnotit jinak než pěti HVĚZDAMA ("hvězdičky" jsou slabým pojmenováním). Není v tom sice ani ždibec objektivnosti, zato sto procent srdeční záležitosti. Koukal jsem na to tenkrát tuším poprvé na TV Premiéra či kde, bylo mi snad osm, devět a pamatuju si, jak mi to většinou museli rodiče zpětně vždycky díl od dílu vysvětlovat, jak že na to ten detektiv vždycky přišel. V tom ale právě zůstává to kouzlo pro mě až do teď - hlavně v těch vzpomínkách na červené ferrárko, dobrmanní "Chlapce", distinguovaného Higginse i neexistujícího pana Masterse (který je stejně jeden a tentýž s Higginsem, i když to starouš nikdy nepřizná a Magnum sám nikdy definitivně nedokáže). Při repríze - to mi bylo už dvacet - jsem pak byl snad ještě nadšenější. Hlavně ze začátku předlouhé série napočítáte hodně velmi slušných detektivek. Naprosto odzbrojující je vedle Selleckova charismatu (občas si říkám, proč vlastně na roli 007 tehdy nevybrali právě navrženého Sellecka, tak mohli dnes dějiny bondovské série vypadat úplně jinak...) skvělý britsky suchý humor, perfektní hlášky (posuzuju sice jen podle českého dabingu, ten ale k té srdcovce neodmyslitelně patří), překvapivá míra sebereflexe (voice overy a další techniky, jimiž se hlavní hrdina obrací rovnou na diváky...) a hlavně neuvěřitelný 80´s feeling, který si člověk užije vážně v každém věku:-) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Aktuálních 60% je imo úplně mimo. Pro mně je to jeden z nejzábavnějších krimi-komediálních seriálů vůbec. Tom Selleck jako mega macho ve Ferarri + dokonale vtipně britský Higgins (resp. major Jonathan Quayle Higgins III.). A k tomu palmy, nějaké ty případy a hezké holky. Co ještě dalšího jde po seriálu chtít? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (27)

  • Krátko predtým ako sa začal vysielať seriál Magnum si Tom Selleck (Magnum) zahral v seriáli The Rockford Files (1974). Producenti chceli preto natočiť jednu epizódu Magnuma, v ktorej by si ako hosť zahral James Garner úlohu Jima Rockforda. Kvôli tomu, že na The Rockford Files vlastnila práva iná produkčná spoločnosť to nebolo možné zrealizovať. (m.a.t.o.)
  • Keď Frank Sinatra súhlasil s tým, že si zahrá v jednej epizóde, producenti mu poslali viacero scenárov k rôznym epizódam, aby si sám mohol vybrať úlohu, ktorá by mu najviac sadla. Sinatra sa objavil v epizóde s názvom “Laura“, ktorá bola v premiére odvysielaná 25. februára 1987. (m.a.t.o.)

Související novinky

Ben Stiller v epické fantasy?

Ben Stiller v epické fantasy?

07.04.2008

The Return of King Doug není oslavný dokument o zdejším uživateli Douglasovi, ale připravovaný komiks nakladatelství Oni Press, na který už promptně koupilo práva studio DreamWorks. A hned oslovilo… (více)

Reklama

Reklama