Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a komický snímek podle námětu spisovatele Jerzy Kosinski vypráví příběh zahradníka Chance, který je po celý svůj život uzavřený v domě ve Washingtonu DC. a svět zná jen z televize. Když se náhle ocitne ve skutečném světě, zaplete se do úzkého kruhu protřelých vládních poradců, kteří touží po "moudrosti mudrců." (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Mám celkom zmiešané pocity. Nemôžem sa ubrániť presvedčeniu, že Being There aj so svojimi 130 minútami bolo len ako pár útržkov z Forresta. Ale na druhej strane toto nie je životopisný film. Ide o kratšie obdobie jedného človeka, ktorý je tak trochu extraordinary... No reakcie ľudí na jeho osobu sú naozaj ťažko uveriteľné. Za každú blbosť ktorú vypustí z úst sa stáva hrdinom a géniom, zatiaľ čo on sám si to ani neuvedomuje. Myšlienka, že vie ohúriť svojou jednoduchou úprimnosťou v skazenom svete by prešla keď tak za okolností keby nebol úplne slabomyseľný. Takto vyznie totálne naivne. Spoiler: Zaslepené jednanie postáv ma celý film znervózňovalo, až do záveru, kedy sa ukázalo, že by to mohol byť proste zázrak. A to nie len, že vyvracia moje predošlé pocity, ale podtrhuje jednu z mála vecí, ktoré som chcel pôvodne kvitovať: záhadu okolo jeho pôvodu, ktorý nebol celý čas odhalený. 75% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Život je stav mysli." O tom, že Peter Sellers byl vynikající herec, jsem nikdy nepochyboval. Teď, když jsem konečně viděl Byl jsem při tom, mám chuť ho vychvalovat ještě víc, jenže ono je to těžké. Jeho přesný výkon, kdy každé slovo, každý pohled, každý nevinný úsměv, každý nádech a výdech fascinuje, něco takového nejde popsat. Dlouho, dlouho, dlouho jsem zkrátka neviděl tak senzační film, který jsem si chtěl hned po závěrečných titulcích pustit znovu (respektive ještě před závěrečnými titulky, protože ty jsou kvůli použité zkažené scéně opravdu hloupé). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo vostry jako svine. Sice je fakt, ze mi chvilku trvalo, nez jsem se naladil na ton filmu, ale od toho momentu jsem se neuveritelne bavil. Pribeh je hodne originalni, propracovanej a ma spoustu smutenjch a spoustu komickejch scen. Ale neni to zadna komedie ve stylu Ruzovyho partnera, je to takovej tichej a milej film. Vykony hercu jsou super, ale to co predvadi Sellers je neskutecny. Oscara mel dostat on a ne Douglas, kerej tam moc nebyl, i kdyz byl taky skvelej. Sellers se nepousti do zadnejch exhibici, ale uplne mu staci drobnej pohyb ve tvari, aby vyjadril presne to, co je potreba. A ty jeho hlasky me fakt dostavali. A musim se zminit o skvele se hodici hudbe. Vyjimecnej film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na všetko stačí odpovedať yes a budeš za vzdelaného a inteligentného...Nevie čítať, nevie písať, nikdy nikde nebol, takmer s nikým sa nestretával a napriek tomu má o svete aký - taký prehľad. On má televízor a po ruke vždy pripravený ovládač. Aj pri milovaní! Sellers je ako vždy bezchybný, humor je trochu menej priamočiary, často máte pocit, že by sa z toho dalo vytrieskať oveľa viac, ale ten pokojnejší tón filmu sedí. Jeho jednoduché a dvojzmyselné odpovede na zložité otázky si ľudia vykladajú po svojom a majú ho za génia. Behom jedného večera je z neho hviezda a to stačí v sledovanej show odpovedať iba "yes" a povedať niečo o prírode...Obľúbia si ho takmer všetci. Možno aj vy. 80%. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím zopakovat, co už zde napsali jiní, Peter Sellers je GÉNIUS a jeho (vlastně nejen jeho) herecký výkon dělá z tohoto filmu nezapomenutelný zážitek, ale to není vše. Celý film je opravdu krásně natočen a má dobrý scénář. Ovšem nečejte (jako já) něco třeskutě vtipného, jako je Růžový panter, je to spíš takový tichý pomalý, ale o to krásnější film. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (13)

  • Hal Ashby si ve filmu zahrál malé cameo muže u pořadače dokumentů. (Terva)
  • Po vydání knihy a zajištění práv na její zfilmování získal Peter Sellers hlavní roli. Ihned zaslal Jerzymu Kosińskému telegram, kde stálo: „Zahradník je připraven do práce“. (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno