Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

mrclTV 

všechny recenze uživatele

The Arrival je jeden z tých filmov, na ktorý si matne pamätáte z detstva a prakticky po desaťročiach na neho náhodou narazíte a pozriete si ho opäť... a zistíte, že je o ničom. Charlie Sheen hrajúci paranoidného vedca celkom ujde, ale celé to stojí na vratkých nohách priemernosti. Bežná filmová tuctovka, kde ani napätia nie je veľa (vlastne takmer žiadne). Čo je to potom za thriller bez napätia? Body plus aspoň za originálne spojenie globálneho otepľovania a emzákov... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád scifi o mimozemských civilizacích,o infiltracích na naší planetu a filmy s trochou mystiky musí být zákonitě potěšen.První film D.Twohyho a hned hodně povedenej počin.Ch.Sheena nemusim,ale tady hraje vcelku obstojně..Není to sice moc akční,ale je to vlastně dobře,protože akce by tomu ubrala na věrohodnosti.Jsem potěšen a jen pro ty,kdo to ještě neviděl a není schopen ve svý makovičce rozkousat něco,co se vymyká skutečnosti a racionalitě,ruce pryč.Mohlo by vám zaskočit.80%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zane Zaminski (Charlie Sheen) se zabývá výzkumem radiových signálů přicházejích z hloubky vesmíru. Po letech naprostého ticha náhle v radiovém prostoru objevuje zvuk, který nemůže být jiného, než mimozemského původu. Když ale vše oznámí svým nadřízeným, je náhle vyhozen z práce - a jeho kolega Calvin dokonce zavražděn. Zane zjišťuje, že radiové signály nějak souvisí s náhlou výstavbou elektráren v Mexiku a globálním oteplováním, a že úřady chtějí vše ututlat .. ale proč to dělají? ... Film nelze nesrovnávat s podobně laděným (a dokonce +/-) stejně natočeným Kontaktem. Z širšího pohledu jsou oba filmy na stejné brdo, i když dle mého jde Kontakt více do hloubky - Invaze se (hlavně ke konci) "snižuje" k akčnímu snímku, což působí trochu směšně (u každé radarové stanice jsou pro podobné případy nachystány barely s tekutým dusíkem, že ano). Docela se mi líbila scéna s "průnikem" do tepelné elektrárny, hlavně cesta Sheena s Mzákem ve výtahu. Je mi jasné, že se tímto filmem David N. Twohy jen rozvičoval, jeho majstrštyk přišel o pár let později... ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

K úmoru nudne natočený príbeh o pravej podstate skleníkových plynov s ironicky hrajúcim Sheenom, ktorý je v nesprávny čas na nesprávnom mieste a ktorý po cudzej lodi pobehuje vskutku orientačne. Za celý čas sa do filmu nedá ponoriť hĺbkami emócií, zábavy, strachu a jedine mladý černošský chlapec je nutným oživením. Málo akcie, pomenej thrilleru, zmrazenie dusíkom ako v T-2, a nechápajúce Mexiko. Udupaný snímok s možným potenciálom. (videné 10.03.2021, AMC) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

David Twohy patrí rozhodne medzi tých zaujímavejších režisérov. Alebo aspoň nápady ma dobré. Za menšie prachy natočil celkom slušný námet. Zaujímalo by ma ako by dopadla drahšia verzia tohto filmu, pretože miestami mal Twohy spútane ruky, kedže viac s efektov nemohol vymačknuť. Ale inak dobrá sci-fi jednohúbka, slušný nápad, dobrý Sheen, len by to chcelo trošku hutnejšiu atmosféru. 65% - 3* ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)
  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)
  • Zane Zaminsky (Charlie Sheen) má ve svém domě kovovou destičku s nápisem "Člověk má jít za obzor svých možností, od toho má nebesa". Tuto větu vyslovil básník Robert Brouwning. (Terva)

Reklama

Reklama