Reklama

Reklama

Invaze

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Astrofyzik Zane Zaminski objeví se svým kolegou Calvinem tajemné radiové signály, které pravidelně přicházejí z vesmíru. Když tento zajímavý objev oznámí svému nadřízenému Gordianovi z vedení speciálního oddělení NASA, čeká ho nepříjemné překvapení: dostává příkaz okamžitě ukončit další výzkum a důležité materiály z jejich astronomické laboratoře jsou zabaveny. Vzápětí je Zane ze svého zaměstnání propuštěn a nejen to - brzy zjistí, že někdo usiluje o jeho život. V té chvíli už tuší, že tajemné radiové signály mají něco společného s tepelnými elektrárnami zcela neznámé konstrukce... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá docela nadějně a zajímavě, tak trochu ve stylu Kontaktu, ale postupem času, poté, co Charlie odcestuje do Mexika a na scéně se objeví první mimozemšťané to začíná působit spíše úsměvně (a to ne v dobrém slova smyslu). No a ten konec už je totálně tragickej. Přesto všechno to ale není úplně nuda, takže i těch 115 minut se dá s menším sebezapřením absolvovat. A na to, že Sheen v druhé polovině devadesátých let točil totální sračky, tak tohle je ještě v pohodě. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Proč by si tohle slušné scífko zasloužilo čtvrtou hvězdu? Protože ani nevypadá na to, že je 20 let staré. A protože obsahuje pár dobrých scén a zajímavých nápadů (prolamování nohou, "čistící" koule, scéna se štíry... vlastně celá mexická pasáž je dobrá). Proč mu ale po dlouhém rozvažování nakonec čtvrtou nedám? Protože Estevezův/Sheenův herecký výkon je tragicky špatný a spočívá vlastně jen v poulení očí. Protože mi lezl na nervy malý černoušek. Protože asi žádný heterosexuální bílý Američan by si domů jen tak z plezíru nenalifroval cizího černého pubertálního spratka, kterého chvíli předtím načapal, jak mu leze střechou do baráku. Protože vyspělá civilizace, která je schopna mezihvězdných letů a kompletní tělesné transformace svých jedinců, by stěží komunikovala kravsky obrovskými anténami vysílajícími primitivní rádiové signály. Protože na štíří bodnutí by zdravá mladá žena neumřela, leda by jich bylo několik. Protože nám režie neukázala, kolik vlastně bylo těch štířích bodnutí. ()

Reklama

Vikinec 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem se vyloženě nudil a dokonce měl sto chutí film vypnout. Později přece jen film chytil dech a druhá polovina nejenže vysvětlila pár nesrovnalostí z první půle, ale zaslouila si skoro všechny přidělené hvězdičky. Samozřejmě nebyla to smršť předražených efektů, ale o to nápaditějších a zábavnějších. Škoda, že Sheen se tak odrovnal ve svých komediálních rolích. Pořád na něm vidím jakýsi ironický škleb,tak typický pro Žhavé výstřely. 3,5 * ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně a inteligentně natočené drama na témata  "jsme ve vesmíru sami?" a "bude kontakt s mimozemskou civilizací mírumilovný nebo nepřátelský ?" Invaze spojuje obě a nabízí možnosti, které ,lidstvo může mít v případě méně příznivé alternativy. Pro všechny, kteří film přirovnávají s Kontaktem R. Zemeckise ( přičemž posledně jmenovaný poprávu vítězí) nutno podotknout, že Invaze byla natočena rok před Kontaktem, takže nemohla ani kopírovat, ani těžit ze zájmu diváků o dané téma. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Inteligentně podané scifi, které neohromí bombastickými efekty, skromný rozpočet to ani nemohl umožnit, ale invencí, s jakou se do něj pustil režisér a scenárista David Twohy. Dokazuje, že i s nízkým rozpočtem je možné vymyslet příběh, který bude nahlížet na tématiku mimomozemských civilizací s nadhledem a pokusí se naservírovat divákovi neotřelý příběh, který rozhodně nebude patřit k absolutním vrcholům scifi žánru, ale cestu si k němu najdou příznivci komornějších příběhů s atmoférou. Charlie Sheen se hlavní role zhostil dobře. Samotný film působí až nezávislým dojmem. Nijak nevykrádá nebo nebere si nápady z jiných spřízněných filmů, ale šikovně pracuje s divákovým zájmem, jak se následující příběhová stránka bude vyvíjet. Je tedy věnován i prostor pro divákovo nastínění myšlenek, a ten si sám může během filmu utvořit názor na život ve vesmíru. Tahle scifi rozhodně nepatří mezi ty povrchní s přemírou efektů a nulovou myšlenkovou hodnotou. 80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • Na začiatku filmu povedala Ilana (Lindsay Crouse), že 90 míľ od Severného pólu našla rozkvitnutú lúku. Aj keby sa však všetok ľad v okolí severného pólu roztopil, kvety by nemali kde rásť, pretože najbližšia pevnina je od pólu vzdialená 400 míľ. (beso74)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii a Mexiku ve městech Guerrero, Hidalgo a Mexico city. (Terva)
  • Phil Gordian (Ron Silver) jezdí v Mexiku bílozeleným Volkswagenem Beetle z roku 1961. (Terva)

Reklama

Reklama