Reklama

Reklama

Základ rodiny

  • USA The Family Stone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sarah Jessica Parker v roli, za kterou byla nominovaná na Zlatý globus* a další zářivé hvězdy vládnou úžasné komedii nabité „břitkým humorem“ (Rolling Stone)! Základ rodiny je okouzlující romantický film, během kterého se nepřestanete smát! Věčně podrážděná a až příliš konzervativní ředitelka korporace Meredith Morton (Sarah Jessica Parker) je zvyklá na život na Manhattanu, ale teď musí důvěrně známé prostředí na chvíli opustit. Čeká jí návštěva u rodiny svého přítele Everetta Stona (Dermot Mulroney). Stoneovi jsou ale hodně svérázní lidé a najít společnou řeč s odměřenou cizinkou pro ně nebude snadné. K tomu, aby si Meredith získala jejich srdce, bude potřeba jeden nečekaný host, dvě překvapivá milostná vzplanutí a několik piv! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (145)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Povedené rodinka, jen co je pravda. Nasmál jsem se docela dost, hlavně v prvních 30 minutách. Poté to začne nabírat trochu dramatický směr a po příjezdu sestry Claire Danes i romantický, který je ale bohužel tak trochu nedůvěryhodný. Nicméně hraje zde kupa skvělých herců a já se bavil a uteklo mi to opravdu rychle. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Před vánočními svátky, kdy se schází celá početná rodina, přiveze nejstarší syn Everett představit svoji nastávající, ta do pohodové a soudržné rodiny pasuje stejně jako její jehlové podpatky do sněhu. Meredith ( Sarah Jessica Parker) je odměřená, upjatá, snaživá a nejistá. Všeobecné rozpaky vystřídá nervozita a nervozitu konflikty a jelikož se budoucí nevěsta cítí v nepřátelském prostředí osamocená povolává si na pomoc svoji sestru Julii a ta zapadne do rodiny jako kdyby tam patřila odjakživa. Komedii jsem v tomhle filmu plném slz neviděla, ale cca 20 minut před koncem se zřejmě i autoři rozpomněli, že točí cosi k popukání a rozhodli se to rychle dohnat po vzoru grotesek, škoda téhle „humorné“ vsuvky. ()

Reklama

waska 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že to ani nedokoukám ( ta ženská v podání Sarah Parkerové mě vyloženě sr...lezla na nervy. Takovýhle typy ženskejch bych vyvážel na nějaký opuštěný ostrov... ), ale nakonec jsem rád, že jsem vydržel. ( Nutno podoknout, že to bylo zejména proto, že tam hraje Rachel McAdams ). V jednu chvíli jsem se dost dobře bavil, hočička bratrů nebyla výjimkou. Škoda jen toho konce, dalo se z toho vyklouznou i jinak a i lépe. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle a komedie? Radši si pusťe Clarka W. Griswolda a jeho Vánoční prázdniny! Sice se Základ rodiny (brrr děsný název) zvolna slibně rozjížděl a ta elektřina nejen mezi královnou matkou a Meredith, ale i ostatními členy hodně rozvětvené rodiny celkem pěkně jiskřila. Jenže pak došly scénáristovy nápady a najelo se na tupé rádoby komediální padání na rozlitých omeletách, honičky po domě atd... Aby to bylo i romantické, nechybí do noci odjíždějící autobus s milovanou bytostí, rakovina a závěrečné spojení všech účinkujících párů (vyjma té asi jedenáctileté holčičky - ta tam žádného chlapečka k sobě neměla). Pokud si chcete u chroupání lineckého zaslzet, máte možnost. Já to viděl teď v létě a nějak na mne ta barevná světýlka ani to stokrát řečené americké - veselé vánoce, nefungovalo. Dvě vánoční ozdoby, víc nedám. * * ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $60,062,868Tržby Celosvetovo $92,283,851Tržby za predaj DVD v USA $24,186,514 //počet predaných kusov 1,480,619║ zaujímavá zostava sa tu zišla a celkom to tu funguje, každý si tam odbije svoj malý part, občas príde aj na nejaké tie odľahčenia, ušlo to /55%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Fotografie mladé těhotné Sybil (Diane Keaton), kterou dává Meredith (Sarah Jessica Parker) dalším členům rodiny, je skutečná fotografie mladé Diane Keaton. Ta však nikdy těhotná nebyla, a proto byla tato fotografie digitálně upravena. (jezurka42)
  • Luke Wilson si při natáčení zlomil zub a zeptal se proto své kolegyně Diane Keaton, jestli by mu nedoporučila nějakého dobrého zubaře. Keaton mu tedy dala telefonní číslo. Když na něj poté Wilson zavolal, zjistil, že se jedná o psychologa. (jezurka42)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama