Reklama

Reklama

Breckin Meyer, Jennifer Love Hewitt a Bill Murray se vrací v dalším dobrodružství nejoblíbenějšího kocoura, který si na návštěvě Anglie užije doslova královského zacházení! Garfielda s Jonem (Meyer) a Odiem čeká Británie na všechny způsoby. V Londýně potkávají věrnou Garfieldovu kopii – královského kocoura jménem Prince, který právě zdědil úžasný zámek. Obě kočky si nečekaně vymění role a Garfield si brzy užívá bohatství, jak to jen jde! Je tu jen jeden problém: podlý lord Dargis se ho chce zbavit. Garfield 2 – to je dvojitá porce smíchu a zábavy pro celou rodinu… Ono totiž není špatné být králem! (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (210)

numi 

všechny recenze uživatele

První film byl zajímavý tím, že převedl kresleného comixového Garfielda do světa počítačem animovaného filmu. Alespoň po stránce vizuální to dopadlo dobře, ale snímek sám o sobě stál za klakson od trabantu. Je na snadě, že pokračování takového filmu nemá moc šancí cokoli nabídnout. A tak to také dopadlo. Tedy pokud neulítáváte na mluvících krávách, husách, fretkách, psech či krysách. Vše samozřejmě živé. Pokud ano, pak Tim Hill natočil film přímo pro vás, protože druhý Garfield nabízí krom ohraného motivu záměny, který je naprosto ponechán bez rozletu a bez komických situací, právě jen ty záběry na živá zvířata, která hýbou tlamou a háží radoby vtipné poznámky. Ne, děkuji, léky už jsem si vzal. Tohle je film pro děti do tří let. Starším hrozí ztráta většího množství mozkových buněk. [prosinec 2006] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tvůrci podruhé krapet znásilnili proslulého kocoura Garfielda, a divák si při sledování jeho vylomenin uvědomí, jaký velký rozdíl je mezi stránkami časopisu a filmovým plátnem. Tentotkrát s Garfieldem a jeho páníčkem Breckinem Meyerem zavítáme do konzervativní Anglie, kde panuje kocouří princ, který je Garfieldovi k nerozeznání podobný. A jak správně tušíte, dojde k záměně obou kocourů, která však nějaké výrazné nápady se záměnou nenabízí, a tak je tady hlavně hamižný lord Billa Connollyho, který obstaral nejlepší scény filmu, protože urozenému kocourovi spadlo do klína pohádkové dědictví, a tak je třeba se ho zbavit. Jeho nenávist ke zvířatům, a zvláště k urozenému kocourovi, báječně dodala filmu vtip a švih, protože oproti jeho intrikám, je Jennifer L.Hewitt vyloženě otravná a Breckin Meyer zase až moc nudný, a navíc jejich postavy tentokrát hrají jako by druhé housle. Garfield je přes všechnu snahu stále nesympatický, stejně jako v jedničce a může za to nejen ošklivá digitální podoba, ale také nepříjemný fakt, že kocour si u diváka nedokáže zjednat potřebný respekt, a to ani svou usilovnou snahou jadrně komentovat dění kolem sebe, protože jeho hlášky nejsou tak trefné jako v kreslené podobě. Po technické stránce ze všech mluvících zvířat Garfield dopadl opět nejhůře, protože v několika záběrech jeho digitální tělo nepříliš dobře lícuje s okolním prostředím a nepřirozeně vystupuje z obrazu. Na pobavení to však stačí, a oproti slabé jedničce, je tohle hotový zázrak. K plusu lze připočíst i povedený český dabing. ()

Reklama

Balu... 

všechny recenze uživatele

njn; tomu, že dvojka Garfielda je slátaninou všech možných pohádek nelze odporovat - a aji tak mě to bavilo =) I průměrně civící fanoušek pohádek viděl G2 v tisíci a jedné předloze; momenty jako zvířátka dělají lasagne (Brementowns Musicians v originále) nebo bojový plán ala Home Alone ten úsměv ´mimoděk´ přece jen vytvořily.. Je to od Disneye a primárně určeno pro děti - a pokud se na tomuhle podobné filmy nedívám častěji jak jednou za půl roku; tak koneckonců proč ne.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $28,426,747Tržby Celosvetovo $141,702,264Tržby za predaj DVD v USA $18,649,356 //počet predaných kusov 1,072,201║ Nič preborné sa nekoná ale miestami to troška pobaví. /videl v kine: 45%/ ()

COF_666 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach jo...Chápu že těm kteří komiks neznají by se to mohlo aspon trochu líbit, v nejhorším případě je film alespon nebude otravovat. Ti kteří znají a mají rádi komiksového Garfielda, budou asi mlátit hlavou o stůl. Film není vtipný a do horoucích pekel ho mimo jiné posílá i neskutečný český dabing! Řeči o tom že náš dabing je výborný jsou naprosto mylné - kdysi možná nyní už ne! Garfield jednoznačně zklamal, ale upřímě řečeno už se to dalo po jedničce čekat! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Předtím, než Lord Dargis (Billy Connolly) běží za Garfildem a přeskočí zábradlí, má v ruce zbraň. Během přeskoku ji však nemá. (Mr.Hudson)
  • Carlylejský zámek, sídlo Garfieldova dvojníka, je ve skutečnosti zámek Howard ve Velké Británii. (ČSFD)
  • Stejně jako v předchozím díle a následujícím pokračování dá vždy Jon Arbuckle (Breckin Meyer) pěstí hlavní záporným hrdinům. (tequilla)

Související novinky

Číslo 5 brzy umře

Číslo 5 brzy umře

08.08.2011

Ano, další klasika z 80. let se vrátí na plátna kin v remaku, jehož jediným důvodem je pokrok v trikových technologiích. A prachy, samozřejmě. Hrdinou rodinné sci-fi Short Circuit, u nás známé pod… (více)

Reklama

Reklama