Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 6

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Zvrácené příběhy a děsy napříč epochami nepřestávají překvapovat v zatím nejvíc nepředvídatelné řadě téhle převratné antologie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (90)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá řada kultovní antologie Black Mirror má s původním konceptem provokativní britské satiry o techno-optimismu [krom první epizody] pramálo společného, a namísto toho jde o multi-žánrovýho kočkopsa, který je parodií sebe sama – ovšem nijak zábavnou, ba ani poutavou.... Charlie Brooker se už zřejmě vyčerpal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvorcovia sa rozhodli ísť tentokrát na to inak a pripravili nám dve scifíčka, dva nadprirodzené horory a jeden kriminálny triler. Samozrejme s výraznou dávkou spoločenskej satiry a kritiky a aj nejakej tej zaujímavej meta roviny. Všetky príbehy sú nakrútené veľmi sugestívne, majú pomerne vysoké tempo a herci si účasť v nich bez výnimky užívali. Len sa vážne treba pripraviť na to, že sa to odkláňa od pôvodnej atmosféry BM viac ako by jeden čakal a tak sa bude pri hodnotení viac brať do úvahy tento fakt ako to, že ide opäť o kvalitné príbehy. Čiže hej, je to viac Twilight Zone ako BM. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznávám, že jsem tentokrát neviděl všechno (a už se to zřejmě ani nezmění). Na šestou sérii jsme přitom čekali až nezvykle dlouho. Kupříkladu ale LOCH HENRY není standardní epizoda série. Sledujeme mladý pár, který navštíví jeho rodné skotské městečko s cílem natočit v něm studentský dokument. Nakonec ale změní námět, což bude fatální chyba. Holt najít staré rodinné videokazety může přinést děsivé tajemství... Nepředvídatelné, slušně zahrané a s poutavou atmosférou zapadlého britského zapadákova. JOAN IS AWFULL. Jistá Joan zjišťuje, že populární streamovací služba prakticky situaci od situace kopíruje její život v seriálu, respektive vždy to, co se odehrálo předchozí den. Pár momentů sice upraví (kvůli větší dramatizaci), ale jinak se její svět dokonale obrátí vzhůru nohama. A to, že o svém snoubenci prohlásí, že je krapet nudný, bude ještě malé zlo. Fajn nápad, ale šlo do toho šlápnout hlouběji. BEYOND THE SEA. Takové to „co by, kdyby“. Když u jedné z postav odehraje mrazivá rodinná tragédie, druhá mu podá pomyslný prst. Zbytečné dlouhé, v druhé polovině předvídatelné. Nicméně nápad fajn, obsazení skvělé. A celkově lehce platí, že to u některých dílů chtělo někoho do party (dramaturga), který by pohlídal stopáž či samotné rozpracování velmi dobrých námětů. ()

Botič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odmítám tuhle pětici označovat jako Black Mirror. To, že tu někdo řekne San Junipero a odkáže na robopsa vůbec nic neznamená. Mnohem víc to celou dobu působilo jako nepoužité nápady z Kabinetu kuriozit Guillerma Del Tora, než BM. Nebavilo mě to. Joan je hrozná a Loch Henry jestě jakž takž drží, ale zbytek? Co to sakra bylo? ()

bobstock 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono po pěti nabouchanejch sérií už těžko vymýšlet origo-techno příběh, ale přesto se opět pár kousků vešlo. První tři tradičně. Čtvrtá Mazey Dayová byla i pro mne né moc povedenej úlet s nadpřirozenou bytostí. TOPEM je za mě Démon79, i když si také říkám jestli to úplně patří mezi Black Mirror. Rozsekalo mě s jakou lehkostí a rytmy sedmdesátek předvedli ukázkovou psycho analýzu nevinnému člověku, z kterého mávnutím kladívka uděláte masového vraha. Navíc kouzelné, protože to byla nakonec ta přijatelnéjší varianta v dané době a místě. Jak se říká, pokud máte imaginárního kamaráda jste blázen, pokud na něj věří miliarda lidí, je to náboženství.  PS: to nejlepší, co kdy přišlo z Ruska je tetris a Boney M - Rasputin :D ()

Galerie (74)

Zajímavosti (27)

  • V první části epizody herečka Mazey Day (Clara Rugaard) natáčí film v České republice. Když ji řidič odváží pryč, přijedou k uzavřenému tunelu, kde stojí česká policie s Octavií. Policista řidiči česky řekne, že to musí objet. Na ukazateli je napsáno: „VSSI BLOD,“ což má značit Vyšší Brod. (bejbous)
  • Seriál „The Callow Years“ na streamovací službě Streamberry odkazuje na úplně první epizodu seriálu Národní hymna (2011), ve které se jmenuje premiér Spojeného Království Michael Callow (Rory Kinnear). (jirikzaboj)

Reklama

Reklama