Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 2 (2013) (série)


Přijdu hned (S02E01)

(epizoda)
  • Velká Británie Be Right Back

VOD (1)

Obsahy(1)

Část Přijdu hned vypráví o mladé dvojici, Marthě a Ashovi, kteří se odstěhovali do zapadlého venkovského domku, kde žili Ashovi rodiče. Ash je zvyklý denně trávit čas ve společnosti sociálních sítí a telefon má snad přirostlý k ruce. Marthě to nijak zvlášť nevadí, miluje ho a oba se těší na jejich nový společný život. Druhý den po nastěhování je Ash při vracení pronajaté dodávky zabit. Na pohřbu vypráví Marthě její kamarádka Sarah o nové službě, díky níž mohou lidé zůstat v kontaktu se zesnulými. Prostřednictvím historie jeho internetové komunikace a profilech na sociálních sítích může Ash znovu "ožít", což má pomoci truchlícím pozůstalým. Martha je tímto konceptem znechucena a nechce s ním mít nic společného. Rozhodne se zůstat ve venkovském domě, přestože její izolace dělá sestře Naomi starosti. Jednoho rána přijde Marthě e-mail od Ashe - Sarah zajistila onu službu. Martha zuří a e-mail vymaže. Jenže pak zjistí, že je těhotná a naplní ji samota a zoufalství, a tak se rozhodne promluvit s "ním"... (HBO Europe)

(více)

Recenze (94)

Gelaos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektně zpracovaný, zahraný a jako vždy vysoce aktuální námět, kterého si začínají všímat i na velkém plátně (Her, Ex Machina). Nezdravé mísení offline a online života, devalvace vztahů, závislost na sociálních sítích, neschopnost odtrhnout se od minulosti či šmejdské marketingové praktiky. Osobně za nejsilnější téma považuju otázku etičnosti oživení mrtvého člověka z jeho "internetové stopy". ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z epizod zabývající se smrtí, pomíjivostí a zálohováním lidí, partnerů, životů… a otázkou, co je opravdové. Už nyní žijeme (bez výčitky) virtuální životy a vztahy, máme virtuální osobnost, vytváříme virtuální stopy. Milá a hodná epizoda o truchlení. Nicméně… kolik z nás žije virtuální vztah s fyzickou osobou, která ve skutečnosti není autentická, sice živá, ale virtuální, ať už tím, že žije více na síti, než face to face, nebo tím, že je jen jakousi kopií přání a tužeb ostatních a nevyjde ze svého továrního nastavení… ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poučení: ačkoli si třeba myslíte, že váš lepší polovička o sobě na sociální média vyblil úplně všechno, o jeho zásadním stylu projevování v reálném životě, tj. zvyku pálit na sousedku imaginárním samopalem a vztekle mňoukat na rychle projíždějící auta, s největší pravděpodobností internety nevěděj. Vzhledem k tomu, že typická internetová persóna má takřka neomylně nudně tovární nastavení, je závěr, že i průměrný Jouda mívá své skryté hloubky, vlastně docela optimistický. Na druhou stranu jsem už dlouho nevylezla z boudy, takže můj šok nad tím, že lidi obvykle nejsou svůj profil, je třeba brát poněkud s rezervou. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdysi jsem denně četl desítky stran sci-fi románů a občas i antologií a povídek. V té době jsem seriálům nevěnoval pozornost ...v TV běžela Nemocnice na kraji města a jediný sci-fi seriál byla Majka z Gurunu a na ORF běžel Star Trek v němčině. V té době mě by ani nenapadlo, že by se v budoucnu někdo pokusil zfilmovat krátké povídky. A vidíte...jsou tady. Až teď vidím, že to co mi tenkrát chybělo, nebyly banány. Krom toho, že jde třeba v případě Příjdu hned o velmi dobrý scénář, je i skvěle natočený. Opět se potvrzuje, že UK je na špici evropské kinematografie a že jde udělat zajímavé sci-fi i pro ty, kteří ho jinak nevyhledávají. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Velice dobře udělaný krátký film o ztrátě a možnosti moderních technologií v pomoci v přečkání těžkého truchlivého období. A ještě zajímavější film o tom, jak jsme schopni o sobě toho mnohé prozradit na internetu. A přesto i tak jsme natolik originální, že nikdo nikdy nemůže být naší plnou replikou. Témata této epizody by si zasloužily celý seriál. Nicméně i jeden díl toho ukázal mnohé. Velký palec nahoru. 80% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Služba s názvom "To môže byť môj ďalší tweet!" existuje od roku 2013, ktorý analyzuje užívateľov twitterový stream a pokúsi sa vytvoriť tweet, ktorý by mohol napísať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama