Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (181)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem strašně na vážkách. Bryce Dallas Howard je skvělá a ten koncept má atraktivitu, zároveň mi to ale přijde docela prázdné. Black Mirror je skvělé, když techniku využívá k zdůraznění lidských konfliktů, ale o čem je tenhle díl? Banálně technofobní strašák varující před životem pod nadvládou hvězdiček, aby se mohli diváci společně pohoršovat nad "those people". Ale vážně to varuje před něčím smysluplným, nebo jen před karikaturou? Je to co do problematiky sociálních sítí jen zveličené, nebo už to ztrácí kontakt s čímkoliv uchopitelným? Bojím se, že spíš to druhé. 3 a 1/2 ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

Reklama

BesnaSrnka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každému, komu sa po zhliadnutí tejto epizódy derú na jazyk výrazy ako: patetické, pokrytecké alebo fuj Fejsbuky, by som rád položil niekoľko otázok. Vy sa snáď pravidelne stretávate s ľuďmi z nižších spoločenských vrsiev? Netrápite sa tým ako vás vníma okolie? Nemáme predsa v lietadlách prvú triedu? Nevyhadzujú sbs-kári bezdomovcov z nákupných centier a dopravných spojov? Spoločenský status tu bude bez ohľadu na sociálne siete. ()

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdem zbytocne mudrovat, ktore prvky sa mi pacili, ktore nie, nemalo by to aj tak ziaden efekt na moje hodnotenie. Ved kazda cast je vhodna na temu k pivu. Vela detailov by sme mohli rozobrat a mozno by sme zistili, ze takto existujuca spolocnost by proste nemohla normalne fungovat. Co sa tyka ale prevedenia, tak to bolo vskutku podarene. Mozno som ale na zaver cakal trochu vacsi zvrat v ramci prihovoru na svadbe. Vysvetlil som si to tym, ze kazda cast v ktorej cakam nejaky zvrat s citatom, ktory by som si ihned vycapil na Facebook (ironia), skonci tak nejako nemastno neslano - osobnym zlyhanim daneho jednotlivca. Tu to vsak okorenil aspon uplny zaver, kde par presne mierenymi vetami vyjadrili celkove rozpolozenie hlavnej postavy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám s touhle epizodou jeden zásadní problém. Jedna epizoda seriálu Gumballův úžasný svět má dost podobný námět, vychází z něj stejná myšlenka, která je navíc chytře podaná a správně to ukazuje, jak zlá by tahle verze budoucnosti byla. Blbý na tom je, že to, co předvede tahle epizoda Black Mirror za 63 minut, předvedl i Gumball v 10 minutách (a teoreticky vlastně jen v pěti). Od začátku jsem čekal, že se ženská bude chtít natolik snažit o to být populární, až jí z toho hrábne, něco se stane a buď totálně pohoří a nebo se dostane na nějakých 4,9 hvězd mezi smetánku. A ono ne. Za celých 63 minut vidíme jen to, jak má ženská noc blbec, její hodnocení jí kvůli pár pitomým situacím klesne z 4,2 až na úplnou nulu (což stejně nedává smysl, protože jestli jsem ten systém hodnocení dobře pochopil, nemohla takhle rychle klesnout ani když jí na tom letišti strhli hodnocení o celou jednu hvězdičku... jo a btw všiml jsem si dobře, že míň jak hvězdička dát nikdy nešla? jak se pak dostala pod jednu hvězdu?), přičmež se ale víc nestane, jsou zde jen načrtnuté základní problémy, ale skutečně do hloubky to nejde. Během té epizody se dal krásně vybudovat celý svět, který by vysvětlil, jak tohle hodnocení funguje třeba v politice, jak na jeho základě funguje celý svět, jestli je nutné na té síti být nebo ne a jak dopadnou lidé, co klesnou moc dolů (kdyby aspoň ty na úplné nule třeba popravovali, aby to mělo aspoň větší logiku) apod., ale místo toho jsem dostal nudný příběh o jedné fifleně, co strašně moc chtěla mít vysoké hodnocení, jela kamarádce s 4,8 hvězdičkami na svatbu, potkala jí řada neštěstí, pak potkala kamioňačku, která jí ukázala, že se člověk podle hodnocení soudit nedá (kdyby ta epizoda skončila právě tím, jak z kamionu vystoupí a na tu svatbu by se vykašlala, asi bych byl radši a tolik bych to nekritizoval) a pak přišel úplně přehnaný závěr, který ten můj dojem pokazil ještě víc. Většinu hodnocení si vysvětluju spíš tak, že ostatní uživatele tahle epizoda svým vyzněním vyděsila a přitom nad ní už dál nepřemýšleli, ale já si nemůžu pomoct, možná je to můj problém, ale mě to přišlo spíš přehnané než chytré. U Gumballa se mi ta myšlenka líbila, protože byla dostatečně (a snad i víc) rozehraná na 10 minut. Tady ji prostě beru jako zajímavou, ale na svoji stopáž dost nedomyšlenou. A mé dojmy nezachrání ani česky mluvící Škodovka pro spodinu. Slabé 3* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (15)

  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu Národní hymna (2011). Když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), premiéra ze zmíněné epizody. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak Lacie setkává s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Na tomto seriálu pracoval specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow ve zmíněné epizodě najal. (hansel97)
  • Vozidlo z půjčovny s česky hovořícím uživatelským prostředím je mírně modifikované Daewoo Matiz, vyráběné od roku 1998. (machonza)

Reklama

Reklama