Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrátky s mozkem jsou ošemetné už jen proto, že si nemůžeme být jistí, že není celý náš život pouhou hrou, nebo iluzí. Tato epizoda měla mnoho dobrých momentů, zvláště v prostřední části, která měla hororový nádech. Jenže jak už to v podobných konceptech bývá, tak závěr je nenápaditě vystaven na tom, že divák netuší, kdy se vrací do skutečnosti. To je vcelku nuda. Zvlášť, když je takto vystaveno x epizod. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní hra s divákem v střídání realit! Snad jen škoda, že hlavního hrdinu hraje takový blb. Nemám toho herce rád a vadí mi zatím ve všem, co jsem viděl. Tady mi ani tak nevadil, když šlo do tuhého, tam se o všechno staral zbytek příběhu, ale jak je v pohodě, nebo dokonce sám na scéně, tak má tendenci si hodně hrát na otravného všudybyla, přitom on tu krásně lidskou stránku má (viz. vztah s mámou a úvod s tou holkou). Úplně nemusím, když Vám film jasně ukáže cestu, kterou jde, ale přitom jste si nevšimli, že jste před nějakou dobou stáli na pomyslném rozcestí a jasně Vám ukázali, že je možné jít na vícero stran. Nevím, jestli je tohle přirovnání úplně ideální, ale zpětně si říkám, jak dokonale přesné je. Nutno říct, že ono porovnání s Počátkem je dokonale trefné! Jenže se neubráním dojmu, že ta inspirace je až do očí bijící, těch společných bodů lze najít opravdu hodně. V svých nejlepších momentech se daří dokonale dávkovat hororové prvky, že to sice není třeba tolik strašidelné, ale atmosférický to je a spolu třeba s pavoukem i patřičně nepříjemné. ()

Reklama

Jilda15 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl byl libovka. Představ si neuronovou síť, která se dokáže naučit tvoje nejtemnější strachy, implantovanou přímo do mozku (vůbec, ty Black Mirrory si vychutnávají průzkum morální špinavosti technologie, nebezpečí ztracení se ve svojí hlavě (epizoda USS Calister to vyobrazila krásně) a problematiku VR/AR. Jeden z mála seriálů, který dobře rozumí IT hrozbám budoucnosti). Jakmile se tahle neuronka naučí tvoje nejhlubší strachy, manifestuje je do tvojí reality. Ale neboj, jde jenom o AR/VR hru... až na to, že nemá otestované všechny use-casy a opravené všechny bugy. Nečekaně hororová epizoda, ze které mrazí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnaní s inými dielmi čierneho zrkadla našej spoločnosti a duší o malinký kúsok príbehovo slabšie. Naopak, čo sa týka navodenia strachu a napätia, asi najintenzívnejšia časť vôbec. Strašidelný dom je skutočne strašidelný, ale z bubákov sa dalo možno vyťažiť ešte o niečo viac, respektíve nejakých 5 minút navyše v dome hrôzy s ďalším prekvapením by som ešte zniesol. Od záverečnej pointy som čakal trošinku viac, ale postupné odkrývanie kariet rozhodne stálo za to. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na můj vkus až příliš protahovaný. Než se něco opravdu začalo dít, uběhla polovina dílu jako nic. Každopádně jako případ poněkud odstrašující virtuální reality docela dobře zvládnuté. I když jsem očekával, že půjde o snahu diváka zmást neustálými přeskoky do toho, co „je“, či „není“ realita, nakonec mě vývoj děje dokázal překvapit. Ne tak perfektní díl, ale nezklamal. 70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • V kolekcii videohier Sonji (Hannah John-Kamen) je možné vidieť hru "Dark Souls II" (2014). Hannah John-Kamen poskytla hlas pre Dark Souls II, v ktorej stvárnila postavu Sweet Shalquoir. (Arsenal83)
  • Epizóda jasne čerpá z nápadov z filmu Davida Cronenberga eXistenZ (1999), kde bolo rovnaké herné rozhranie a ťažkosti s rozpoznaním, čo je hra a čo realita. (Arsenal83)

Reklama

Reklama