Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3 (2016) (série)


Zkušební verze (S03E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Playtest

VOD (1)

Americký cestovatel, který má hluboko do kapsy, se přihlásí na testování revolučního herního systému. Zjistí ale, že zážitky jsou až příliš skutečné. (Netflix)

Recenze (97)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém s Black Mirror často je, a tenhle díl je toho zářným příkladem, že se sice vymyslí zajímavé koncepty a silné pointy, ale chybí opravdová schopnost vystavět pro ně plnohodnotný děj. Když pointa potřebuje, aby se nejdřív hrdina dopravil z místa A na místo B, aby se tam setkal s osobou C a mohl se odehrát zvrat, tak ta samotná cesta a setkání budou pojaty a natočeny naprosto rutinně a bez jakéhokoliv potenciálu zaujmout. Je to jen cesta za pointou, která uspokojí v posledních pěti minutách epizody, ale zbytek je dost úmorný. V tomhle případě je navíc celý koncept poměrně nezajímavý a opravdu by potřeboval být nějak zajímavě realizovaný - představuju si, o kolik líp by to zvládl třeba Cronenberg. Tady už ty twisty ke konci působili trochu směšně. ()

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomhle díle jsem měl pocit, že jednotlivé části fungovaly velmi dobře - hororový dům na základě vlastních obav, problémy ve vztahu s matkou, jednotlivé postavy, prolínání vrstev v rámci testované hry, kdy člověk nikdy nevěděl jistě, zda se už jedná o skutečnost nebo ne....ale když se všechny tyhle části složily dohromady, tak na maximální zážitek to úplně nestačilo..možná za to mohlo to, že se hlavní postava chovala naprosto nehráčsky nebo něco jiného, co aktuálně nedokážu popsat....85% ()

Reklama

collector 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dočkal som sa aj hororovej epizódy za čo som veľmi rád. Epizóde nemám takmer ani čo vytknúť. A koniec časti bol snáď zatiaľ najlepší zo všetkých ktoré som doposiaľ videl. Pre mňa táto epizóda neprekonala úvod série no táto séria zatiaľ valcuje predchádzajúce dve na plnej čiare. Nedá mi však nesúhlasiť s mnohými inými ľuďmi a taktiež musím skonštatovať, že herecké výkony hlavnej postavy boli tak trochu prehnané. ()

hypnos11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Testování VR her si přídávám na seznam věcí, bez kterých se klidně obejdu. Další dobrý díl, ale v závěru se vrší jeden konec za druhým a to už působí příliš komplikovaně. Více ve spoileru: Cooper byl tedy celou dobu na jednom místě, neexistuje žádné heslo pro ukončení, vše po bílé místnosti se odehrávalo pouze v jeho mysli. Napodruhé vypnutý telefon ale byla skutečnost, trochu záhada, proč byl na konci zase zapnutý. Každopádně nápad skvělý, jako vždy ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hororovo ladený obohratý námet o schopnosti človeka rozpoznať hranicu medzi skutočnosťou a virtuálnou realitou. Proste niečo ako Fincherova Hra, Cronenbergov eXistenZ a kopa ďalších filmov. Naviac mi tu chýba nejaká pointa, ktorá by tomu celému dodala poriadne grády. Je to fakt len o tom, že maník testuje pokročilú videohru a divák sa má s ním báť klasických ľakačiek. No a hororová atmosféra tiež nie je nič extra, čo by ma vystrašilo. Takže celkovo to je len priemerný diel bez podnetu na zamyslenie. 5/10. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (14)

  • V epizodě je vidět logo „The White Bear“ z epizody Lovná zvěř (2013) jako QR kód na zařízení, které člověka přemisťuje do virtuální reality. (hansel97)
  • Když je vidět obálka časopisu, na které je Shou Saito (Ken Jamamura), CEO firmy Saito, můžete si v levém dolním rohu všimnout zmínku firmy Granular, která vystupuje v epizodě Nenávist národa (2016) jako výrobce robotických včel. (hansel97)
  • Epizóda jasne čerpá z nápadov z filmu Davida Cronenberga eXistenZ (1999), kde bolo rovnaké herné rozhranie a ťažkosti s rozpoznaním, čo je hra a čo realita. (Arsenal83)

Reklama

Reklama