Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

serdehelan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zase raz som mal pocit, že Charlie Brooker je o krok pred nami všetkými. Vie perfektne vypozorovať trendy v spoločnosti a dotiahnuť ich do extrému, ktorý je ale až podozrivo reálny. Tento diel vzhľadom na obsah mi prijde trápne hviezdičkovať, ale tak ako každý diel ma nadchol. Chvála aj Joe Writghtovi of course. ()

Peter.Coney 

všechny recenze uživatele

"Neznáte mě, takže vám to líto není, jenom vám je to nepříjemný, protože jsem na vás vyvalila rakovinu, ale to je v pohodě." Co se epizoda snaží říct je jasný a mohl bych o tom dlouhosáhle mluvit, ale ocením to i jako návod jak si dobrovolně přivodit depky. Dovádíme naše mozky do takovýho sociálního vězení, který nás jednou dost možná masivně reálně uvězní nebo zabije. ()

Reklama

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokonalá predikce jedné z možných cest apartheidu ve společnosti. Nemáš dost vysoký kredit? Nemáš šanci dostat se do budovy či areálu, půjčit si auto, pronajmout byt, .... Nebylo mi příjemné to sledovat. Zatím (9/21) jsme pořád na rozcestí, ale mnohé z odboček, které byly ještě před nedávnem ve hře, začínají být zatarasené. :-/ ....... Potěšila čeština v autě i Kutil Tim. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Toto snáď už ani nie je sci-fi...či? Absolútna prvá liga, Joe Wright a Bryce Dallas Howard ako ťahúni vynikajúceho scenára. Jej voľba po Čiernobielom svete bola myslím povinnosťou. Som normálny, ak nepridávam na fb takmer žiadne statusy a aj keď, tak to má iba zopár likeov? Ďakujem, že mi táto epizóda ukázala pravdu, teda že normálny na rozdiel od mnohých ešte stále som. Potešilo výtvarné stvárnenie ala Truman show a relatívne otvorený koniec. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honba za lajky a oblíbeností, která vede k faleši, předstírání a vlastně i ke stresu. Black Mirror jde jako tradičně o temný krok dál a vytvořilo společnost, kdy lidé získávají společenský status a výhody na základě své oblíbenosti. Bryce je jako tradičně výborná - věříte jí každou předstíranou šťastnou i všechny ostatní emoce. Katarzní konec já beru jako happy end, kde se naše hrdinka zbavila té obrovské zátěže věčně nalepeného šťastného falešného úsměvu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • První zkušenost herečky Bryce Dallas Howard (Lacie Pound) s Černým zrcadlem byla spíše negativní, přesto na ni ale ráda vzpomíná. Tou dobou se nacházela v Anglii, zatímco její rodina byla ve Spojených Státech. Na doporučení svého manžela (Seth Gabel) si pustila epizodu Patnáct milionů meritů (2011) a vzhledem ke své citlivé povaze se z toho psychicky zhroutila. Svoji reakci natočila na video, které končilo slovy: „I just took a really bad nosedive.“ Tou dobou ještě nevěděla, že si o pár let později v seriálu zahraje. Když se poté setkala s režisérem seriálu a ukázala mu zmíněné video, tak podle něj epizodu, jejíž původní název zní Nosedive, pojmenovali. (imanicornyt)
  • Velmi podobný systém budování sociálního statusu byl v Číně spuštěn od roku 2020. Na základě tohoto společenského statusu jsou lidé v různých sférách života zvýhodňováni, či naopak znevýhodňováni. (Frajer42)
  • Když hlavní hrdinka (Bryce Dallas Howard) jede vypůjčeným autem, na které jí zbyly kredity, je zmatená, protože v originálním anglickém znění na ni mluví navigace česky. Následně se na předním skle objeví ukázka z epizody  Nahá Pravda (1995) ze seriálu Kutil Tim (od r. 1991), opět česky. (ČSFD)

Reklama

Reklama