Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po prvním skutečném střetnutí s nepřítelem se u jednoho z vojáků objeví zvláštní technické poruchy a smyslové zážitky. (Netflix)

Recenze (91)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to dopadne, když se jeden quest z Oblivionu natáhne na celou epizodu seriálu. Kdyby to aspoň nebylo tak doslovné! (Na konci bylo hodně legrační, že vrchní vědec vysvětluje dějiny ďábelského plánu na desítky let do minulosti náhodnému vojákovi - představuju si, že to je veškerá náplň jeho práce a objíždí desítky takových celý den.) ()

bubun odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl mě vyloženě iritoval, pro mne nejhorší epizoda z celého cyklu Black Mirror. Mimo to, že rekvizity, včetně přileb, vypadají příšerně plastově a papundeklově, mne Men against Fire štval přehnanou délkou, nablblým dějem a předvídatelností. Jo, a jak výstižně rozepsal DaViD'82, taky ta doslovnost a zbytečné vysvětlování na konci epizody tomu moc nepřidalo, všechno totiž bylo úplně jasné. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vojáci jsou ovce, nástroje v rukou politiků. Jdou kam jim řeknou a tam vraždí a ničí na povel. Pomocí médií lze manipulovat i s civilisty a funguje to taky skvěle. Tento příběh tu manipulaci dovádí do extrému. Ukazuje, jak lze udělat z vojáků ještě lepší zbraně. A přestože je ten příběh předvídatelný, je ve své zvrácenosti velmi působivý. Snad i proto, že kdyby armády takový nástroj měly, bez váhání by ho nasadily davům dobrovolníků, kteří touží být ovcemi s povolením zabíjet. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát BM šláplo poprvé (lehce) vedle. Ústřední myšlenka a poselství o manipulaci, lži a totalitě, která jedny chrání a druhé, se špatnými geny, hubí, je obzvláště při probíhající segregací lidí na očkované a neočkované (2021) dost mrazivá, ale zbytek je nedobře a předvídatelně udělaný. Ta romantická chvilka v zemljance je úplně na pěst., vysvětlující psycholog (nebo MASS kněz) je také na pováženou. A překlad názvu asi měl být Lidé pod palbou, ale asi by to vyzrazovalo až příliš z děje. Podle názvu jsem si myslel, že díl bude o nastupující ženské dominanci, čemuž odpovídaly i drsné vojandy, ale spletl jsem se. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já tu pointu teda tak snadno neodhalil a tudíž byl nakonec sakra překvapen. Hodně se mi líbily proslovy k válkám samotným a statistikám toho, kolik lidí bylo schopno nakonec zmáčknout spoušť. Ne každý je holt psychopat. A i tak, je nutné kvůli možném výskytu podobné poruchy vybíjet celé masy? Epizoda, která člověka donutí zamyslet se. 80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Název epizody pochází z knihy historika americké armády S.L.A. Marshalla „Men Against Fire“. Marshall ve své knize tvrdí, že za druhé světové války vystřelilo na nepřítele v boji méně než 25 % vojáků. Toto tvrzení cituje v epizodě Arquette (Michael Kelly) ve svých konverzacích se Stripem (Malachi Kirby). Epizoda se původně měla jmenovat „Inbound“. (griph)
  • Jeden vojak má menovku Medina. Kapitán Ernest Medina bol postavený pred vojenský súd za svoju úlohu v masakre v My Lai. (Arsenal83)
  • Jediná epizoda seriálu, která varuje jak před minulostí, současností, tak i budoucností. (griph)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno