Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jedno dlouholeté přátelství výrazně ovlivní videohra. Mediální společnost a krize kolem rukojmí. Dospívající dívka se sblíží s digitální verzí svého popového idolu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (50)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zklamání. Jak mě každá série dokázala nakonec velice překvapit a byť jeden díl z ní udělat neskonalý zážitek, tady ani není z čeho vybírat. První epizoda by bývala byla originální, jen mi přišlo hloupé, že by opravdu nějaká taková virtuální bojovka fungovala. Druhá epizoda - protahovaná, nezajímavá, snažící se o předem průhlednou pointu. A třetí? Úkrok od Bookerovských móresů, překlen k trochu sarkastické komedii, leč bych tento díl zrovna označil jako možná i ten nejlepší z celé slabé trojice. Čekal jsem, že mě série opět zvedne ze židle a nestalo se tak. Jestli to takhle půjde dál, je Černému zrcadlu, jaké jsme ho měli rádi, možná už konec a bude lepší jen vzpomínat na to dobré. ()

Melios 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najslabšia séria ,no pre mňa stále chválihodná. Pokles kvality som tu až tak veľký nevidel. Séria je omnoho skromnejšia a na príbehoch je to aj videť. Hodnotenie: (1) - 78% výzorom pripomína epizódu "Strmý pád". Pokiaľ čakáte niečo troška viac strelenejšieho ste na správnom mieste. (2) - 75% ,zo sci-fi prvkov ,ktoré robili Black Mirror tým čim je ,nám tu nezostalo veľa ,ale príbeh je vierohodný a dobre odráža súčasnú spoločnosť. Zlý koniec ako u väčšiny epizód zaručený. Atmosféra Black mirror ,ale naďalej ostáva. (3) - 70% ,taká Hannah Montana pre staršie publikum (a nie len kvôli tomu že tam hrá Miley Cirus). Nie je tu sex ,nič poriadne šokujúceho a ani smutný koniec. Čiže nič ,čo väčšinou tvorí klasickú epizódu BM ,čo vyložene nie je zle ,ale nie všetkým sa to bude páčiť (pokaľ sa vám páčila Hannah Montana tak sa vám bude páčiť aj toto 😂 ,jednoducho epizóda pre úzku komunitu ľudí). Verdikt: 5. sezóna si z predchádzajúcich berie len to najlepšie a snaží sa byť ako predošlé ,aj keď so značne skromnými podmienkami. Niekomu sa 5. séria páči a niekto ju nenávadí. Ja patrím k prvej skupine a preto dávam v priemere 75% (ako by povedal súdruh Dyatlov "Not great ,not terrible). Dôstojné ukončenie seriálu.....zatiaľ. Myslím ,že som si našiel nového serialového favorita. ()

Reklama

Lisabellla

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím poslední série a zdá se mi nejslabší. Možná to je tím očekáváním - nadšení od prvního dílu první série (nekoukala jsem hned po odvysílání) až do posledního té čtvrté. Ještě dnes si živě pamatuji usměvavou blondýnku dýchající jen pro laiky na svém profilu, nebo milující se pár, co prochází podivnými vztahy, či snové město Junipero (nebo jak se to píše)... A pak dva roky nic. A čekám a těším se a sleduji vývoj. A pak další díl spatří světlo světa a je to ... hrůza! Paradoxně bych řekla, že zatím nejhůře hodnocený třetí díl je z nich nejsmysluplnější - a to jsem ani nepoznala Miley Cyrus (neposlouchám ji). Pohled na svět se černě zrcadlí a je to fascinující. Nějak mi ovšem do této rovnice nezapadá nic z toho, co v páté sérii vyšlo nad zemský povrch... Celkový dojem to zatím nekazí, jen je to malé zklamání. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Nejde o nejlepší řadu, ale pořád tu máme příběhy, které jsou setsakra zajímavé k prozkoumání a palec hore tvůrcům za jejich odvyprávění. Striking Vipers imo nejlepší - velmi zajímavá zápletka podtržena ještě zajímavějším rozuzlením a solidním hereckým základem. Hráči budou nadšení. U Smithereens vidím problém v poslední třetině, která zbortí veškerá očekávání, která jsou napříč celou epizodou šponována do maxima. Andew Scott si ale uhrál parádní koncert. Závěrečný příběh byl ze scénáristického hlediska nejslabší. Naivita postav a jejich činů moc nešla dohromady s poměrně slušnou, až deprimující atmosférou a tématem spoutaného dospívání. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série - (6,5/10). Tato série se nesla ve znamení malého počtu epizod a také ne až moc podobným konceptem jako tomu bylo u předchozích sérií. Starým Black Mirror bych nazval pouze 2. epizodu. Měla atmosféru , kterou od Black Mirror očekávám. I tak to nebyla žádná hitparáda. U zbylých dvou jsem to trochu postrádal. Ale rozhodně nebyla tato série propadák. Bohužel musím říct, že se jedná asi o nejslabší sérii. Nejlepší epizoda: Smithereens (S05E02) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • V této epizodě se opět objevují malá kulatá zařízení, která si postavy umísťují na spánky, aby vstoupili do virtuální reality. Podobná technologie byla použita již v epizodách USS Callister (2017), Černé muzeum (2017) a Krokodýl (2017) například ke hraní her, svědecké výpovědi či extrakci vzpomínek. (hansel97)
  • Scéna, kedy je zrútená Ashley pripútaná k posteli, sa točila hneď potom, ako sa jej predstaviteľka Miley Cyrus dozvedela, že vďaka rozsiahlym požiarom zhorel jej dom v Malibu do tla. Jej záchvat plaču je tak v scéne autentický a sama povedala, že v tom momente nemohla myslieť na nič iné, len na tragédiu, ktorá sa práve udiala. (matthew.17)
  • V jednom z konců interaktivního filmu Black Mirror: Bandersnatch (2018) se objevil na novinkové liště zpráv název této budoucí epizody „Smithereen“, což je také název sociální sítě používané v této epizodě. (hansel97)

Reklama

Reklama