Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Výtečná dokumentární žánrovka, kterou s klidným svědomím můžu zařadit k těm poveděnějším found footage hororům. Však víme kolik už doteď vzniklo balastu. I přes svou délku jsem podobně jako při sledování televizních reportáží hltal postupné klíčování paranormálních záhad. Krůček po krůčku jsou nám předkládány na první pohled nesouvisející úkazy, které na konci nabydou svého děsivého smyslu. Střih je velmi rafinovaný a spolu s hudebním podkladem utváří napínavou moziaku. Noroi mě opravdu překvapil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Noroi je určitě jedním z nejlepších asijských hororů, které jsem zatím viděl. Příběh zajímavý, provedení účinné. Posledních asi 20 minut je tak odporně děsivých a strašidelných, až mi z toho fakt přebíhal mráz po zádech. Sice se nemůžu zbavit pocitu, že příběh nebyl úplně dokonale vysvětlen a že množství znepokojujících detailů bylo ve filmu značně prvoplánově, bez nějakých podepřených souvislostí... - ale když to tak funguje, tak proč ne. Lesní scénu s embryi bych si zařadil do osobního žebříčku nejděsivějších hororových momentů, kdybych si byl nějaký vedl. PS: bacha na holuby. Horror movie of the year ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Tak už i Japonci se shlédli v americkém trendu hororů v dokumentárním stylu s třesoucí se kamerou. Tento žánr mám z těch hororových ráda, ovšem tento film mě zklamal. Nejhorší zabiják je stopáž (bez pár minut 2 hodiny) a strašně moc detailů a rozvrstvování dávné legendy, které je pro žánr zbytečné. Okleštit zápletku o 80% zbytečných informací, zachovat jen ono jádro, snížit stopáž na klasickou nenudící hodinu a půl a asi by to bylo hned něco jiného. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dokumentarista sa nezaprie. A v tých najvyhrotenejších a najtragickejších chvíľach ( záverečné minúty ), nepustí kameru z ruky. Ale to je len logický faux pas, ktorý obsahujú aj tie najlepšie Found footage kúsky. Tu ide skôr o nezaujímavý dej, ( pre mňa ) takmer vôbec strašidelné scény a minutáž, ktorá je ( ak je to nudné ) pre tento žáner katastrofálna. Prečo to nemalo rovno tri hodiny? ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem obdivovala, jak strašidelnou atmosféru umí někteří vytvořit, aniž by použili okázalé efekty stínů, zvuků a duchů. Přesto musím říct, že Paranormal activity mě rozhodně neuchvátilo. Záhada BW je dle mého přeci jen o fous strašidelnější než Noroi, ten mně osobně trochu kazilo to kníkání postav (řvoucí lidé do kamery s nudlema mě přece jen berou o něco víc). Přesto, tohle děsí a mrazí ještě dřív, než se něco dozvíte. Kromě propracovaného scénáře, kde nakonec vše dává smysl, to má skutečnou duchařskou atmosféru a dá se to, na rozdíl od jiných duchařských, brát vážně, a to nejen kvůli té atmosféře. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama