Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlý galaktický imperátor Sador (John Saxon) přilétá se svým zlověstným vesmírným korábem plným mutantních podřízených na zapadlou planetu Akir, aby zotročil její mírumilovné farmářské obyvatele. Ve lhůtě kterou jim vymezí na přijetí jeho ultimáta vyšlou Akiřané ze svého středu mladíka Shada (Richard Thomas), aby na jejich ochranu naverboval nějaké žoldáky. Shad putuje galaxií a potkává řadu prapodivných bytostí a existencí, které se k němu z různých důvodů připojují. Převaha nepřítele v nadcházející bitvě je ale stále drtivá a porazit jej se jeví jako zhola nemožné. (choze)

(více)

Recenze (60)

Javad 

všechny recenze uživatele

Rozprávka odohrávajúca sa vo vesmíre, z ktorej by som bol vo veku 10 rokov hotový :) Dnes ale tiež nie je na škodu niečo takéto pozrieť a zaspomínať na časy keď sme pri takýchto (a podobných) rozprávkach trávili čas pri telke sledovaním nemeckých staníc, kde takéto vecičky chodili častejšie ako na STV. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

T2 tu napsal, ze tohle je napodobenina Hvezdnych Valek - ale je videt, ze o tomhle vi picu. Mozna se chteli svest na jejich uspechu, ale je to vesmirna / futuristicka kopie Sedmi Statecnych (potazmo sedmi samuraju). Jinak ma ale pravdu, je to otresny. The Magnificent Seven funguje i dnes diky svemu historickemu zasazeni, na jehoz zpracovani se asi malo co da vylepsit... jasny, muzou tam byt lepsi efekty a hezci exteriery, ale nezestarne to tak jako souboje vesmirnych lodi z konce sedmdesatek. Co tady ma pusobit velkolepe a futuristicky je uz dneska k smichu. A ty kycovity hlasky a sceny kopirujici Sedm Statecnych? Cringe jak svine... Hlavni protagonista ma charisma na urovni Doofyho ze Scary Movie (to je ten, co si luxoval pyje) a Pepparda je mi lito, ze se musel ztrapnovat v necem tak hroznym. Zensky postavy byly fajn, pre-woke Hollywoodska klasika kdy sebemensi roli hrajou mega kocky, 'cameo' Roba Vaughna vidim spis rozporuplne. Jedna hvezda za kratkou stopaz, Johna Saxona (taky je mi lito, stejne jako v pripade Pepparda) a to, ze to ma sentimentalni zaver stlacenej pod minutu. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Dnes podobné slátaniny točí Asylum, v sedmdesátých a osmdesátých letech parazitovalo na lepších a úspěšných filmech New World Pictures. Tenhle konkrétní mockbuster nepokrytě vykrádá (a jinak se to ani nazvat nedá) Hvězdné války. Dělá to mizerně, protože i když okopíroval snad úplně všechno kromě světelných mečů, tak je v každé jednotlivosti, mimo hudby, o čtyři třídy horší. Ani ten James Horner film nezachránil. Battle Beyond the Stars by nepomohlo, anii kdyby k němu soundtrack složil sám Johann Sebastian Bach. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak to tvůrci vlastně mysleli v roce vzniku 1980, ale já jsem v roce 2010 zhlédl vcelku zábavnou sci-fi komedii. Battle Beyond the Stars(v tradičně "tvůrčím" tuzemském distribučním překladu Sador, vládce vesmíru) bych označil za vtipný mix Star Wars, Sedmi Statečných a Barbarelly. Potěší hlavně postavy palubní "počítačky" Nanelie, která si evidentně s robotickými zákony Isaaca Asimova vůbec neláme obvody, procesor, nebo harddisk("Ty jsi je sestřelila! To přece nemůžeš, nedal jsem ti příkaz. - Ále kašlu na to, něco jsem udělat musela!"), a "barbarellovská" Saint-Exmin. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak po letech mě to bavilo ještě více. Skvělá variace na Star Wars, kde fantazie nemá hranic. Roztodivné kosmické lodě, solidní triky, vesmírná bitva, honičky, torpéda, lasery, mutanti a samozvaný vládce vesmíru se svým hvězdným destruktorem, co dokáže ničit celé planety. K tomu děsivé dialogy, spousta mrtvých, umělý táborák, debata o páření a líbání, prsatá valkýra....prostě galaktický mišmaš v comicsových barvách. Dnes asi jen pro příznivce Cormana a sběratele obskurních snímků. Rozhodně ne pro diváky rozmazlené počítačovými efekty. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • V době uvedení se jednalo o nejdražší film, jaký Roger Corman kdy produkoval. Rozpočet byl odhadován na 2 miliony amerických dolarů, přičemž jeho značná část šla na výplaty herců Roberta Vaughna (Gelt) a George Pepparda (vesmírný kovboj). Aby se ušetřilo, natáčelo se v Cormanově vlastním studiu v kalifornských Benátkách (čtvrť v Los Angeles). (fiLLthe3DD)

Související novinky

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

Snyderův Rebel Moon rozšiřuje obsazení

09.04.2022

Chystaná velkolepá akční sci-fi Rebel Moon režiséra Zacka Snydera (Armáda mrtvých, Liga spravedlnosti) pro streamovacího giganta Netflix, jež je škálou a pojetím přirovnávána rovnou ke slavným Star… (více)

Reklama

Reklama