Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý skutek nezůstane bez trestu." Námět to je skvělej, Liz je úžasná a konec filmu mi ukradli. Normálně mi ho ustřihli a rozjely se titulky. To se nedělá. Navíc mě Frank Cadillac rozmnožující se dělením zase tak moc nebavil. Ale ty hrátky s dvěma minutama náskoku byly skutečně něco pro mě. Jsem prostě hravej týpek. A tady jsem se i zasnil při přemýšlení, co by se za tu dobu dalo stihnout. Liz bych nesbalil, protože na to bych potřeboval roky snahy, hodně peněz a nabitou pistoli. Ovšem tu bitku, kdy předem znám údery soupeře, bych si dal. Taky bych začal sázet na následující bod v tenisu a stal bych se mistrem Vanuatu ve známý hře kámen - nůžky - papír - tapír - Spock. Jiný využití mě nenapadá, ale přesto zkusím zjistit, jestli to náhodou neumím ... tak nic. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Tamahori svou rutinní filmařinou drží nad vodou jak střídmou zápletku, tak další z divných hereckých i vlasových kreací Nicolase Cage. Triky ze třetí cenové, druhořadé vtípky a klišé, ale místy prvotřídní okamžiky (SWAT finále, balení v baru, pár hlášek tu a tam) a překvapivý konec, který nepůsobí tak křečovitě, jak by se mohlo na první pohled zdát. Svým způsobem je až drzý. Škoda že se to nedá říct o filmu jako celku. Na jedno zhlédnutí neškodné, jako áčkový blockbuster však zoufale nedostačující. (60%) ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Propanaboha, asi nejslabsi adaptace nejakeho z Dickovych del - a to je co rici, diky jejich mnozstvi, proto jiz asi pomilionte: dekuji R.Scotte za Blade Runnera!... Nevim, co bych mel vytknouti drive, zda "chatrnost deje ci matoznost postav". Cimrmanovska veta zde plati na sto procent, bohuzel. Kdyz k tomu pridame nesmyslnosti daneho filmoveho universa (na zacatku je nam popsan system nahlizeni do budoucna, kterou pak hlavni hrdina v prubehu deje rad prekrucuje) a naprosto dementni zaver, jenz misto pocitu prekvapeni evokuje spise dojem o impotentnich scenaristech, nevyjde nam nic jineho nez jedna velka slatanina a celkove hrube nudny film. A ani Cage s Mooreovou to nezachranuji. V podstate se divim, proc davam i tu jednu hvezdu - nakonec ale, skouknout to slo, ovsem jiz nikdy vice... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Stáva sa, že sa rozšíri správa o vraj výbornom filmu, no nakoniec sa musíte nepríjemne sklamať, a niekedy sa stáva, že správa o filmu neveští nič dobré, a máte strach, že premrháte desiatky minút svojho života. Tento druhý prípad máva lepší koniec, pretože môžete byť príjemne prekvapený. A aj keď to nebolo nič svetoborného, záhadnosť Cage-a (subjektívny faktor), a krása Jessici Biel mi úplne stačila na priemernú podívanú. Jedinečnosť však pridala za každým inak prevedené jasnovedectvo a záverečný zvrat Future in the eyes. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Pro mne je film Next slušně natočenou kombinací sci-fi a thrilleru, méně už akčním filmem. Možná není tak vymakaný, jako nejlepší filmy s obdobným námětem - třeba Déja Vu od Tonyho Scotta a Minority Report od Stevena Spielberga, ale pořád je to dobrá zábava minimálně na jedno shlédnutí. Konec zůstává zatraceně hodně otevřený - že by tu byl prostor pro další pokračování - Next 2? Minimálně Nicolas Cage už má jasno. Trailer: http://www.csfd.cz/film/215209-next/videa/ ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)
  • Jedna z ďalších adaptácií predlôh Philipa K. Dicka, ktorú mal na starosti scenárista Gary Goldman. Aj tentoraz sa predlohou iba inšpiroval a z poviedky využil len schopnosť hlavnej postavy vidieť do budúcnosti. (Greenpeacak)
  • Motel Cliffhanger je ve skutečnosti restaurace nacházející se blízko Crestlinu v Kalifornii, v San Bernardino Mountains. (ČSFD)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama