Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Arx 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrnej akční film s vynikajícím Nicolasem Cagem, který už ale poslední dobou ztrácí dech. Jeho herecká kariéra jde strmě dolu právě díky takovýmto rolím. Film Next jako takový není zase až tak špatný. Cage + krásná Jessica Biel, spousta výbuchů, zajímavý příběh, láska. Celé to ale působí jako ne moc dobře namíchaná kaše. Škoda dalo se to natočit líp ale trailer se jako vždy u takovýhto filmů samozřejmě povedl :-))) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Na filmovou kariéru Nicolase Cage lze v poslední době použít přirovnání "z deště pod okap". Nejdříve upíše svoji duši ďáblu (Ghost Rider), poté vystřihne trapnou roli detektiva (Rituál) a teď chodí po světě s nechutným účesem a s 2-minutovým pohledem do budoucnosti jako s neprůstřelným štítem. Vize budoucnosti, tak jak jsou tu představeny a zprostředkovány, radši nebudu rozebírat, připadá mi, že se do toho tvůrci dost zamotali a celé je to dost nelogické. Samotný film je nevyvážený, chudý, první dynamičtější scéna lehce vykrádá Matrix, konkrétně úprk Nea kancelářemi pod vedením Morpheova hlasu. Pak se unuděný Cage potácí příběhem, než sbalí Jessicu Biel (to je asi jediná povedená scéna filmu). Jejich vztah samozřejmě končí postelí, ale je to jeden z vůbec nejpodivnějších filmových vztahů, co jsem kdy viděl. Bez emocí, náboje, všeho. Co tu máme dál?? Efekty jsou příliš počítačové a i když Cage hopsá mezi valícími se kládami jako poraněný zajíc, nezaujme to, protože scéna má do reálnosti dál, než Cage k hereckému projevu alá Stanley Goodspeed. Biel je hezká, ale nudná, Moore není pěkná, ale nenudí. Jednu scénu si nelze nespojit s Mechanickým pomerančem a to už jsme skoro na konci, kde si pro nás scénáristé připravili ´šokující´ pointu, které jsem se škodolibě zasmál a dřív než jsem film vypnul, stačil jsem si ještě všimnout pozpátku jdoucích titulků. 45 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage je můj nejoblíbenější herec a ať si řiká kdo chce, co chce, tak hlavní myšlenka Next je prostě libová. Rozdělování Johnsonovy osobnosti v rámci náhledu do budoucnosti je ztvárněno tak poutavě, že logické zádrhely téhle schopnosti hravě odpustíte. Zbytek už je jenom obyčejná detektivka...70% ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Stáva sa, že sa rozšíri správa o vraj výbornom filmu, no nakoniec sa musíte nepríjemne sklamať, a niekedy sa stáva, že správa o filmu neveští nič dobré, a máte strach, že premrháte desiatky minút svojho života. Tento druhý prípad máva lepší koniec, pretože môžete byť príjemne prekvapený. A aj keď to nebolo nič svetoborného, záhadnosť Cage-a (subjektívny faktor), a krása Jessici Biel mi úplne stačila na priemernú podívanú. Jedinečnosť však pridala za každým inak prevedené jasnovedectvo a záverečný zvrat Future in the eyes. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Cris Johnson má vrodenú veľmi výnimočnú, zvláštnu schopnosť. Dokáže predvídať svoju vlastnú budúcnosť. Vie čo sa stane, skôr ako sa to stane. No vidí len udalosti, ktoré sa ho nejak bezprostredne týkajú a iba dve minúty dopredu. Moc zaujímavý námet na sci-fi snímok. Určite si skusím zohnať literárnu predlohu od P.K.Dicka. Tento film ma však nijak zvlášť neohúril. Dalo sa z toho vyždímať omnoho viacej ako len zopár nadupaných záberov. Scenár sa mi zdal akýsi nedotiahnutý, prázdny. Nicolas Cage odviedol očakávaný profesionálny výkon, Julianne Moore ako agentka FBI nič moc. Najviac ma potešila krásna Jessica Biel, ktorá svoju úlohu zvládla skvele. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 78 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)
  • Všechny tři vrtulníky jsou typ Eurocopter AS-350. (ČSFD)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama