Na motivy povídky Gottfrieda Kellera "Kocourek Zrcátko" napsala scénáristka Eva Košlerová veselý pohádkový příběh, v němž se chamtivý hokynář pan Pinajs přepočítal, kocourek Zrcátko zachránil a čarodějnice prokázala, jak velice miluje kočičky a kocoury. Pod vedením režisérky Svatavy Simonové si s chutí zahrál pana Pinajse Miroslav Donutil, čarodějnici Iva Janžurová, kocourka Zrcátko Ondřej Vetchý, Bílou kočičku Veronika Žilková. (oficiální text distributora)
duklak2
Jednoduchá zábava a grandiózní výkon pana Donutila vás donutí se dívat až do konce.(9.1.2012)
Andre3000
Jednoduché, hezké, zábavné. Míra Donutilů in One Man Show.(24.5.2009)
Sykii
Krásné jednouduché .. Moc pěkně Miroslav Donutil + Ondřej Vetchý(19.4.2011)
Kevadros
Pro mne osobně je tohle klasika. Viděl jsem jí víckrát a i dnes se na to klidně kouknu...je tak nádherně "česká".(28.8.2008)
rakovnik
Roztomilá hříčka se skvělými herci. Vynikající byl především Ondra Vetchý, ale právě i díky Miroslavu Donutilovi, protože této dvojici to opravdu šlapalo. Zábavné, vtipné, milé. A s ponaučením :-)(9.1.2011)
Reyak
Abych řekl pravdu, bál jsem se tohoto filmu jako malý a trochu mě mrazí ještě dnes :D. Ani nevím proč, zkrátka mi představa tmamého města plného kočičích mutantů nepřijde jako zrovna něco hezkého. Ale dost žertů, jinak je to dle mého zajímavý film a zaslouží si tři hvězdy.(15.12.2011)