Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se bavila tím, že jsem hledala ve filmu české nápisy. Našla jsem: Poliklinika, Nová kolekce, Oděvy. Jinak jsem si všimla ještě na začátku filmu české vlajky na budově. Na Paigině univerzitě je český státní znak. Ale vrcholem trapnosti je přelepené poslední číslo u SPZ. Je opravdu smutné, že američtí filmai nemají ani na dánskou SPZ. Jinak je to totálně neškodná, neuvěřitelně předvídatelná natahovaná nuda. O hereckých výkonech se nevyjadřuju, protože tu žádné nebyly. Luke Mably se ze sympaťáka změnil na ublízance a Kam Heskin se svým šklebením nesahá Julii Stiles ani po nehet u malíčku na noze. ()

Šošia odpad!

všechny recenze uživatele

To byla ale blbost! To uráží všechny moderní pohádky a hlavně ty české, protože tahle kravina se točila v Česku - pokud se ovšem "poliklinika" nepíše v češtině stejně jako v dánštině. Když už nic jinýho, tak jsem se chtěla podívat na hezkýho chlapa a krásný svatební šaty, ale ani to neuspokojilo mou romantickou duši. A kdo hlavní dvojici proboha česal??? Vzhled ála ulízánek a měkká lokýnka byl opravdu konečnou falešnou perlou na tomto katastrofálním snímku. ()

Reklama

tomtomtoma odpad!

všechny recenze uživatele

Začnu nejdříve nějakým pozitivem. Je přece skvělé, že američtí farmáři z Wisconsinu mohou na otázku "Co dělá vaše dcerka?" odpovědět: je dánskou královnou. Kdo z nás to může říci? Kdo z nás to má? A navíc, v kolika filmech americké produkce je tolik míst z Prahy a z Dobříše a z jiných částí Čech? Sakra, jak se to mohlo dostat do mé filmotéky? V porovnání s tímto výtvorem, se první díl jeví jako špičkový film. Ale to stejně nemůže nic změnit na mém zcela subjektivním hodnocení. Sladkost zmizela, vtip je ve stálé křeči srážen na zem v epileptickém záchvatu, o ději je lépe se nezmiňovat, vlastně to všechno hodně bolí! Snad ne náhodou zůstal z původního obsazení pouze princ, i když teď už je to plnohodnotný král. A číst ve zdejších komentářích tvrzení, že jde o "Sociální drama z nejvyšších kruhů evropské aristokracie, věrohodně zobrazuje zákulisní boj o moc", přivodí záchvat smíchu, který u sledování filmu chyběl. Alespoň nějaký názor! Všechny Popelky, Sněhurky, Nastěnky a ostatní, zde Paige Morgan (Kam Heskin), to mají v každé pohádce chvíli těžké. Odměnou je jim ale vždy krásný a ušlechtilý mladík urozeného původu, zde dánský král Edvard (Luke Mably). Sice se zlé baby Jagy a čarodějnice, zde norský princ Albert (Jim Holt) se svojí dcerkou Kirsten (Clemency Burton-Hill), snaží ze všech sil, ale mohou mít vůbec šanci? Navíc od toho je v pohádkách kouzelný dědeček, zde Paigenin spolužák Jake (Daniel Cerny), aby našel cestu, kterak smazat špatné kouzlo, prokletí a začarování. A aby byl výčet úplnější, nesmí se zapomenout na věrného sluhu Sorena (Jonathan Firth) a královské rodiče (Maryam d'Abo a David Fellowes). A pohádky, zvláště ty americké, mívají dobrý konec. A všichni modráskové z celé Evropy mohou nadšeně obletovat nejkrásnější novomanželský pár. Proč někdo natáčí něco takového? Proč je někdo ochotný dávat na to peníze? Zřejmě se to vyplatí. Já to nechápu.... Ne, nevzdám se pro tebe trůnu! Vzít na ni hůl a hnát jí zpátky mezi brav přes tu velkou slanou louži. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Tak o dvě hvězdičky horší než první část, docela ubohost a navíc nemám rád herečku Kam Heskin. V ČR je tentokrát natočen film úplně celý. Jako perličku bych uvedl, že jsou do něj zakomponovány tytéž záběry, co byly již použity v prvním díle, konkrétně dav lidí mávajících vlaječkami s Lenkou Termerovou mezi komparsisty, což už samo o sobě něco o kvalitě filmu vypovídá. ()

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce obrovský propad. Ani se nedivím, že Julia Stiles v tomhle dile nehraje. Byt na jejím miste taky to odřeknu... u tehle komedii stačí jeden díl a dost. Tady to nemá poradnou myšlenku a skoro nic se tam neděje. Vlastně ani nevím proc jsem tomu dala tu 1*, asi tam je něco, co si to zaslouží, ale bude mi trvat dlouhou dobu než přijdu na to co. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)
  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)
  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)

Reklama

Reklama