foto

Pavlína Němcová

  • nar. 18.2.1973 (43 let)
    Děčín, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Pavlína Němcová se modelingem původně živit nechtěla, nakonec se ale vydala na casting pro prestižní francouzskou agenturu Elite, na který byla pozvaná. Oslnila natolik, že ještě před maturitou odjela do Paříže.

Její mládí a pocit osamocení zřejmě přispěly k tomu, že si tam brzy našla staršího partnera a porodila syna Alana. Manželské štěstí ale netrvalo dlouho, partner chtěl mít mladou ženu jen pro sebe, žárlil na ni a začaly spory. Ty vyvrcholily Pavlíniným odjezdem s dvouletým synem k rodičům do Čech. Manžel ale v době její nepřítomnosti v Praze Alana odvezl zpátky do Francie, požádal tam o rozvod a chlapce získal do své péče. Pavlína bojovala, francouzské soudy ale považovaly její profesi za nejistou, navíc byla cizinka a dítě jí proto nesvěřili. Odmítala pak práci ve vzdálenějších místech včetně Ameriky, nechtěla odjíždět na delší dobu proto, aby alespoň jednou za dva týdny mohla být se synem. Aby zaměstnala hlavu, využila toho, že se při soudním sporu seznamovala se zákony a vystudovala práva na Sorbonně. Trápila se až do Alanových čtrnácti let. Pak dostal syn zákonnou možnost rozhodnout se sám, u kterého z rodičů bude, a vybral si maminku.

Dnes je mu dvacet let, žije v Paříži a má hezký vztah s oběma rodiči. I Pavlína s bývalým manželem po letech vychází bez problémů. Zapomenout ale nedokáže. A zatím nedovede ani se synem mluvit o tom, co prožívala, když s ním nemohla být každý den, musela ho plačícího vracet tatínkovi a zůstávala sama.

Stále se živí modelingem, ale snaží se uplatnit v herecké profesi a věnuje se také charitě. Pomoc druhým má pro ni velký smysl, o to větší, že sama se ve svém životě ocitla na dně.

Česká televize

Herecká filmografie

2015 Stopy života - Derniéra (TV film)
Stopy života - Duch silnic (TV film)
Stopy života - Na dřeň (TV film)
2013 LOV/CITY
Writer, The
2011 Lov
2010 Tajemství velryb (TV film)
2009 Případ nevěrné Kláry
2008 Modern Love
Totožnost neznámá (TV seriál)
Válka krásek
2007 Edith Piaf
Krvavá laguna
2006 Princ a já 2
2005 Útěk z Colditzu (TV film)
2003 Metamorphosis
Salome's Kiss
2001 No, Not Now
1999 Chambre n° 13 (TV seriál)

Dokumentární

2012 13. komnata Pavlíny Němcové (TV film)
2009 Tajemství modelek (TV film)

TV pořady

2014 Zlínský festivalový galavečer 2014 (TV pořad)
2012 Český slavík Mattoni 2012 (TV pořad)
2011 To byl náš hit (TV pořad)
2010 VIP zprávy (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace