Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina seriálu na ten řádně ochucený děj z mangy sice nemá, na druhou stranu si můžeme užít více prostoru a nabrat sympatie pro děj a postavy, které jsou v remaku poněkud okleštěny. Teda ne že by druhá půlka stála za přesně mířený políček pro tvůrce, ale dovolím si citovat paní Dědinovou ze Smržovky u Jablonce nad Nisou, která vždy v teleshoppingu na Barrandově „recenzuje” přistýlku Dormeo Renew: „(…) to jako ne že by se pak člověk už nevyspal na těch starejch, proleženejch matracích, ale když už jste naučení na lepší, tak je to něco jinýho, no, na lepší si člověk prostě zvykne rychlejc…" V překladu: nezabije to nikoho, když se na to dodívá úplně do konce, ale když si pak naservírujete před čumák nového Alchymistu, už si na něj zvyknete (a to rychle) a budete jej hltat až po čtyřiašedesátý díl. Ale neodrazuji tím nikoho od sledování toho starého, to ne, mrkněte se na něj, ale tak po třicátým díle na to hoďte bobek a ukájejte se novým Alchymistou. Přeji dobrou chuť. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ne úchylné japonské anime se zajímavou myšlenkou s alchymií, kolem které se rozvíjí rozvětvený příběh s mnoha výbornými postavami. Škoda, že většina soubojů je předvídatelných a v konečném důsledku Edward většinu prohraje nebo ho někdo zachrání v poslední okamžik. Na druhou stranu je to příjemné a návykové sledování, zasmějete se a závěr seriálu je prostě krásný a naplňující. ()

Reklama

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Výtečný seriál, na kterém se mi obzvláště líbilo s jakou lehkostí se střídají humorné a dramatické scény, nikdy bych nevěřil, že to může takhle dobře fungovat. Dále bych vyzdvihl, jak byly jednotlivé části příběhu navzájem propojeny - některé díly na začátku vypadaly, že nebudou mít s hlavní dějovou linií nic nebo jen málo společného (úplně první díly ve městě Lior) a přitom se ukázaly pro příběh jako velmi důležité. Důvod, proč nedám plné hodnocení, je mírná ztráta tempa v prostřední části a pak překvapivě ke konci, kdy podrobné vysvětlovačky zbytečně ředí děj, navíc se v závěru úplně vytratil humor. ()

Procker 

všechny recenze uživatele

Fullmetal Alchemist je doopravdy výborné anime. Po celou dobu příběh navazuje a já se cítil každým dílem víc a víc přikovaný u obrazovky, netrpělivě očekávajíc další vývoj. Zábava je, pravda, trochu infantilní, ale já myslím, že to k tomu patří. Po vizuální stránce jsem si to více než užil. Vyvrcholení děje se opravdu zdařilo a myslím, že téměř všichni diváci seriálu se podívají i na následný film. Vím, že spousta lidí seriál nepochopí a bude tvrdit, že je to "zábava pro děti", ale já myslím, že Fullmetal Alchemist si šanci dostat zaslouží. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Je nadaný, je nezastavitelný a taky je strašně popudlivý, takže mu nezkoušejte říct jakoukoli poznámku o jeho vzrůstu nebo to nedopadne dobře. Edward Elric je sice mladý, ale zažil toho už spoustu. On a jeho bratr Alphonse udělali v životě chybu a teď ji musí napravit. Nejsou ale jediní, kdo si nesou životem chyby z minulosti a když se v jejich vyprávění objeví zachmuřený Scar, charismatický Roy Mustang nebo věčně pozitivní hláškař Hughes a alchymistické pozadí dostane pořádně temné obrysy, je zaděláno na nezapomenutelnou podívanou. S touhle partou jsem prožil cestu, na kterou zůstávají jenom epické vzpomínky. Takhle kombinovat humor s nostalgií a temnou fantasy už v jiném příběhu opravdu nepůjde. Fullmetal Alchemist zůstane králem. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • Nápis, který má v tomto seriálu Eduard vyrytý na vnitřní straně svých kapesních hodinek, zní "Don't forget 3. Oct. 10", ale u remaku seriálu Fullmetal alchemist: Brotherhood (od r. 2009) i u mangy, která byla použita jako předloha pro natočení obou seriálů, se objevuje nápis "Don't forget 3. Oct. 11". (Hannibal92)
  • Homunculové jsou pojmenováni jako sedm smrtelných hříchů (Pýcha, Závist, Chtíč, Obžerství, Chamtivost, Lenost a Hněv). (Komprimus)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno