Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem učinila správné rozhodnutí, že si tuhle kultovní anime záležitost dám až po přelouskání mangy. Přestože od doby, kdy jsem to dočetla, už slušný čas uplynul, měla jsem pořád potíže užívat si děj, který nepředpokládám a který je mnohem nesmyslnější, než by mě napadlo. Nakonec se mi to víceméně povedlo a uznávám, že se s tím tvůrci vypořádali znamenitě. Poslepovat scény z předlohy a mezery mezi nimi vyplnit tak, aby vznikl naprosto odlišný příběh, který dokonce v některých částech tomu původnímu vyloženě protiřečí... to chce vážně talent. Bavila jsem se dobře, a teď hurá na verzi 2009! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nádhera, naprosto úžasný seriál, moc se mi líbil a jeho fiktivní svět jsem si tak jako The Grid z Trona nebo Svět čtyř národů z Avatara (Legenda o Aangovi) zamilovala. Má všechno, co potřebuju ke štěstí - pěknou animaci, zajímavou mytologii, silný příběh, výborné sympatické postavy... Nejprve mě těch 51 dílů trochu vyděsilo (ono to hned vypadá jinak, když je to rozděleno do sérií), ale nakonec jsem je s nucenými pauzami sjela během týdne a pár dnů. Nemohla jsem se dočkat, až zhlédnu Bratrství. Bratrství se nakonec opravdu ukázalo ještě lepší a návykovější... Boj o místo v mé seriálová topce tedy nakonec vyhrálo Bratrství, ale hodnocení zůstává. 9/10 ()

Reklama

figliar 

všechny recenze uživatele

Čiste náhodou som zachytil jeden diel na Minimaxe. Nevedel som o čo sa jedná, no dej ma zaujal, tak som si stiahol kompletnú sériu. Skončilo to tak, že som si púšťal jeden diel za druhým a s nadšením som čakal, ako sa príbeh bude vyvíjať ďalej. Krásna animácia, myšlienka a prevedenie robia z tohto diela najlepší anime seriál, aký som zatiaľ videl. Až na posledné 2 diely, v ktorých grafika a dej vyskúšali sem tam modernú techniku, celý seriál si drží rovnakú, vysokú úroveň. Po zhliadnutí kompletnej série nemôžem teda hodnotiť inak, ako za plný počet. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Neboli Fullmetal Alchemist. Pravidelně se objevuje na předních příčkách nejlepších anime všech dob (většinou je první) a to rozhodně právem. Jedinečná kombinace dramatu (válka, sociální vztahy), fantasy, akce a hororu o dvou bratrech, kteří porušili tabu v alchymii a zaplatili za to poškozením svého těla (jeden má půlku těla umělou, druhého duše žije v dutém brnění) a nyní ho chtějí navrátit zpět do původního stavu. Vícežánrové skvělé anime. (10/10) ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Jop, jsem další komu se tenhle seriál moc líbil. Když si to vezmete je to úžasný nápad, alchymie, ekvivalentní výměna atd. Je to fakt super. Moje nejoblíbenější postava je asi Armstrong. Další úžasný nápad je pojmenovat homonkuli podle sedmi smrtelných hříchů. Momentálně sleduji i brotherhood a jsem rád, že je tolik odlišný, jinak bych asi 64 dílů nevydržel. Zatím se mi zdá tenhleten lepší. Je to můj 101 komentář a tohle je 101 nejlepší seriál. (Poznámka pro mě, překopat komentář jakmile dostaneš filosofickou náladu) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • Téměř každý člen armády (Mustang, Hawkeye, Fury, Havoc, Hughes, dokonce i Hawkeyin pes, Černý Hayate) je pojmenován po vojenském letounu, většinou z období druhé světové války. Výjimkou je King Bradley, jenž byl pojmenován po obrněném transportéru M2 Bradley. (Hromino)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)
  • Bratři Elricové jsou ve skutečnosti namluveni ženskými dabérkami - Edwarda namluvila Romi Park, Alphonse zase Rie Kugimiya. (Hromino)

Reklama

Reklama