Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako před lety Doug Dorsey a Kate Moseleyová toužili po zlaté olympijské medaili, dnes sní o nejcennější sportovní trofeji jejich dcera Jackie. Samozřejmě také vrcholová krasobruslařka. V rozhodující jízdě se však zraní. Díky usilovnému tréninku se sice vrátí na led, zdá se však, že forma, potřebná pro zlatou medaili v soutěži jednotlivců, je pro ni nedosažitelná. Pochopí, že větší naději by měla v soutěži párů, hledání vhodného partnera však vypadá beznadějně. Jednoho dne se u pohovoru objeví Alex Harrison, s nímž se Jackie seznámila na nedávné dovolené. Problém je, že není krasobruslař a vlastně nikdy nestál na ledě. Na on-line bruslích však dokáže divy a zdá se, že přezout brusle pro něj nebude velký problém. Potíž je v tom, že on a Jackie jsou zcela odlišní, a tak se brzy na tréninkovém ledě rozpoutá bitva, kterou přiživuje nejen nezkrotný Alex, ale hlavně Jackie, která ho považuje za nespolehlivého lenocha. Její matka Kate, která má s podobnou situací osobní zkušenost, si však ví rady a hrany neustálých hádek brzy otupí. Když už to vypadá, že se pár dokonce začíná sbližovat, objeví se Alexova dávná přítelkyně Heidi a stává se hrozbou nejen pro křehký vztah Alexe a Jackie, ale také pro šanci uspět na olympiádě… (TV Nova)

(více)

Recenze (97)

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád krasobruslení a Ledové ostří (D.B.Sweeney a Moira Kelly) svého času znamenalo sympatickou sportovní romanci. Uběhlo 14 let a historie se opakuje. Opět je tu umíněný fracek, který po zranění zkouší štěstí ve sportovních dvojicích a opět s nevhodným partnerem. Mladá herecká dvojice (na ledě pochopitelně s dubléry) naštěstí disponuje slušným talentem a postupně si mě získala, zejména pak mladá Christy Carlson Romano, snaží se, co jim scénář dovolí (a toho věru není moc). S profesionálním tréninkem to sice nemá pranic společného (už jenom ta životospráva), ale příjemně se na to kouká, chemie mezi ústřední dvojicí taky funguje. Scénárista pádí dopředu, seč mu síly stačí a vše korunuje Turínskou zimní olympiádou, kdy si během finálové jízdy dokonce přímo na ledě dovolí vložit do dané sestavy nové prvky!! ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Pokračování (nebo by se možná i hodilo slovo "remake"), které si zaslouží stejné hodnocení, jako první díl! ... Tudíž také dávám 3,6*. Až na pár rozporuplností (myšleno u obou filmů) jsem byl totiž spokojený jak se na to pěkně kouká. (To se bohužel o americkém remaku francouzského filmu TAXI říct vážně nedalo!) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zbytečný romantický cajdák pro pubošky, kostrbatě kopírující šablonu svého úspěšného předchůdce - pět rozdílů by se hledalo obtížně. Tak například neotesaného hokejistu nahradil "okouzlující" plážový playboy a zranění si přivodí ona, nikoliv on. Vzájemné jiskření nulové, žádný šmrnc. Jinak mustr zůstává totožný, akorát jaksi lacinější: co jiní tvrdě trénují od útlého dětství, v tom online bruslař dosáhne mistrovství během několika měsíců a hádejte, jestli "má mě rád, nemá mě rád" a jestli tu olympiádu vyhrají... máte jeden pokus, víc jich potřebovat nebudete. První díl mám docela ráda, ale tohle si cestičku k mé aortě neprobruslilo, už od úvodu to byl jeden řiťberger za druhým. 41% ()

TO 

všechny recenze uživatele

Béčková pohodička mezi **a***. Dcera páru z prvního dílu prožívá to samé jako její rodiče před lety. Rozdíl mezi tímto a prvním dílem je přesně ten rozdíl co je mezi áčkovým a béčkovým filmem. Toto pokračování se dá určitě skouknout, ale stejnou radost jak z prvního dílu z něj mít nebudete. Ti herci co hrají postavy Dorseyho a Moseleyové které v jedničce hráli D.B. Sweeney a Moira Kelly jsou v těch rolích celkem trapní, i když se jim trochu podobají. Finále se odehrává na zimních olympijských hrách v Italském Turíně, tedy na těch které právě sleduji v televizi:-) ale takové parádičky na ledě, jak v tomto filmu jsem tam neviděl. Jó, a na okamžik se zde ukáže Al Lambertová z kroku za krokem (Christine Lakin ) v bikinách. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První díl je u mě takový malý osobní kult. Má to tempo, skvělý soundtrack, skvělé herce a nezapomenutelné finále. A právě proto se tento díl absolutně nechytá. Děj je více či méně okopírovaný z jedničky, z písniček mi žádná neutkvěla v paměti, finále bylo odfláknuté. Christy je možná kočka a Ross je vcelku pohodář, ale to je opravdu vše. Plusové body dávám za několikaminutové vystoupení Christine Lakin (Al z Krok za krokem). Celkově je Ledové ostří 2 průměrným filmem, který ničím nepřekvapí. Dá se vydržet, místy se i (trochu) pobavíte, ale kdybych to měl porovnávat s jedničkou, dal bych mnohem méně, než dávám teď. 50 %. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu se na jeho začátku objeví ukrajinská krasobruslařka Oksana Baiul, roli klienta hotelu si tu zahrál jeho producent a režisér Sean McNamara. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo ve městě Santa Clarita v Kalifornii v USA. (willy1)
  • Knihu, kterou čte Jackie na pláži, je "Eclipse" ze série "Twilight" od autorky Stephanie Meyer. (ČSFD)

Reklama

Reklama