Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tučňák Cody Maverick je o hodně menší než jeho bratr Glen a jeho největší zálibou je surfování. V Mražňakově, kde Cody žije, se Codymu posmívají, ale jednoho dne se v jejich osadě slavný surfař Zeke „Big Z“ Topanga a řekne Codymu, že vítězem je ten, kdo se nenechá odradit od svých snů. Od té doby Cody surfuje ještě více a doufá, že se jednou zúčastní velkých surfařských závodů. Hledač talentů Mike Abromowitz jednoho dne, o pár let později, opravdu připluje na velrybě do Maražňákova, protože se o Codym dozvěděl, ale Cody nemůže nic předvést, jelikož zrovna nejsou vlny. Cody se nevzdává, plave za velrybou, dokud se na ní nedostane a podaří se mu i nalodit s pomocí kuřete z Polabí. Velryba dopraví Codyho s ostatními surfaři, které Mike posbíral po světě, na ostrov Penguin, kde se koná velký surfařský závod, Memoriál Velkého Z. Pro Codyho je Big Z legendou, ke které vzhlíží i po jeho smrti. Velký Z zmizel u útesů, když závodil s Tankem „Drtičem“ Evansem, který je dnes devítinásobným šampionem. Cody se záhy s Evansem setkává, ale Evans je namyšlený, hází kameny na Zekův pomník a Cody začne Zekovu památku chránit, což vyústí v souboj na vlnách, při němž se Cody málem utopí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (438)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Woooooooow! Tohle opravdu není Pingu se svou družinou. Tohle je animák jenž v dnešní době ukázal, že slova klišé a patos vymysleli jen opravdu velcí magoři. Surf´s up je zkrátka a dobře film, který vás v letních měsících osvěží víc než sklenka ledově vychlazeného Ice Tea. Při prvních záběrech na tu Divokou vlnu mi spadla čelist, protože i když jsem si myslel, že v dnešní době moderních technologií mě nemůže nic překvapit, opak byl pravdou. Voda je vytvořena tak dokonale až...eh máte pocit, že se na vás skutečně nějaká ta vlna řítí. "Shia LaBeouf si musel při dabování Codyho vykřičet hlasivky" to byla také jedna z věcí jenž se mi drala na jazyk a málem jsem toho hoška litoval (humor). Sakra já se z toho ještě nemůžu otřepat... Chci to vydět ještě jednou- he co jednou stokrát.... Bože už píšu blbosti takže co to utnou než vás ještě slovníma bludama uspím? Závěr zní velmi prostě neřkuli infantilně (eh?) : Divoké vlny je film na který se nezapomíná! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"Help the Chicken..." S pohodářstvím australského surfaře rozráží Divoké vlny již poněkud zatuchlou louži stále stejných počítačově animovaných snímků. Problém však je, že pouze formou a nikoli pak již i obsahem. Střih rádoby dokumentu tomu sedne perfektně, ovšem veškerý potenciál této formy je ukázán v nápadité úvodní scéně historie tučňáčího surfingu a v promluvách na kameru ihned poté... A následuje jen a pouze recyklace toho samého na sto a jeden způsob. Námětem jde o rodinnou "klasiku" o sebevědomí, pádu na hubu (respektive zobák) a nalezení těch pravých hodnot. Divoké vlny mají naprosto, ale skutečně naprosto, totožný děj i zvraty (dá-li se to tak vůbec nazvat) jako loňská Auta od Pixaru. Auru sympatického počinu již Divokým vlnám nikdo nevezme, ale je věčná škoda, že to má tak děsivě tuctový obsah. Pak by to teprve stálo zato. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to má své silné momenty, ale nebavil jsem se tak dobře, jak jsem doufal. Jedná se o naprosto ničím nevyčnívající animák, u jehož jsem předem odhadl jednotlivé scény a jen jsem si odpočítával, kdy přijde tohle a kdy tamto otřepané klišé. Má to docela dobrý soundtrack, ten polo-dokumentaristický režim tomu dodává jistý punc neokoukanosti, ale pro člověka, co už pár animáků viděl (a mnohem lepších), to z komorního zážitku extra nevytrhne..6/10 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

bal som sa ci mi po vybornych ratatouille tak dobre sadnu aj divoke vlny. a veru vidim, ze nielen pixar dokaze ponuknut nieco zaujimave. prekvapujuco dobre fungujuca forma, ktoru si tvorcovia zvolili (akysi dokument) mi sadla vynikajuco. prijemny pribeh bez akejkolvek nudy a ku vsetkemu sa na to aj po vizualnej stranke dobre pozera. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zpropadení tučňáci, ne a ne slézt z plátna. V jednu chvíli se o nich točí reálný dokument, napodruhé si ti jarabáci ve fraku prozpěvují při stepu a napotřetí berou do rukou surfová prkna a linkují sinusoidu kvality, kdy bylo Putování tučňáků fajn, Happy Feet ukázal, jak může z potenciálně zajímavého animáku vzniknout imbecilní fraška a Divoké vlny jsou zábavné a cool. Obrazově dokonalé záběry překonávání vln na dřevěných či ledových prknech berou dech, postavičky působí stylově a ač příval gagů není nijak oslnivý a příběh je jedno velké klišé, pobaví se malý divák i dospělý. Co si přát víc? Víc takových animáků říkám. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • První práce na filmu začali již v roce 2002. (HellFire)
  • Celý tým animátorů navštívil několi lekcí surfování na plážích v Kalifornii. (zigot7)
  • Každý z hrdinů získal svůj charakteristický surfařský styl od skutečných jezdců, Cody od osminásobného mistra světa Kellyho Slatera a Big Z od průkopníka Grega Nolla. (zigot7)

Související novinky

Comeback sympaťáka Yogiho

Comeback sympaťáka Yogiho

05.10.2008

Yogiho má každý rád. Neříkejte, že ne. Pohodový medvěd s kloboučkem a kravatou žije v Jellystonském parku a jeho jedinou starostí je ukrást nějaký ten piknikový košík s jídlem a nenechat se u toho… (více)

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama