Reklama

Reklama

Hodná holka

  • USA The Good Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Justine (hraje ji slavná Jennifer Anistonová) už dávno není malá holka vyrostla, je vdaná a ráda by založila rodinu. Její manžel Phil ji nade vší pochybnost miluje, ale v posteli jim to spolu nějak nevychází. Jednoho dne se Justine setkává se zajímavým mladým mužem, který jí nabízí šanci uniknout z manželské nudy do zářivého světa emocí a sexu. Jenže z banální milostné aférky se záhy stane posedlost a Justinin život je plný zmatků, lží a podvodů . Dokáže si vybrat mezi spolehlivým manželem a neodolatelným milencem? Je to hodná nebo špatná holka? Film podle scénáře Mikea Whitea natočil režisér Miguel Arteta a Jennifer Anistonová v něm dostala výraznou hereckou příležitost ztělesnit moderní Emmu Bovaryovou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Nemám tenhle film ráda, protože každé rozhodnutí hlavní hrdinky mne nesmírně štve. Ale už to, že vůbec přemýšlím nad jednáním postav z tohohle filmu, znamená že mne musel aspoň trochu zaujmout. Paní Anistonová, i když většinu jejich rolí fakt nesnáším, zde dala dost slušný výkon. Podařil se tak film o dokonalém zpackání hned několika životů, který si ale rozumný divák nikdy neoblíbí, protože to může jedině zkazit náladu. ()

cross 

všechny recenze uživatele

Nenápadný příběh + nenápadné prostředí + nenápadné herectví = nenápadný, ale kvalitní film. Jennifer je překvapivě výborná, scénář je patřičně psychologicky zapletený (..místy možná až trochu absurdní...), ale všechno to poklidno dohromady mě prostě bavilo a čekal jsem jak to vlastně dopadne. Scénář obsahuje několik pikantně vychytaných (...ale opět nenápadných:) scén a celkově tedy dostáváme film, který lze snadno přehlédnout a nesnadno prohlédnout (že by možná proto tolik kritiky ve zdejším hodnocení?:). ()

Reklama

Veronica27 

všechny recenze uživatele

Hodná a nebo zlá holka ? Tak tady opravdu těžko říct, prodavačka obchodu Rodeo trochu pochybuje o svém manželovi a tak jí nenapadne nic lepšího, než si nabrnknout zajíčka ..spolupracovníka.A tak možná měla mít více oči na stopkách.Myslím že tady napáchala více škody nevinným lidem :- ) Jo a Phil to je strašně naivní osel. ()

Sarpele 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to působí jako další z těch malých "nezávislých" amerických filmů, do kterých si filmové a televizní hvězdy občas odskočí ukázat, že taky umí hrát. Obyčejné texaské městečko, obyčejný supermarket a v něm obyčejná ženská, otrávená z práce a věčně zhuleného manžela. Až jednou začne v supermarketu pracovat typický outsider, takový, jaký musí být v každém takovém malém nezávislém filmu, a Justine se do něj - jak jinak - zamiluje. __________ Ovšem stejně tak, jako dokáže jedna Justinina kolegyně nenápadně včlenit peprné urážky zákazníků i do hlášení o slevách, vkrádá se už od začátku do tohoto filmu cynismus a hodně černý humor. Janifer Aniston opravdu velmi dobře stvárňuje svoji Justine - nevinně vypadající monstrum, které vlastně nemá žádné city a emoce, které žije tak trochu mimo realitu, kterou jen občas nezúčastněně glosuje.__________ Hodná holka je film, který přestože působí celkem mile a příjemně, je ve skutečnosti značně znepokojivý... (A navíc v něm všichni herci dokazují, že opravdu umí hrát.) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodná holka není nikterak vyjímečný film, nicméně v kategorii "nezávislé" americké tvorby představuje slušný nadprůměr a na rozdíl od žánrových snímků velkých studií dokáže zprostředkovat poznání aspoň kousíčku té skutečné Ameriky tuctových lidí, kteří se živí běžným, nikterak zajímavým zaměstnáním. Jennifer Aniston jsem tu unavenou a životem otrávenou prodavačku věřil - je zajímavé, že je to první role jedné z nejlépe placených seriálových ženských hvězd, kde jsem její výkon vzal. Vedle J. Gyllenhaala stojí za zmínku i zkušený John C. Reilly v roli poněkud přízemního manžela. Celkový dojem 65 %. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (7)

  • Postava Holdena (Jake Gyllenhaal) je pojmenována podle jednoho z charakterů vytvořených americkým spisovatelem J. D. Salingerem. Shodou okolností je podle jiné z jeho postav (konkrétně z románu "Franny and Zooey") zase pojmenována herečka Zooey Deschanel, ztvárňující v tomto filmu postavu Cheryl. (Avalon820)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. ledna 2002 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama