foto

Izabella Miko

  • nar. 21.1.1981 (36 let)
    Lodž, Polsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Izabella Miko (celým jménem Izabella Anna Mikołajczak ) se narodila 21. ledna 1981 v Lodži. Je to polská herečka, tanečnice a také ochránkyně přírody. Narodila se polským hercům ( Dyląg Grażyna a Aleksander Mikołajczak), vyrůstala ve Varšavě a kde také se také rozhodla studovat Národní baletní školu. Patnácté narozeniny slavila společně s matkou v New Yorku kam je pozval americký choreograf, později jí bylo nabídnuto stipendium na americké baletní škole. Později však utrpěla zranění páteře a zranění kotníku.

Kariéra baletky byla u konce, ona se pak vrátila zpět do Polska kde se zúčastnila castingu, kde získala roli v televizním filmu Lithuania You Are My Motherland. Krátce před jejímu 18. narozeninami se vrátila do Ameriky tentokrát jako herečka. Její první filmový krok nastal ve filmu DIVOKÉ KOČKY, tento film přišel do kin v roce 2000. Další úspěchy slavila v televizním seriálu DEADWOOD, dalším významný krok v její kariéře byla role Athény ve filmu SOUBOJ TITÁNŮ. V roce 2011 získala možnost účinkovat ve válečném filmu ČAS HRDINŮ, kde díky svým blonďatým vlasům hrála norskou spojku.

Maličkosti: Izabella podporuje zelenou politiku a časopis Maxim jí v roce 2001 umístil na 48. příčku z celkového počtu 100 nejpřitažlivějších žen na světě. Má bratra a umí plynně mluvit anglicky, francouzsky a polsky. V současně době se učí mluvit italsky. Pro hudební skupinu The Killers účinkovala v hudebním klipu Mr. Brightside. Její ekologická nadace se jmenuje EkoMiko.

Lucas87

Herecká filmografie

Filmy

2016 Paradise Pictures (TV film)
2015 The Frontier
2014 Let’s Dance All In
Sensitive Men (TV film)
Tělo jako nepřítel (TV film)
2013 Make Your Move
2012 Two Jacks
2011 Čas hrdinů
2010 Repo
Souboj Titánů
2009 Dvojí identita
Love and Dance
2008 Kronika rodu Spiderwicků
Temné ulice
2007 Crashing
Flakes
2006 Nežádej svůj poslední tanec 2
Park
The House of Usher
2004 Sbohem, černý ptáku!
Shore, The
2002 Minimal Knowledge
2001 Hladová noc
2000 Divoké kočky
1991 Kuchnia polska
Niech zyje milosc
1988 Pan Kaňka ve vesmíru

TV seriály

2017 The Mick (TV seriál)
The Wolf (S01E12)
2016 Shooter (TV seriál)
Danger Close (E07)
2015 Chicago Fire (TV seriál)
Spartacus (S03E23)
Category 5 (S03E22)
We Called Her Jellybean (S03E21)
další epizody (4)
Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Odplata (S05E20)
Tým Škorpion (TV seriál)
Cuba Libre (S02E02)
2014 Lovci duchů (TV seriál)
Ask Jeeves (S10E06)
2011 Láska bolí (TV seriál)
Mstitel Cape (TV seriál)
2004 Deadwood (TV seriál)
1991 Kuchnia polska (TV seriál)

Hudební videoklipy

2012 The Killers - Miss Atomic Bomb (hudební videoklip)
2003 The Killers - Mr. Brightside (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace