Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ostrově Galmoral probíhá krutý válečný konflikt, ve kterém jsou zapojeny i francouzské jednotky. Protistrana vyslaná od CIA začíná být postupně likvidována. Právě proto unáší francouzského velvyslance i s jeho rodinou. Na příkaz CIA se tak do akce zapojuje John Seeger se svými lidmi. Jemu i žoldákům je sděleno, že mají před francouzskými vojáky chránit místní obyvatelstvo. Ti také unesli velvyslance, kterého se však zbavují. John Seeger se vrací na Floridu. Zde navštíví manželku svého kamaráda Jonese, který přišel o život na Galmoralu. Je sledován muži Johna Dreshama, muže ze CIA, který zde dělá „špinavou práci“. Řídil též jejich operaci na Galmoralu. Svých pronásledovatelů se Seeger zbaví. Nakonec ho násilně odvážejí jeho spolubojovníci z Galmoralu za Anthonym Chapelem – ředitelem tajných operací CIA. Ten ho pod nátlakem donutí, aby vedl operaci na záchranu syna miliardáře Ahmeta Dasana. Jako rukojmí totiž drží rodinu jeho zabitého přítele. Jeho syna právě dalo americké ministerstvo spravedlnosti přivézt z Jižní Afriky. Chapel  je však již sledovaný Dreshamem, který na letišti zahlédne Maxime Barnolovou. Je to žena, která má pro Seegera slabost, ale momentálně pracuje pro Chapela. Zmocňuje se jí... Seeger a ostatní přilétají do Afriky. Seeger začíná plánovat osvobození syna Ahmeta Dasana z věznice. V Africe je ale i Dresham, který vysílá Maxime, aby zjistila, co se děje. Ta ho mylně informuje, že Seeger prý chce důležité materiály z místní nedobytné banky, kde se oba byli podívat. To už ale o nich Seeger ví... (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Po produkcnej stranke este dost velkolepa Seagalovka, ktora ponuka dost prestreliek a vybuchov. Bohuzial vsetka ta akcia je natocena sterilne a nezaujimavo. Prestrelky su fadne a tych par bitiek v druhej polke filmu je dost divne nasnimanych. V lepsom pripade su strihane prilis rychlo, aby ste si uzili nejaky chvat a v tom horsom zase kamera zabera superov z tak blbych uhlov, ze vidno ako Seagal mlati vzduchoprazdno desiatky centimetrov od protivnika. Ale aspon sa Seagal este snazil a bitiek sa zucastnoval. A par drsnych chvatov predsalen predvedie. Skoda, ze nema ziadnu bitku s Luke Gossom. Pravdepodobne by dopadla podobne uboho ako bitka s Danielsom v Submerged. Snad sa ich stretu dockame aspon v Killing Salazar a vytru nam zrak. :). No a teraz k zapletke. Absolutne nemam sajnu o co tam islo. Totalny chaos. Po chvili mi zacalo byt uplne jedno co sa tam deje, ci uz islo o akciu alebo dialogy. Je dost skoda, ze film dopadol tak mizerne vzhladom na solidny rozpocet. Holt Don E. FauntLeRoy je packal, nemehlo a antitalent v jednom. Film nedava zmysel a akcne sceny su nudne a bitky neprehladne. Bez pretacania je ten film pre mna k neprezitiu, ale dokazem pochopit, ze fanusikom nonstop prestreliek bez akehokolvek zmyslu by sa to mohlo pacit. 2/10. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Aj keď jasné, že pokiaľ by sa jednalo o neseagalovký film, bol by film a scenár u mňa úplný prepadák, v porovnaní s poslednými Stevenovymi pokusmi celkom podarené. Škoda, však, že z neho nevyťažili viac, pretože by sa to určite dalo, ale nápad bol super. Potešilo ma aj obsadenie dvoch protivníkov a konečne sa z jeho filmov aspoň zčasti vytratila úplná naivita. Ale LeRoyovi veľkú budúcnosť nemá, to je fakt. Síce potešil vizuálnou stránkou, technickým vybavením, zábery kamier tiež potešili, ale inak obrovské prázdne medzery v celom filme sa nedali prehliadnuť a tiež niektoré logické skoky medzi zábermi boli dosť nepochopiteľné. 50%. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Tak si tak říkám, že jsem asi nenapravitelný optimista. Pořád čekám, že i v Seagalově filmografii narazím na nějaký kousek, který ostatní jen nepochopili a mně se bude líbit. Zatím stále nic, a ani po Žoldácích se to nezmění. Sice po první čtvrthodince jsem začínal doufat (dobře, ona "válečná" akce nic moc, ale únos francouzského velvyslance se naopak docela povedl). Jenže pak začal Seagal ve filmu (a scénárista u psacího stroje) taktizovat, a po padesáté třetí kličce jsem se začal docela ztrácet. Nicméně se podivuji, jak se Stevenovi podařilo dotáhnout bojový styl Aikido k minimalistické variantě - žádné kopy, žádné rychlé údery (vlastně když nad tím přemýšlím, tak ani pomalé) - jen sem tam někomu zkroutit ruku a toť vše.. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

asi najhorší Seagalov film čo mi pamäť siaha. Možno okrem neakčného patriota. Nudil som sa, nechápal, o čo ide postavám, o čo ide režisérovi, nechápal som čo si z toho má divák odniesť. Strieľa sa tu hodne ale aj tak je to nuda. Hlášky som moc nezaznamenal. K Seagalovkám bývam väčšinou veľkorysí, ale toto ma ani trochu nebavilo. Luke Goss tam ani nemusel byť lebo nepredviedol nič. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

...druhý film pod taktovkou stejného režiséra ( Don E. FauntLeRoy ) opět nedopadl katastrofálně!!!!..jedná se o naprosto normální akční výplach z béčkové produkce S.Seagala!!!!!....tentokrát je méně aikida ale více střílení....znát je to zejména v prvních 20ti válečných minutách!!!!...nevyužit je Luke Goss ( Blade 2 )!!!...nemá cenu rozebírat nic do detailu!!!!.... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • V scéne na záchodoch vytiahne protivník na Johna Seegera (Steven Seagal) zbraň, ktorú drží striedavo raz v ľavej a dvakrát v pravej ruke. (johnsnow)
  • V úvodnej prestrelke sa objavujú tie isté zabitia francúzskych vojakov nasnímané len z iných uhlov. (johnsnow)
  • Natáčení probíhalo v Kapském Městě v Jihoafrické republice. (Terva)

Reklama

Reklama