Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako zvon... Tenhle kousek sem viděl v mládí nepočítaně a dycky rád. Tak sem si říkal, hmm kdo ví jak je na tom Bezva finta takle po letech. A 4 hvězdičky jsou myslím tou nejlepší odpovědí. Krapet se vytratil ten dětskej smích, vlastně sem se smál jenom když byl na plátně zvrhlej taxikář, kterej mi něčím připomíná českého komika Duška... Klobouk dolů před těmi všemi kaskadérskými kousky Belmonda, v tomhle on nemá ve Světě konkurenci. Těch 12 stehů (viz.zajímavosti) se mu určo přihodilo při tom, když to Lasky s naloženým autem napral přímo do kupy soli. To musela bejt pořádná šlupka. Nutno poznamenat, že tu loupež měli fikaně vymyšlenou, leč se obávám toho, že reálnou jenom ve filmu, na tohle se Joker nehrabe, ten má sice též pod čepicí, ale taky má i pořádně nabitej kvér. Jo a poslední věc, je celkem zajímavý celej film poslouchat "Grime", chce bejt jako ty "Grime", kde je "Grim"? Jojo, přesně takle se totiž jmenuje hlavní postava, kterou hraje samotnej J-P Belmondo. Na závěr menší slovní hříčka s podotázkou: Je Bezva finta bezvadnej nebo bezva vadnej film? :o) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Snímek se opírá o dva základní pilíře. O Belmonda a o jednu z nejlepších loupeží filmového plátna. Tedy ne, že by někdo kradl filmové plátno, ale předčasně vyspělí jedinci z řad erudovaných kritiků ČSFD mi jistě rozumí. Zkrátka, Bezva finta je podařená francouzská komedie, která pořád ještě nezestárla. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neznám ředitele banky, který by odmítl nechat se každý týden vykrást takovým sympatickým šaškem.. Bezva Finta a Muž z Acapulca mají dvě věci společné. Za prvé jsou to nejlepší komedie Bebela a za druhé mají s ohledem na nastolené tempo trochu slabší druhou polovinu. Leč budiž vše odpuštěno, poněvadž: „Mám Tě rád, klaune..“ ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Neni pravda, ze by druha cast tu prvni vylozene kazila... spis dejova linka upada do urciteho pribehoveho prumeru a nijak se moc nelisi od ostatnich filmu s podobnou tematikou... na druhou stranu verim, ze kdyby se vyplnila prani z nekterych komentaru a cely film se odehraval v bance, nakonec vas to omrzi taky, ono se to neda natahovat vecnost... Kazdopadne Belmondo podal obvykly dobry vykon, holt tentokrat film nebyl postaven uplne primo na absurdnich scenkach a jeho bravurnich resenich, spis bylo asi zamerem aby to cely tak nejak slapalo a i pres nektere slamastiky ke konci vse tahlo utok az k vitezne brance v siti soupere, tedy divakovy prizne... Prestoze byl brejk na posledni chvili v pokutovem uzemi kopnut kamsi do autu, i tak se jedna o rozhodne nadprumerny film. Jen nechava cloveka nerozhodneho - kdybych si chtel pustit nejakou cistou komedii s timto skvelym hercem, sahnu treba po Zvireti, nebo naopak po Profesionálovi (mimochodem muj top 1 film s timto akterem). ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Při scéně s auty Belmondovi rozbil železný hák hlavu a museli mu ji sešít 12ti stehy. (Sifaka)
  • Právě tento film ukončil na podzim roku 1987 v československých kinech více než pětiletý belmondovský „půst“, který nastal po uvedení Policajta nebo rošťáka (což bylo na konci jara 1982). V tomto mezidobí se návštěvníci našich kin dočkali Bébela jenom v reprízách Zvířete (1977) a Rošťáka, či obnovené premiéře Muže z Hongkongu (1965). Pětice Belmondových filmů, natočených mezi Rošťákem a Fintou (tedy Kašpárek – 1980, Profesionál – 1981, Eso es – 1982, Dobrodruh – 1983 a Mrchožrouti – 1984) se do tuzemských kin nikdy nedostala. Následující Veselé Velikonoce byly uvedeny teprve na jaře 1988. (charles3)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama