Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Radko 

všechny recenze uživatele

Od dôb reálneho socializmu podnes je Senzi finta hojne zaraďovaná do víkendového večerného vysielania tv staníc. Diváci si ju radi opakovane pozrú. Na vcelku dobrú zápletku boli navešané lacné a trápne pôsobiace fóriky, podlizujúce sa masovému vkusu (celá línia s bradatým tučkom či taxikárom a pod.). Inokedy zase znie tá najotravnejšia možná znelka. Film hodnotilo na čsfd vyše 7500 hodnotiteľov a na imdb necelých 1500. Pomer hodnotení je: čsfd = 82%/ imdb = 65%. Štatistikami len naznačujem, že možno ide o nejaký druh špeciálneho filmového fnordu určeného pre územie bývalej Č-SSR, aj keď je to francúzsko-kanadský film:)) .............. *)"fnord" je vymyslený výraz označujúci vopred určené slová, výrazy a pod. Po ich prečítaní či počutí v určitých kontextoch (noviny, piesne, filmy) ovplyvní podvedomie hypnotická sila výrazu tak, že sa vytvorí pocit nekľudu a úzkosti. Opakovane sa navodí pri opätovnom počutí či čítaní slova v akomkoľvek kontexte. Tiež sa vytvára stály pocit ohrozenia a strachu. Tieto pocity vo vedomí masy utužujú moc vlády. Skrátene ide o donucovacie slovo. Obrana spočíva v spoznaní jeho pravého významu a rozoznaní jeho zneužitia. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Klauny nemusím, nevyhledávám a ani se jim nesměji. Z červeného nosu a kudrnaté paruky mi běhá mráz po zádech. Belmonda jsem se v klaunském převleku sice nebála, ale jeho postava se mi v první části zdála chvílemi spíš maniakální než legrační. Když se děj a postavy přesunou dále od banky dále, najednou máte pocit, že sledujete jiný film. Belmondo se začne chovat normálně (= lézt po autech a podobně), a s vytrvalým spoluvězněm Laskym za patami a mladší verzí Samanthy Jones na krku se snaží ukrýt i s lupem někam do závětří. Rozjetý vlak se drží v zajetých kolejích žánru, vzhledem k úrovni jiných Belmondovek to ale až zas taková jízda není. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

"Co je kulaté jako balón a exploduje, když se do něj střelí? Hlava! Chcete vidět explodovat hlavu?" Parádní Belmondovka plná vtipných gagů dle francouzského střihu, kterou miluju už od mala. Kim Cattrall je zde neskutečně půvabná a kdyby nezabral "všiváckej lidskej faktor", kdoví, jak by všechno nakonec dopadlo. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Keď som videl Senzi fintu premiérovo, výborne som sa zabavil na originálnom nápade, tradične dobrom Belmondovi a celého radu dobre rozohraných komických situácií. To však bolo vtedy. Film som neskôr videl ešte viackrát (vďačný na reprízovanie v TV) a po dnešnom pozretí si viem, že už ho viackrát vidieť nemusím. Ostane po ňom pekná spomienka a pár nezabudnuteľných scén. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

V žádné jiné zemi snad nemají takové ksichty policajtů s přehlídkou nejdebilnějších výrazů, co vůbec jdou vykouzlit, než ve Francii. Tento film je co do zábavy sázkou na jistotu jakože klaun s přehledem nejen vykrade nejstřeženější banku ve městě, aniž by padla jediná oběť, ale navíc pobaví sebe, rukojmí i všechny ostatní. Belmondo řádí jako vždycky!☺ ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Belmondo ve filmu předvádí 24 kaskadérských čísel, nejvíce ze všech svých filmů. (Sifaka)
  • Film se natáčel v Římě v Itálii, v Paříži ve Francii a v Montreálu v kanadském Québecu. Natáčelo se od 7. května do 7. srpna 1985. (rafix)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama