Reklama

Reklama

Bezva finta

  • Československo Bezva finta (více)
TV spot

Červený nos, kostým klauna a hlava plná překvapivých nápadů a gagů. Jediný, kdo se nesměje, jsou policisté. Jean-Paul Belmondo totiž geniálním způsobem vykrádá jednu z největších montrealských bank. Jako klaun se v doprovodu dětí dostane dovnitř, ale sotva je pošle pryč, vytáhne na překvapeného strážného zbraň. Nechá zavřít jediný východ a spustí poplašné zařízení. Drží v šachu strážného, zaměstnance i zákazníky. Teď už jen dostat se ven a vyvést prachy ze země. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (357)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených Belmondovek, navíc hodně novějšího data. Belmondo se s tím rozhodně nepáře a jako klaun si to nakráčí do banky, aby ji jak jinak než vyloupil. Jeho plán je výborný, ale jak později zjistí, osud mu pod nohy začne klást různé překážky, z nichž jedna se jmenuje Jeremy. Tento taxikář je prostě parádně zahraný. Zkrátka příjemně nostalgický film z dob mého mládí, kdy tohle v televizi běželo, nebudu psát do omrzení. To by rozhodně nebyla pravda. 80% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z vrcholů francouzské kriminální komedie. Belmondo válí jak při bankovní loupeži v klaunském obleku, tak při nebezpečných kaskadérských kouscích na jedoucím autě, Kim Cattrall to docela sluší a Francis Veber to vše diriguje v nepolevujícím tempu a se super hláškou v každé větě. Druhá půlka sice trochu ubírá filmu na lesku a zkrácení alespoň o deset minut by ničemu neuškodilo, ale já se stále bavil tak dobře, že bych nakonec ještě jednu vloupačku v pohodě snesl. Belmondo je prostě bezkonkurenční... ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Před pár lety bych dal čtyři vyfutrované hvězdičky, ale když jsem viděl tuhle klasickou komedii po letech znovu, přišla mi už poněkud nevyvážená, s řadou hluchých míst, resp. míst s druhem humoru, který mě neoslovuje. Může za to i nevyrovnané herecké obsazení, Belmondo je o dvě třídy lepší než Cattrall a Marchand. Něco asi není úplně v pořádku, když si druhou půli filmu ukradne herec v ryze vedlejší roli. Několik scén s Jacquesem Villeretem coby taxikářem je úžasných, scéna, kdy Villeret prchá v rouše Adamově, maskovaný větvičkami je jednoduše boží. V první půli film stojí především na Belmondovi a jeho výstupech v masce klauna, chtělo to ale víc zapracovat na dialozích, protože, jak už jsem zmínil na začátku, řada scén, kde se Belmondo nevyskytuje, je nevýrazná. Celkový dojem: 65 %. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Belmodo je sice alfa-omega filmu, ale co už. Vždyť proto na to taky koukáme, ne? Komedie, která nezklame, i když v druhé půlce trošku ztrácí dech, je klasikou svého žánru, ale humorem převyšuje Belmondův průměr. Námětem byla ona "finta", kterou neprozradím, dovedená k dokonalosti a zbytek filmu trochu trpí tím, že nás první půlka hodně bavila. To ale filmu nic neubírá. Naopak klaun sundá masku a je stále komediantem s vážnou tváří 75% = 4/5 ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Slavná komedie s J.P. Belmondem o lupiči klaunovi, který mistrným způsobem vybere banku a odejde z banky hlavním vchodem před zraky celého francouzského policejního sboru. Plán proběhne výborně, problémy však přicházejí z úplně jiného konce... Jedná se o jednu z nejlepších Belmondových komedií, kterou lze rozhodně doporučit. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Muzika, kterou hraje Grimm (Jean-Paul Belmondo) v Římě, je od Nina Roty a poprvé zazněla už ve filmu Silnice (1954), kde také hrál hlavní roli klaun. (Poker_Face)
  • Belmondo vzal roli ve filmu, protože si konečně mohl zahrát poprvé klauna. (Locksley)
  • Šestnáctý nejvýdělečnější film v roce 1985 ve Francii. (Poker_Face)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama