Reklama

Reklama

Sklapni a zastřel mě

  • Velká Británie Shut Up and Shoot Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Komedie o gangsterově psu, knedlících, botách, neposedné soše a sebevraždě. Pavel Zeman (Karel Roden) celý život strádá. Má nevděčnou ženu (Aňa Geislerová) a šest zaměstnání, aby si jeho žena mohla dovolit život na vysoké noze. Colin Frampton je Angličan pohlcený ve svém světě plném obav. Ty ho nepřechází ani na jeho svatební cestě v Praze. Když se na Colinovu ženu při prohlídce Starého Města z nebe snese (vlastně spíš žuchne) náhlá a nešťastná smrt, rozhodne se Colin svoji choť co nejdříve následovat. Sám k činu nemá odvahu, a tak požádá Pavla, aby ho za finanční odměnu nějak šetrně a rychle sprovodil ze světa. Ze setkání vzejde neobvyklé přátelství poté, co se Pavlovy smrtící plány naprosto vymknou kontrole. Jak dopadne tahle další Pavlova fuška? Pomůžou Pavlovi jeho žena a balkánský gangster? Říká se, že pes, který štěká, nekouše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Lateef 

všechny recenze uživatele

To není komedie, ani tragikomedie, to je v nejlepším případě tragitragédie! Film má dobré herecké obsazení, avšak náboj mezi postavami není dostatečně impulzivní. Jinak řečeno, nikde nevzniká nějaké postupně vybudované pouto. Roden a Geislerová mají můj obdiv a Nymana lehce zastiňují. Film má spoustu dobrých okamžiků, ale suma sumárum jsem se i na poli těch 80 minut stihnul nejednou nudit. A navíc, téma, které se točí zase jenom kolem smyslu života, života a smrti, mě už fakt nebaví sledovat, ledaže by mělo formu podobnou Fontáně a audiovizualitu Sunshine, což v tomhle případě... ehm... tenhle případ to opravdu není. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařile natočeno, zábava na nudný večer. Scéna s tancem na chatě byla trapná, ale jinak je to opravdu dobré. Sem tam zaslechneme i slovní humor. Má to spád, dokonce i špetku napětí. Hlavně není třeba přemýšlet kdo a co a proč, prostě se jen dívat a bavit. Hlubokou psychologickou sondu zde nečekejte. Ta tenhle filmík neprzní. 8828/8534 ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Česká Ritchieovka. Mělo to šmrnc a vtip, na druhou stranu tomu chyběla osobitost a ta čeština mi lezla na nervy. Roden držel celej film, Nyman měl navíc a jeho předabování mě štvalo, a od Aňi bych se moc rád nechal svést. Ovocný knedlíky nejim, nezabíjim lidi a už vůbec nerozčiluju pražskýho Řezníka. Celkem dobrej počin, ale do světový senzace to má daleko. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Několik dobrých nápadů a postaviček, které se alespoň blíží charakteristice "zajímavá", Rodenův anglicky suchý glosář, psík kruťák a "Kenny" se ne a ne nechat zabít. Ale celé je to slepené dohromady jakýmsi hnusným soplem, že černý humor rychle šediví a pointa se vypaří úplně. Rozpačité, křečovité, naštěstí snadno zapomenutelné. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Černá komedie, od které jsem čekal víc. Velkým příslibem pro mě byla přítomnost Karla Rodena, který prostě hrát umí. Nechci se moc zabývat příběhem. Spíš stojí za povšimnutí ve filmu demonstrovaný pohled na svět Angličanův a Čechův. Jsou naprosto rozdílné a i proto nám může být tento film blízký (myslím tím správné uchopení českých vlastností a mravních zásad, které ... prakticky nejsou... ani ve skutečnosti, ... proto to takhle bylo natočeno). Námět velice dobrý, zápletka průměrná. Velice komickým dojmem působil Andy Nyman, který v té bundě s kapucí vypadal jako Kenny ze South Parku. Navíc legračně chodil. Příjemná britská komedie, ve druhé půli s dosti českými prvky, které v takových typech filmů zrovna nemusím. Každopádně je tento snímek příslibem do budoucna, neboť si myslím, že českobritská spolupráce má v tomto žánru (spojení českého a britského humoru) budoucnost. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama