Jan Werich uvádí svou povídku - neboli úspornou jednoslabičnou pohádku Chlap, děd, vnuk, pes a hrob, kterou napsal jako chválu češtiny. Je zařazena do jeho knihy pohádek Fimfárum, kterou ilustroval Jiří Trnka. (oficiální text distributora)
Dudek
Originální pojetí, to je hlavní síla tohoto příběhu o ženě, která posílá muže na smrt, ale tím jej vlastně zcela nevědomky zachraňuje a sama si stahuje kličku kolem svého krku. Úroveň tohoto příběhu kazí snad jen "Jeho neustále se pomočující výsost".(19.2.2006)
Stegr
80%(29.9.2007)
Aky
Jo, je to pěkné. Ale na výsluní to celé táhne hlavně Werichovo vyprávění. Vlastně jeho pohádky mám rád spíše v audio provedení.(5.2.2012)
latvar
Zajimavá škola českého jazyka v podání legendárního Jana Wericha(18.4.2011)
Jeržik
Naprosto dokonalá "óda" na jazyk český.(15.11.2005)
Marthyzz
Lidové Povítky sepsané Waerichem a ztvárněné do podoby "poučných příběhů s celkem pěknou "animací"(newím ja jse nazívá tento styl stvárnění filmu).(28.10.2010)
Dodge-I
A tímto to začalo - knížka i film (byť kraťoučký) mne pořád umí naladit, ta radost z příběhu i podání je v tomto případě velmi silná.(30.3.2011)
marketcsfd
Úžasné zpracování, každá povídka mne vtáhla ihned do děje a bavila jsem se od začátku do konce. Nemůžu jinak než max. Gratuluji(4.4.2012)
Související
- Fimfárum – Do třetice všeho dobrého 3D (2011)
- Fimfárum 2 (2006)
- Fimfárum Jana Wericha (2002)
- Malá noční povídka: Fimfárum (1963)