Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Tomco 

všechny recenze uživatele

sidney lumet dokazal, ze aj napriek velmi pokrocilemu veku to za kamerou stale umí! strasne sa mi pacil vin diesel, ktory dozrueva kazdou dalsou rolou..skoda, ze tato neprisla pat rokov neskor, sem tam posobi primoc mlado, ale to nevadi, pretoze je fakt dobry..svoju rolu si uziva a hra ju presvedcivo..bez neho by tento film spadol na bod priemeru, takto ide o slusnu sudnu dramu, ktora sa po slabsej prvej polhodinke rozbehla do svizneho rozletu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Předposlední film Sidneyho Lumeta pojednává o soudním procesu založeném na skutečných událostech. I přes fakt, že se jedná o hodně komorní konverzační drama však nestíhá nudit a až na trochu výstřední volbu hudebního podkladu nemám nejmenší výčitky. Lumet totiž vystihl atmosféru přesvědčivě a celkově i přes absenci větších hvězd ( Vin Diesel ukazuje, že i bez svalů má charisma na rozdávání a Peter Dinklage dává v podstatě zapomenout všem těm upištěným parodickým liliputům co hraje bězně) a trochu problematický rozjezd film zaujme a nepustí. Působivé je to o to víc, že velká část výpovědí je založena na skutečných záznamech. Dlouho už jsem neviděl lepší soudní drama. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudní síně zpravidla pojednávají o svědomitém obhájci, který hájí právo a odhaluje prohřešky proti morálce. Režisér Sidney Lumet se vždy zaměřoval na nejednoznačné, ale přesto charismatické postavy. Jeho soudní film si za hrdinu bere výřečného prosťáčkovského mafiána, který v reálném procesu s dvaceti členy mafiánské rodiny obhajoval sám sebe a jehož zásluhou byli nakonec všichni zproštěni viny. Hrdina ve vynikajícím podání Vina Diesela má tolik šarmu, drzosti a odzbrojující bezprostřednosti, že i divák zapomene, že sleduje padoucha. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Musím na začiatok napísať, že najväčším mínusom tohoto inak dobrého snímku bol Vin Diesel. Do postavy jedného z najobávanejších členov podsvetia v New Jersey sa nehodil, nakoľko jeho komické výstupy a celková štylizácia do za každých okolností loajálneho a sympatického outsidera "rodiny" nebola vieryhodná. Celkovo, problematický a kontroverzný obsah filmu podľa skutočnej udalosti viac pripomenuli akýsi manifest určitej vyčlenenej spoločnosti než filmársky mnohokrát prevarenú súdnu drámu. Sidney Lumet je však šikovný a skúsený rutinér, ktorý v mnohých momentoch, keď by iný režisér prekĺzol do nezámernej paródie, dokázal balansovať na hrane absurdna a s použitím vhodných hudobných motívov obišiel jednoznačný postoj filmu k tematike. Nekritizuje a neobhajuje. Ale myslí si o tom svoje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, ale na druhú stranu som videl aj lepšie drámy zo súdnej siene, dokonca aj S. Lumet má na konte jednu takú čo sa mi páčila viac - Rozsudok (1982). Snímok ma nedokázal výraznejšie zaujať dialógmi, napätím, dejovou linkou (hlavne mimo súdnu sieň) a ani pocitovo. Stačilo to len na dobrý pocit. Jediné čo v tomto smere trocha prevyšuje bola dvojka hercov Diesel - Dinklage. Mám na mysli hlavne ich vzájomný dialóg a samostatné rečnenie v súdnej sieni. Jeden do toho vložil rozum a ten druhý vlastne tiež, ale pridal aj zábavu. 65/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)

Reklama

Reklama