Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, v záchvatu diváckého optimismu, protože jinak se to vysvětlit nedá, že se dneska podívám na dobrodružnou fantasy, když už se televize překonala a neběží něco o doktorech v zahradě, na počátku, na konci nebo o lidech, co netrefí domů. Že se úplně originální vzhled padoušského vojska asi vymyslet nedá, bych brala jako věc danou a neplakala nad tím, náběh skřetů z Pána prstenů mě tedy nijak nezmátl. Nezmátlo mě ani objevení postaviček houpajících se na liánách, proč by Tarzan nemohl mít potomstvo s vílou Zvoněnkou, buďme přející. Spousta scén bojů v lese, přítomnost černocha, kde já už to viděla? Ach, starý dobrý Robin Hood. Nebo si to pletu a těm bojům bylo předlohou Dračí srdce? Záchrana milované ženy, no tak budu milosrdná a Ptáka Ohníváka sem nezatáhnu, dokonce nezmíním ani to zmizelé a záhadně objevené dítě, které je, věřte nebo ne, synem krále a první následník trůnu (Oidipe, zalez!), stejně jako z toho vynechám mágy, maggi a máky, protože ti byli všichni jedním slovem k sežrání. Po tom všem, co jsem neřekla, co bych k tomu řekla. Jason Statham je sympaťák, ale pro mě nebyl charismatický hrdina, kterému bych věřila tu schopnost strhnout za sebou dav. Jasoni, Jasoni, měl-li jsi tohle zapotřebí? Včetně toho patetického závěru, když své ženě sděluje, že už jí dlouho chce říct ... vybavila jsem si tu reklamu, kde po stejné hlášce muži začne kuňkat v žaludku vlivem žaludečních šťáv, což hbitě utlumí jakousi zázračnou tabletkou. Kdyby se tady stalo totéž, divák by byl po 127 minutách u obrazovky odměněn první věcí, kterou opravdu nečekal. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Mierne obavy už pred zhliadnutím mi spôsobovala kombinácia Uwe Boll - Jason Statham, pričom jedného z tejto dvojice mám celkom v obľube - hádajte koho :). Bohužial sa z tohto filmu vykľula len ďalšia nechutná zlátanina z Uweho stajne, ktorá má s Dungeon Siege spoločné asi toľko ako moja stará mama so Sergejom Bubkom. Ďalší počin, pri ktorom boli aj vďaka smrteľnej stopáži záverečné titulky vykúpením. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// Jason Statham, Leelee Sobieski a spousta dalších oblíbených herců, adaptace počítačové hry, příběh, hudba, akce -má to svůj vlastní vymyšlený příběh, mnoho částí filmu je okopírovaných (hlavně Pán prstenů)/// Konečně jsem se dočkal. Dungeon Siege byl vedle Temného rytíře mím nejočekávanějším filmem roku. Jednak samotná hra je tak trošku srdcovka a hodně mě lákalo i obsazení, které je opravdu ohromné. Pokud pominu to, že po příběhové stránce to s hrou až tolik společného nemá, tak rozhodně musím říct, že obrazová stránka se hře podobá mnohem víc. Když film začal hned jsem věděl, která bije. Snímek mě dokázal hned vtáhnout do děje a občas přišlo i nějaké to zamrazení nebo husina. Film jsem si totiž parádně užil. Jediné co mi trošku vadilo, že se pan režisér přímo inspiroval jinde. A co si nevypůjčil z Pána prstenů, tak to okoukal odjinud. Takže vžádném případě se nejedná o originální snímek. Tedy ne ve významu, že by ste v něm viděl něco vyloženě nového. Přesto tenhle film neodsuzuji, určitě se na něj podívám znovu a možná si koupím i originálku. Na 5* film nedosáhl, ale i tak jsem rád i za takové zpracování. Protože i jako film má co nabídnout./// Celkem 82%/// ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zdaleka nejlepší bollovka. Inspirace Středozemními dobrodružstvími je zjevná, výsledek samozřejmě nesrovnatelný, ale režisérovo zlepšení viditelné. Snaží se o působivé kamerové přelety, velkolepé bitvy i o tíživost situace. A poměrně slušně mu to vychází, alespoň v porovnání s jeho předchozími majstrštyky. I když jsou scény často navazovány poněkud zbrkle, kamera občas chaotická a záběry místy nepřehledné, už to všechno nepůsobí tak levně (jako třeba v Bloodrayne) nebo dementně (Bloodrayne 2). Arcimág Uwe zase nějakým svým kouzlem sehnal snad osm zvučných hollywoodských jmen, vezmeme to hezky popořádku: rozsah Stathamova herectví všichni známe, zde to jenom potvrdil, avšak když se film přepne do akčního módu, řádí Jason jako pitbull utržený ze řetěžu (v jednu chvíli si dokonce půjčí parádičku Tonyho Jaa). Ray Liotta se zhostil Sauronovské role, ale zcela toporně až vtipně. Z Kristanny Loken se stal tarzan kombinovaný s plivníkem, příliš si jí neužijeme, ale nijak zvlášť mě to netrápilo. John Rhys-Davies, Burt Reynolds i Ron Perlman jsou vcelku nezáživní, za to Matthew Lillard na place výrazně šaškoval. Svět kolem Stonebridge je plný magie i nelogičností, naostřených mečů i hořících šípů. Příšerně rušivá byla pro mě téměř po celou dobu hudba. Příběh není nijak zvlášť zajímavý, ale celé to tak nějak odsýpá a najednou je tu finále, ve kterém se objeví i nějaký ten vizuální efekt a pak už zazvoní zvonec a nejmonstróznějšímu snímku pod taktovkou Bolla je konec. 60 miliónů dolarů(rozpočet)/10 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jako patnáctiletému se mi to líbilo, ale dnes již vidím, že je to jen zdlouhavá a nezajímavá napodobenina Pána Prstenů s hercem který se do středověku vůbec nehodí. A vlastně celá zápletka ani moc nedává smysl. Nakonec pak ještě finální scéna diváka vyloženě otráví a považuji ji za naprosto zbytečnou. PS: No to mě podrž. Normální verze je dlouhá a nudná a ona ještě existuje prodloužená. 32% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Snímek se natáčel v kanadském okrese Sooke spadajícím pod Britskou Kolumbii od 3.6.2005. (Conspi)
  • Vývoj scenára trval viac ako rok. Nakoniec Doug Taylor prepísal 80 % obsahu, pretože pôvodný príbeh bol považovaný za príliš podobný trilógii Pán prsteňov. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama